Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co místo Whatsapp?

Od: zdegre* odpovědí: 27 změna:
Fuckbook už překročil úplně všechno. Mám dle sezóny 11-20 zaměstnanců. Používali jsme jako firemní platformu Whatsapp. Já osobně Fuckbook nemám a teď po změně podmínek už nechci být ani na Whatsapp. Opravdu nejsem naivní a vím, že Fuckbook už o mě ví víc než chci.
Ale chci změnit platformu. Co poradíte? Potřebuji sdílet data, foto. Děkuju za radu

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Neviděl bych to tak černě, pro uživatele v EU by se nic moc měnit nemělo - viz tento článek lupa.cz/...

zdegre*
hodnocení

Jojo, to tvrdili i o svobodě slova a Parler je v haj.lu.

krtek6
hodnocení

3x

další takovej...a co takového se svými zaměstnanci sdílíte za tajnosti, že Vás to sejří?:) Já jsem si toho taky vědom, ale je mi to asi uplně jedno

zdegre*
hodnocení

Další takovej? Prosím jak dlouho podnikáte a kolik zaměstnáváte lidí?
krtek6

a co to má společného s podnikáním nebo zaměstnanci?...já se ptám, co tak tajného si píšete, že Vás to tak obtěžuje

zdegre*
hodnocení

Třeba to, co kdy a kde
Haló, pane?
Nikdo vám zprávy nečte? Koncové šifrování? Proberte se :)

hodnocení

3x

Elon Musk doporučuje Signal.
Já doporučuju to, co používá většina lidí, se kterými komunikuješ. Nikdo nestojí o to, mít v mobilu pět programů, co dělají víceméně totéž.

Co místo Whatsapp?
zdegre*
hodnocení

No zrovna tento pán mě opravdu nepřesvědčí.
Můj vozový park začíná na V6 benzín 8-)
hmh

Myslete si co chcete i když nemáte rád elektro-auta, tak tento pán vizionář.

zdegre*
hodnocení

Každý kdo podniká je svým způsobem vizionář. Ale elektromobilita bez jaderných elektráren je úplná hloupost. Věřím, že časem se jádro vymění za něco opravdu smysluplného. Ale teď je to z mého pohledu spíš hloupost a terorismus řvoucí menšiny.
Asi reálnější je vodík a myslím (opět můj názor), vodíkový pohon už dávno existuje. Ale ropná lobby tyto patenty kupuje a nepustí dál.Viz diamanty.

hodnocení

3x

Signal je velmi bezpecny, ale moc lidi ho nepouziva, to same Telegram.

Takze za me asi Viber

zdegre*
hodnocení

Jde mi o jen komunikaci mezi mnou a zaměstnanci. V sezóně max 20 lidí, reálně asi dvanáct.Na nic jiného to nepotřebuji. Ale jsou chvíle kdy SMS a telefonát nestačí. Proto to potřebuju.

V tom pripade cokoliv z toho. Nainstalujte, podivejte se, co vam bude vyhovovat a vyberte

hodnocení

2x

Nu paradoxně nebude mít v EU změna podmínek WhatsApp takové dopady jako jinde ve světě... a to díky restrikcím kvůli GDPR.

Nicméně pokud chcete změnu, zkuste Signal, nebo Telegram.

zdegre*
hodnocení

Jste si jistý? No já ne. Jsem malá ryba, max 20 zaměstnanců. Takže chci mít jistotu, že to děláme zůstane mezi námi. Zjistím co jste navrhoval. Děkuju

hodnocení

1x

já zrovna nainstaloval SIGNÁL *frajer*

14.01.21 00:18
hodnocení

1x

Viber.

hodnocení

0x

Discord, Hangouts, Viber, Skype...

Google Hangouts přejmenovali na Google Duo.

slon
hodnocení

0x

MatterMost

hodnocení

0x

Jestli Android -ní mobily a hodně užíváte Google aplikace (již máte u Google účty), pak zkusit Google Duo. Já jsem s rodinou spokojený i s jejich předchozími komunikátory (Hangouts).

svetandroida.cz/...

support.google.com/...

kakkaotalk
hodnocení

0x
Nebo kakkaotalk, v podstatě stejné funkce jako Whats app

hodnocení

0x

Tak pokud nevěříte free komunikátorům tak jsou možnosti své vlastní komunikace, například babelapp.com/...

anon65534
hodnocení

0x

>Takže chci mít jistotu, že to co děláme zůstane mezi námi
Tak si hostuje svoji
Matrix instanci. Zdrojové kody jsou k dispozici, má oboustrané šifrování, je možno používat klientskou aplikaci podle vaší volby.

Pokud je to moc obtížné a nestojí vám to za to tak asi signal nebo telegram protože májí zveřejněné zdrojové kódy ke klientu což by mělo stačit protože oba myslím mají oboustrané šifrování.

Ale za mě bych šel spíš do Matrixu protože pokud vážně chcete mít nějakou záruku soukromí nesmíte spoléhat na sliby ostatních (tím myslím že sice není pravděpodobné že signal ze dne na den vypnou ale pokud by se to stalo u Matrixu je vám to jedno páč vám běží doma).

A parler byla banda absolutně neschopných pitomců a žádná škoda jich není. Udělaly hromadu klíčových chyb které vedli přesně k tomuhle (hostování na AWS, platforma dělaná na wordpressu když je tady spousta už hotových řešení)

zael
hodnocení

0x
No, já jsem nikdy WhatsApp nechtěl používat už jen z důvodu, že ho "jen" FB vlastnil. Když jsem si zjišťoval, která alternativní aplikace je nejbezpečnější, tak mi vyšel Signal. U Telegramu taky něco bylo. Jsou k tomu na internetu články. Tak stačí trochu hledání.
prikld1

Tak to asi používáš sám pro sebe, nebo pro jednoho kterého jsi ukecal. To totiž taky musí mít nainstalována i protistrana. A kdo to má.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]