Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč vznikají na monitoru vlnky?

Od: luks odpovědí: 14 změna:

Když fotografuji monitor od počítače, na fotce jsou potom vyfocené jakési vlnky či čáry? To se pak projevuje při tisku fotky, kdy narozdíl od předlohy je fotka nečitelná. Co to je a proč tento efekt vzniká? Je možné pořídit fotografii monitoru bez těchto vlnek?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomas11*
hodnocení

1x

Další možností je pořídit výstřižek , -a pak jej přeposlat , vytisknout a pod. přikládám ukázku.

Proč vznikají na monitoru vlnky?

hodnocení

0x

LCD monitory používají jako podsvícení zářivku (fluorescenční trubici na zadní straně obrazovky), Zářivka může vykazovat stroboskopický efekt (blikání). Pokud fotoaparát fotí pomalu, může během vytváření jedné fotky několikrát probliknout zářivka, což může způsobit tmavší (zářivka nesvítí) a světlejší místa (zářivka svítí) na fotce. Zkuste fotografovat něčím jiným (něco co fotí snímek "rychle"), nebo pokuď je to možné, změnit nastavení daného fotoaparátu. Snad jsem to vysvětlil srozumitelně.

hodnocení

0x

Zkrátil bych čas focení.

Ještě se zeptám, je velký problém použít screenshot? Tedy uložit přímo obrazovku do počítače?

luks
hodnocení

To právě nejde, potřebuji zachytit podobu webové stránky u notáře a notář říkal, že bude fotografovat monitor digitálním fotoaparátem. Podle mě bude výsledná fotografie jako důkaz nepoužitelná, bude-li nečitelný text (fotografii monitoru, resp. webové stránky, totiž notář vytiskne na tiskárně a přiloží k notářskému zápisu).

Pořád nějak nechápu, proč nejde udělat printscreen. Je úplně jedno, jestli doma, či u notáře. A bude viditelný naprosto vše.

luks
hodnocení

Tak to už já rozhodovat nemůžu. Asi mají notáři své postupy. Ale děkuji za odpověď.

motak
hodnocení

0x
Topl bych ze myslíte moiré efekt. Fotak dokáže vyfotit rastr pixelu a pak je to nepoužitelné. Ono taky už samotný nápad fotit monitor není z nejlepších...
luks
hodnocení

Ano, to je ono, děkuji za uvedení přesného termínu.

krtek6
hodnocení

0x

Já když vidím, že někdo fotí monitor od počítače mobilem nebo foťákem, tak bych mu zpřelámal ruce a hodil mobil/foťák z okna*zed* ...pro takový lidi je speciální místo v pekle*cert* ... na focení obrazovky monitoru je x let tlačítko PRINTSCREEN přímo na klávesnici!*modla*...NE a opravdu u mě nikdo neuspěje s výmluvou, že je to rychlejší...tohle se prostě nedělá...dělá to jen negramota

luks
hodnocení

Myslím, že notář ví, co dělá. Neodvažoval bych se kohokoli označit za negramota jen proto, že postupuje - z něčího úhlu pohledu - nelogicky či neefektivně.

krtek6

jasný...a pak to vidíme na těch životopisech nebo sebeprezentaci... "jak umíte s počítačem?..výborně skoro jsem se s ním narodil";)

hm*
hodnocení

0x

Jo moaré!? Zkusil bych něco z následujícíh bodů:

1) Zeptám se taky: proč nesejmete a neuložíte obsah obrazovky přímo v tom PC? Fotka monitoru přece není o nic průkaznější.

2) Po vyfocení tu fotku upravte editorem.

3) Zkuste změnit rozlišení foťáku.

hodnocení

0x

Snímač digitálního fotoaparátu nemá světlocitlivé prvky všude. Okolo nich jsou "slepá místa" Stejně tak monitor nemá "svítící body" všude, ale i kolem nich jsou okraje. Pokud digitální fotoaparát zaostří displej, může se stát že někde obraz "rámečků bodů" displeje padne na snímače a obraz bodů na slepá místa snímače. Tam je potom na snímku tma. (Ono je to ve skutečnosti o statistice a tak ta tmavší místa nejsou černá.

Pomůže mírné rozmazání obrazu (zaostřit na něco před nebo za displejem), což s mobilem není jednoduché.

Proč vznikají na monitoru vlnky? #2
Proč vznikají na monitoru vlnky? #3
motak

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]