Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Upgrade procesoru - vyplatí, nevyplatí?

Od: gorockk* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den

Chtěl bych si ve svém počítači vyměnit procesor. Momentálně mám Intel Pentium G4560 (3.5GHz) a hledám levnou alternativu, která by měla 4 jádra. Asi nejlevnější procesor se 4 jádry jsem našel: mironet.cz/...
Ale pořád to není nic moc. Taky nevím zda do aktuální sestavy vůbec investovat. Zda se to ještě vyplatí:

Procesor: Intel Pentium G4560 (3.5GHz)

Grafik. karta: Nvidia GeForce GTX 1050 (2GB)

Velikost operační paměti: 16GB DDR4 2133 MHz

Základní deska: MSI B250M PRO-VD

Velikost SSD disku: 960GB

Zdroj: 350W

Do počítače jsem poslední dobou investoval - dalších 8GB ram, SSD a přijde mi škoda stavět něco nového. Počítač používám na Photoshop, občas nějaký krátký render videa ve FHD nebo sem tam nějaká hra.
Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Píšete že hledáte 4 jádro tak asi víte že to potřebujete. Jinak benchmark 2 jádro vs 4 jsou na netu. 4k je celkem dost. Třeba Core i3-10100, 4jadro stojí 3k ale asi nejde do vaší desky. Já osobně bych do toho asi nesel. Pokud bych potreboval více jader, šel bych do nové sestavy a asi ne jen do 4jadra.
gorockk*
hodnocení

Takže novou sestavu, dobře děkuji.

clovicek*
hodnocení

0x

Tak záleží kolik máte peněz , nová deska s nějakou I3 10gen vyjde něco málo přes 5k. Ostatní asi využijete ze starého PC.

Já bych ale v tomto případě volil nějaký upgrade na bazaru je třeba I5-6500 za 1800kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]