Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí disk funguje v TV, na PC ne!

Od: hlinna* odpovědí: 12 změna:

Zdravím mám externí disk HD. Když jsem si chtěl přesunout film na disk tak po připojení na notebook mi to píše že se musí nejprve disk formatovat, ale v televizi to fiči normalne. mam tam fotky ktere bych nechtěl ztratit.

PORADTE PROSÍM !

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

3x

Televize používá jiné formátování než PC, takže HDD nelze používat v obojím bez předchozího zformátování.

Přesněji teda ono to jde. Disk z fotkami nahranými v PC si v TV prohlédnete, ale pokud se ty fotky nahrávaly přes televizi, tak je to zformátované jinak a PC to nepřehraje.

hodnocení

2x

Televize velmi často používají souborový systém ext3 nebo ext4, který je ve windows nečitelný. Existují však programy, které ho přečíst umí, např. Total Commander s pluginem Ext4. Další možností je nainstalovat na notebook Linux :)

hlinna*
Poslete odkaz na stazeni tohoto typu total comanderu

Neumíš to napsat do googlu?

kare
hodnocení

1x
Pravděpodobně bude mít disk podezřelý nebo vadný sektor. Zkuste nejdřív kontrolu a opravu.

hodnocení

0x

Pokud připojíš nový, prázdný disk k PC, je potřeba ho naformátovat. Pak můžeš kopírovat. Pokud by to byly nahrávky z televize, tak to v počítači nelze spustit.

hlinna*
Fotky jsem nahraval z noteboku a filmy taky. Na televizi to jede a v pocitaci mi to pise format
makk

A jaký operační systém máte v notebooku a jaký v PC? Existují 4 základní druhy formátování PC (NTFS, FAT16, FAT32 a exFAT), je možné, že máte zformátováno v jednom operačním systému a ten druhý to formátování neumí.

Nebo pak jak bylo řečeno je disk vadný (opravitelně nebo i neopravielně).

hlinna*
Mam windows 10

makk a taky ještě formát ReFS

hlinna*
hodnocení

0x
Nasel jsem na netu navod jak opravit disk v prikazovem radku a disk funguje uplne v pohode

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]