Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SSD 250GB, Samsung Evo nebo WD Blue?

Od: mh23® odpovědí: 30 změna:
Wd blue 3d nand ssd 250gb 2,5" , nebo samsung evo 860 250 gb 2,5" za stejnou cenu? Jen nevím délku záruky u samsungu
Díky

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nebojím se ani jednoho a kupoval jsem obě verze a jedou OK.

hodnocení

Ok , beru samsung , ten je skladem

krtek6
hodnocení

2x

nevím jaké jsou reálné testy WDčka...ale papírově je o 10MB/s rychlejší...já osobně bych šel do Samsungu, protože to je testy ověřená kvalita, ale mít možnost tak už si vezmu "žvýkačku" a ne 2,5"

hodnocení

Myslíte m.2? Mám starou desku , která toto nepodporuje
krtek6

ano ten jsem myslel...však jsem taky psal..mít tu možnost;)

hodnocení

Ten jsme teď kupovali 500GB , ale do nového pc

jm
hodnocení

1x
Kupuji podle ceny. 99,9% těchto SSD jsou v podstatě shodné. Jestli apacer, patriot nebo Kingston, to je jedno. Špatný kus jsem měl právě od chváleného drahého disku. Patrioty používá rodina na 4pc už roky. Vemte si levnější a větší.
jm
A chcete to do čeho? Záruka platí u disků, ale data můžete ztratit bez náhrady. Do běžných PC a ntb stačí jakýkoliv SSD. Jenom čím menší, tím hůře použitelný.
hodnocení

Stolní PC, rezervní
jm
Zvlášť do rezervního PC bych dal prostě podle ceny. Samsung se mi zdá o 50% dražší, zbytečně.

hodnocení

0x

Záruka je ze zákona u všech disků stejná (ostatně jako u každého jiného výrobku - od špendlíku po lokomotivu) a trvá 2 roky. Ale počítejte s tím, že 2 měsíce po záruce zafunguje vestavěné "kurvítko". To až na výjimky platí taky pro všechny výrobky.

doplněno 08.01.21 09:13:

Ty 2 roky jsou samozřejmě minimální, je pravda, že výrobce může z dobré vůle poskytnout záruku delší. Jak je to konkrétně u těchhle disků teda nevím *nevi*.

hodnocení

U wd je 60 měsíců a u ostatních jsem četl 36 měsíců
S tím kurvítkem běžte někam. První ssd mám skoro deset let a další pět let naprosto bez problémů.

hodnocení

0x
Já bych šel aspoň do 500 GB. 250 je dnes už málo.
hodnocení

Je to jen záložní pc , kdyby odešlo něco na novém, tak vytáhnu toto.
Nechce se mi moc investovat
krtek6

vzhledem k tomu, že SSD disk nemá žádné jiné vhodnější využité než jako systémový je bezpředměné kupovat větší než 250gb...samotné widle vezmou cca 50gb a těch pár programů pokud nemá autocady a podobně moc nevezmou...na běžný data stačí plotna... a NAS taky nezásobuje

hodnocení

0x

SSD je několik typů. Základ je určení pro:

- operační systém, instalovaný SW

- pro ukládání dat (například Kingston A400), zpravidla nižší cena, nemají vyrovnávací paměť

Pak jsou ještě pro disková pole, servery ... (vyšší cenová kategorie).

250GB fakt dost málo (bral bych jen jako dar) a nevýhodný v poměru cena za 1 GB.

hodnocení

Do nového PC jsme brali systémový ssd m.2 500 gb a na data 2tb co ležel doma

OK. SSD 500GB je dobrá volba i k současným cenám. Za rok vše bude jinak. ;)

kare
hodnocení

0x
Se Samsung disky mám špatnou zkušenost. Raději WD, Kingston nebo i ADATA.

Adata - velmi proměnlivá kvalita a podvádí.

WD, Kingston - dobrá volba. Beru ale WD neb zadara je ke stažení dedikovaný SW Acronis pro klonování, údržbu a monitoring SSD + systému.

Přikládám odkaz na článek proč ne ADATA. Za mne - v zaměstnání jako nejvíce odcházející USB-flešky byly od Adata.

svethardware.cz/...

S ADATA (konkrétně s Classic CH94, což není SSD) mám zkušenosti velmi špatné. Nejdřív odešel kablík (podařilo se mi sehnat náhradu, ale musel se upravit), brzy na to selhal úplně. Sice se mi ho podařilo znovu zprovoznit, ale přišel jsem o veškerá data.

Souhlasim s Adata...tedy s názory, že ten ne. Jak flash tak SSD.

Jinak Samsung kdyby někoho zajímalo tak má taky programy, stejně jako WD, třeba tu: samsung.com/...

kare
*smich* děkuji za reakce.
Připouštím fleška ADATA mi také odešla a to hned po záruce. SSD běží již 4. rokem a bez problémů stejně tak i Kingston.

hodnocení

0x
Pro běžné použití stačí levnější disk. Ale pokud bych měl možnost, šel bych do nvme místo 2.5".

I za cenu, že bys ho třeba stejně strčil do 2,5" redukce, tedy připojeno pak na klasickou SATU? To musíš redukci taky koupit a nemyslím si, že je už je doba kdy by do 2,5" SSD nevyužil.

Píšu o tom, že pokud je možnost použít m.2 nvme, ať jde do něj. O žádném harakiri s redukcí na sata nebyla řeč.
No ber to jako teoreticky dotaz. Řeč je totiž o pc a ještě k tomu jako záložní. Nepředpokládám tam M2.
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]