Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiskárna nejde propojit s počítačem

Od: gabca® odpovědí: 20 změna:
Dobrý den, potřebuji poradit jestli problém s připojením tiskarny může způsobovat OS.
Koupila jsem novou tiskárnu Epson xp 2100 a nechce se pomocí usb kabelu propojit s pc.Ale mám hodně zastaraly windows xp.Muze to byt důvod problému?
Děkuji za odpovědi.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Také jsem si nedávno koupil laserovou tiskárnu HP.Pracuje pouze se systémem W 07 .Když jsem nainstaloval W10 tak tiskárna nespolupracuje.Ani se nedají použít tovární ovladače,která jsem si obstaral.Vrátil jksem se k systému W07 a je vše v pořádku.

JABRAKA

inspa*
hodnocení

0x

Stahněte si a nainstalujte správné ovladače pro Windows XP (nevím, jestli máte 32bit nebo 64bit - jsou tam na výběr oboje):

epson.cz/...

hodnocení

0x

Ano může. Dokonce si myslím, že WinXP snad ani ještě neuměly ovládat tiskárnu přes USB, pouze přes paralelní port. Jistý si úplně nejsem.

Tedy hlavu bych na to nevsadil, ale na 99 % jsem měl tiskárnu na XP přes USB.

To si pleteš s Windows 95. XP normálně USB podporovaly.

No taaak. Tohle ani kolego nemůžeš myslet vážně ;)

hodnocení

0x

:( Opakuji nesčetněkrát - proč ne rovnou se zeptat u "kováře"?

epson.cz/...

Proto si kupuji přece značkové výrobky, za poskytované služby. Plus zeptat se u prodejce.

32bit nebo 64bit Windows XP

epson.cz/...

hodnocení

Původní tiskárnu jsme taky měli propojenou usb kabelem.Ale tenhle windows xp je v tom počítači tak 12 let.Uz nemá ani žádnou podporu.Pomohlo by stáhnout ovladače?Jak tady někdo radil...Nebo mám raději pořídit nový OS?

Pokud je to starý PC, jeho hardware nemusí nový OS podporovat. Jinými slovy, nový operační systém nemusí jít do starého přístroje nainstalovat.

Pro novou tiskárnu ovladače pro staré OS neseženeš.

Mě nějak pořád uniká, co vede lidi k neustálému používání systémů, které jsou již mnoho let za zenitem. Ať se to někomu líbí nebo ne, ale komp je naprosto normální spotřební zboží. Navíc vývoj jde neustále dopředu a co je dnes špičkou, bude za pár let úplně mimo.

Tohle je jeden z mnoha případů, kdy je nejvyšší čas poslat komp do křemíkového nebe a pořídit zase něco novýho. Deset let novej vydrží a pak se může kolečko opakovat.

To samý jsou videa a DVD recordery. Když někdy vidím, jak někdo stále používá klasický video a aby mu vůbec šlo, tak má před ním STB, vše propojený milionem kabelů, plný stolek dálkových ovladačů a když chce něco nahrát, je to operace na půl hodiny s děsivým výsledkem. Neb kvalita nahrávky videa je na dnešní domu nulová.

@arne1 - dyť jsem výše dal odkaz na Epson a ovladače nabízí pro XPéčka.

lobo*

regine®

NE, nenabízí.

Tiskárna nejde propojit s počítačem

1. Je, jen je nutno se proklikat. viz přiložený obrázek. Asi mají univerzální balík jako třeba HP. Pokud by nebyl, v dropdown by asi Windows XP ani nanezobrazovali.

2. Navíc byl zaslán.

@gabca: nové ovladače jsem nainstalovala, poslala mi je slečna z technické podpory Epsonu

Tiskárna nejde propojit s počítačem #2

hodnocení

Tak nové ovladače jsem nainstalovala, poslala mi je slečna z technické podpory Epsonu.Ale stejně jsem si nepomohla. Nebo dělám pořád něco špatně?

Nechci podceňovat, jen z praxe:

- nepužívat dlouhý nekvalitní kabel, tedy zkusit jiný

- zasouvali do síťového (ethernet) konektoru tiskárny místo do USB konektoru (Vono to pasuje? Taky je to čtvercový.)

- odstranit všechny ovladače předchozích tiskáren

- vyčistit pomocí programu USBDeview všechny USB nastavení (neškodné, program se neinstaluje)

- tiskárnu vyzkoušet na jiném kompu i s kabelem

1. podívat se zda už je tiskárna v nabídce tiskáren, měla by být, nastavit jako prvotní

2. Už drahno dávno, co jsem byl ve styku s WinXP. Tiskárny se instalovaly následně.

- všechny tiskárny odstranit a restart počítače

- nepřipojovat novou tiskárnu

- zapnout počítač a instalovat dodaný ovladač

- zpravidla si instalační SW v průběhu instalace vyžádal konektování tiskárny (typicky u HP tiskáren), pokud nevyžádal:

- dokončení instalace restart kompu

- spuštění počítače a teprve potom se USB kabel od tiskárny konektoval

Problém je v tom, že novou tiskárnu nezná (novinka z výroby) a přiřazuje nějakou podobnou.

111®
hodnocení

0x

no na USB kabely POZOR! třeba nabíjecí mohou mít jen 2 vodiče a chybí jim datové vodiče! Ale na pohled to nepoznáte.
Takže sehnat Datový USB kabel...šikovný kutil dokáže i proměřit...

hodnocení

Tiskárna i s tímto usb kabelem na jiném pc funguje
A staré ovladače jsem odstranila.
Už na to nemám nervy.Cajk

111®
hodnocení

0x

způsobit to může, měl jsem to opačně se skenerem , novější OS a starší skener

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]