Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sdileni internetu do sousedniho domu

Od: spok odpovědí: 44 změna:
Ahoj, mam otazku. Mame dva domy vedle sebe. Jeden plne zarizeny, druhy vicemene neobyvany sklad. Chci ale do ‘skladu’ dostat internet z hlavniho baraku. Baraky jsou od sebe cca 10 metru. Nechci zakopavat kabel do zeme ani kabel vzduchem. Je nejaka moznost dostat tam internet? Premyslim bezdrotovy vysilac i primac, popripade exterierovy wifi vysilac a pak wifi -> lan adapter nebo pouze wifi. V hlavnim baraku mam opticky internet a pokud bude trochu pomalejsi v druhem tak se nic nedeje. Budu vdecny vsem navrhum. De o docasni reseni, chci si tam zaridit homeoffice na par mesicu at mam klid. Diky

44 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zkusit tenhle směrový AP, jako vysilač, na vnější stěnu baráku - k němu kabel. Dosah WiFi 80 m ve volném prostoru mám odzkoušen. Případně pak dva tyto AP proti sobě, na protilehlých zdech obou baráků a měl by bý dosah až na kilometry.

alza.cz/...

111®

jo takhle to funguje a potvrzuji i dosah..

tomas11*
hodnocení

1x

alza.cz/...

taky bych to raději do něčeho vložil a zahrabal

hodnocení

0x

10 metrů není pro WiFi zase tak daleko. Pokud ti tam nedosáhne WiFi z domu, tak zkusit nějaké AP jako přijímač.umístit na straně k domu a z něj kabelem do počítače. Osobně bych ale raději zakopal ten kabel.

otto*
hodnocení

0x
Záleží na tom aké a z čoho to má steny. V mojom prípade ide wifi cez 3 steny na vzdialenosť 15m z obyčajného tplinku 741 plnou rýchlosťou čo je schopný ten router vôbec dať cez wifi.

hodnocení

0x

Razím zásadu, kabel je kabel. I když do svýho druhýho baráku to mám 200 metrů natažený vzduchem, něčím takovým, ale tady bych zakopal Kopoflex, do toho síťovej kabel a vystaráno.

hodnocení

0x
Další možnost využít elektrickych silových rozvodu, ale záleží jak jsou udělaný.
czc.cz/...

To bych neriskoval..Pokud to není na stejné fázi, tak bez šance. Různé rozvaděče budou překážkou také. Jedině když si tam přivedeš 230V z toho obytného baráku, pak bys mohl Powerline adaptery využít.

hodnocení

0x

Zkousel jste soucasnou wifi dat co nejblize k obvodove zdi a podivat se, jaky signal chytate ve "skladu"? To by bylo asi nejsnazsi a nejlevnejsi.

prikld1

Kabel je kabel. Ovšem dát na obě budovy externí antény a nemá to chybu. Router, na druhou stranu v režimu client, připojit pictail

jirkazxc
hodnocení

0x
A co zkusit vymontovat jednu antenu na routeru a dát místo ní panelovou anténu nebo nějakou směrovou.
Ale asi záleží co na tom homeoffice budete provozovat a jak rychlý a stabilní internet budete potřebovat.
prikld1

Ne všechny modemy, routery mají dvě a více antén, ne všechny mají anténu na závit.

spok
hodnocení

Dik moc vsem za odpoved. Wifi z domu tam nedosahne. Vidim ze shoda je zakopat kabel, ikdyz je to hodne prace.
z routera teda vemu lan kabel a propojim s nim barak a pak ten lan zapojim do novyho routeru a bude to ficet jo? Nebo tam mam dotahnout opticky kabel?
Ono je to stejne pres 4 steny a zkousel jsem i jiny router 5 antenovy ruzne extendery ale je to k nicemu.
prikld1

Na optiku zapomeň. Externí antény by to vyřešili. Routery někam k oknu, aby pictail byl dlouhý nejvýše 5 metrů a pak si LAN můžeš po baráku roztahat jak chceš.

Ovšem ty routery musejí mít možnost odsroubovat anténu

Me osobně by vadilo vrtání do baráku. Spíš bych proto zkusil wifi jak se píše nademnou
motak
Proc na optiku zapomen?
prikld1

Ani na tobě nikdo žádné vrtání nechce. Jinak je pravda, že externí anténa by měla být venku, aby to mělo smysl a pro pictail je potřeba díra asi průměr 8 mm. Mohla by být menší, ale to by se musel nakrimplovat konektor.

prikld1

Proč optika ne. Při jeho znalostech a požadavcích by si musel někoho objednat. Na optiku jistě nemá technické vybavení a nedovedu odhadnout na kolik by ho ta instalace přišla. Když už kopat tak ten metal snad na nějakých 1O metrů musí stačit. Třeba si koupí CAT6

Extendery v oknech nefungovaly?

Optika vyjde zbytočne draho a svojpomocne si neporadíš. Volil by som buď wifi extender / smerové antény alebo kabel, čo bude jednoduchšie a na čo to v tom sklade potrebujete.

motak
Jakto ze to svépomocí nejde? Patchkabel,medaikonvertory a hotovo. Zase tak drahý to není...

spok
hodnocení

Vidim ze je tady vic moznosti. Prave problem je ze wifi je na opacne strane domu a neni lehky to presunout nekde k oknu na druhe strane, resp. pigtail k externimu vysilacu by mel mozna 20 metru od routeru ne 5. Proto se zabyvam moznosti zakopat treba cat6 kolem celyho baraku (nejak 80m. dlouhy) a mozna to bude celkove snazsi. Aneb kdyz tam 20 m. kabel od routeru k externi antene bude znat nejak signifikantni ubytek rychlosti/kvality?
prikld1

Od současného routru vést barákem LAN k dalšímu třeba v režimu repeater. Prostě aby byl pigtail co nejkratší. Na pigtailu úbytek je. U LAN to není kritické

spok
hodnocení

Ok, a pak tuhle antenu natocit smerem na druhy barak a bude tam wifi joo? Predpokladam ze jekoliz je druhy barak par metru tak neni potreba instalovat druhou antenu na druhy barak. Rozumim tomu spravne? Du nakoupit dily a snad to bude ficet! Moc diky
Kupujem antenu: m.alza.cz/...

prikld1

Vést barákem po LAN je jasný, ale režim repeater? PROČ? Když budu mít LAN? Když třeba tak AP a na druhé straně client nebo wisp...

Maveric to rika dobre, proste dalsi router na LAN bliz k druhe budove a dobre nastavit antenu. 10m podle me nebude problem. Garaz mam take tak daleko a wifi je ok

prikld1

Asi jsem psal třeba. Taky to tak mám. U souseda u okna router AP venku anténa. Krátký pictail. Doma tentýž u okna v režimu client a venku anténa. Pořádně nevím co je to ten wisp. Jen vím že router 843N jako client přijímá přes anténu WiFi a zároveň umí vytvořit svoje WiFi na stejném kanále, ale jiné SSID. Podle TP linku to není dobře řešení. Ano kdysi jsem měl dva. Client na příjem a AP WiFi pro tablet a mobil.

111®

dobré řešení to není protože stejný kanál. Aby to bylo dobře tak jiné SSID a jiný kanál alespoˇm o 3 jak je ten původní.

111

Jenže on to má jako repeater, proto je stejný kanál - část pásma je pro vysílání a část pro příjem. Proto repeatery degradují rychlost a obecně jsou to prasárny.

111®

tak to mi nějak uniklo...to je pak jasný...ale píše že má AP a Client...tak jsem myslel že má klasiku spoj...

111

Popis jak to definuje je možné brát tak i tak. Ales když jsem se ptal proč repeater tak psal taky to tak mam. Tak leda, že by reagoval až na další větu... a myslím, že píše i o stejném kanálu a to je pak repeater jasný.

prikld1

To 111 a maverick. V nastavení u routru 843N, ale i 743N je to popsáno jako Wisp client router. Kanál změnit nejde. Sdílí to přijímáný kanál. Lze nastavit pouze SSID a zadat si heslo pro WiFi síť. Pochopitelně v nastavení je i heslo pro příjem externí WiFi.

111®
hodnocení

0x

osobně si myslím že nejjednodušší je do místa kde na sebe vidí ty budovy dát AP a k němu natáhnout kabel. Na straně příjmu pak dát klienta---další zlepšení by bylo směrovou anténu , ale u dnešních AP nevím jak je to s odpojením antén...

snad mně někdo doplná, osobně také sháním router s odpojitelnou jednou anténou...

Tenhle odpojitelné antény má.

czc.cz/...

Mám jej už asi 2-3 roky a jede OK.

access-pointy.heureka.cz/...

prikld1

Od TP linku jsou to ty s trojkou na konci. Třeba 843. Ten 1043 jistě taky, je to již na jedno giga a o to dražší

Oddělávací anténa

111®

děkuji, ale já potřebuji připojit 12dB panelku a nevím jestli mohu odpojit 3 antény a připojit jedinou...jestli se nerozhasí výstupní koncový stupeň, ...ví to někdo?

prikld1

Možná ano. Napsat na podporu TP linku. Sem tam mně poradili. Ovšem pamatuji, že ten režim u TP 843N client wisp mi nedoporučovali. Prý radši client na příjem a k tomu AP pro WiFi.

111®

děkuji,zkusím..

prikld1

Když jsem používal 743N v režimu client wisp, ten má jednu anténu a když se přidělala externí anténa tak vlastně WiFi se chytalo z té venkovní antény. 843N již má dvě antény ale podle TP linku jsou paralelně. V tom režimu client wisp by bylo dobré kdyby na jedné bylo externí WiFi pro příjem a na druhé WiFi pro domácnost a mobily.

spok
hodnocení

Diky, zatim to fici skvele. Udelal jsem to zpusobem ze jsem zavedl cat6 od routeru k externimu vysilaci nebo antene, napajen pres poe v modu ap a pokryva to nejen barak vedle, ale taky dalsich 5 baraku. Ted resim dilema - jak ted udelat kablove pripojeni ze signalu? Ma nekto nejaky napad? Idealne bych chtel v baraku mit nekolik lan kablovych konektoru.

kabelove připojení ze signalu? Tak chytnout wifi a dál jít po kabelu? To je to co píšeme. AP v modu KLIENT nebo WISP

spok
hodnocení

Ok, ap v modu wisp/client to je jasny. Mluvim o tomhle m.alza.cz/...
Ale kabel ktery povede z ap co snim? Zapojim ho pak do klasickyho switchu a odtud pak kabel do pc? Neni mi jasny jak to pak do ceho zapojit.

No, ale na to ti neřeknu odpověď já. To záleží jestli tam chceš mít sólo routovanou síť, nebo když to bude za AP v režimu klient tak můžeš využívat hlavní dhcp vedle v baráku, jestli tam chceš využívat wifi...
Takže možnosti jsou - PC, switch, wifi router. Podle tvého využití...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]