Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Feška z číny 2 TB nejde formátovat

Od: begi25® odpovědí: 11 změna:

Zdravím radcové.Ted se asi všichni chytate za hlavu,ale objednal sem sem si z číny flešku 2TB USB 3.Dneska my přišla a hned sem ji vyskoušel.Tak sem si z mého externiho disku stahl film o velikosti 6 GB a mp3.Na mém notasu se všechno nahralo dobře stahovalo se to asi 15 minut,co nevadí.Ale když sem připojil flešku do TV nebo domáciho kina LG ,tak to ukazuje že soubor je asi poškozen.Tak mně napadlo naformátovat flešku.Ta z číny je nafor.na ex fat.Chtel sem ji přeformátovat na NTFS nebo FAT.Ale to nejde,jiná možnost není ja ex fat .Je nejaká finta jak přeformatovat?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sirokko
hodnocení

10x

To je určitě 2TB za tři kila, co :) Jo, ona se jako 2 TB i v systému tváří, ale ve skutečnosti má jen několik giga. No a když tam něco naláduješ, tak buď

a) staré soubory se přepíšou novými kvůli uvolnění toho mála místa

b) se soubory poškodí.

Jak slyším 2TB USB flash z Číny, tak mě bere ROFL.

Jediné užitečné formátování toho křápu je položení na kovadlinu a praštit kladivem.

hodnocení

1x
Nejspis ste naletěl...

youtu.be/...

hodnocení

1x

Dáte flashdisk do PC, pokud máte windows - pravým kliknete na ikonku "start" - nebo tl. na klávesnici s okny, o řádku napíšete "správa disků".

Tam vidíte všechny disky - HDD, SSD i flash.

Pozor, ať si nezformátujete jiný - může tam být něco jako "nepřiděleno" - to by pak šel disk "rozšířit" pravým klikem na onu šedou plochu.

Ale stejně jako kolegové pochybuji, že disk má víc než 8 GB - velmi často se takové šunty s max. 4GB přelepí hezkou nálepkou a prodávají naivkám.

hodnocení

1x

Pokud jsi ji koupil na Aliexpressu, tak ji zkus reklamovat (viz prikld1). Na položce "Dispute" zadej o co jde a zkus to. Zatím jsem zde vždy uspěl.

Jinak když tam něco nakupuješ, chce se to občas někde poradit a načíst si recenze.

Zatím, z mých cca 190 objednávek, jsem měl jednu, kdy jsem obdržel dražší produkt nefunkční, neboť to byl ND (3 displeje na tablet) a nebyla přesně definována verze- typové číslo. Projednání bylo sice zdlouhavější, ale úspěšné a po odeslání výrobci (poštovné cca 250,- Kč) mi bylo 2200,- za ty 3 ks vráceno. Ve druhém případě, vadně fungující smartwatch Q18, za 250,- Kč, mi dokonce poslali nové a perfektně fungující, aniž jsem musel zaslat zpět ty nefunkční. Stačilo jim pouze odeslat natočené video o nestabilním zobrazování-blikání displeje hodinek. Jinak bylo vše vždy OK.

Další případ mohu uvést, kdy si syn objednal velkou LiIon baterii 72 V/ asi 40 Ah (cena 20 tisíc Kč), na elektrickou čtyřkolku. Když mu došla, zjistil, že, pravděpodobně při dopravě, v ní došlo ke zkratu jednoho článku 18650 a "odešlel" PBC BMS modul. Vyreklamoval a nakonec mu odečetli 8 tisíc a ty mu vrátili a my dokoupili nový modul za 850,- Kč a baterii za 65,- Kč a vše dali do pořádku a baterie je OK.

S těmi kartami musí být člověk obzvlášť opatrný, ale už jsem jich tam také několik kupoval, ale pouze 32 GB a jednu 128 GB a zatím fungují.

frantizsekk*
hodnocení

0x

Ja si pred lety koupil 500gb, byla to ale 4gb :D. Existujou programy, ktere otestujji sektory v ulozisti a ukazou realnou velikost.

prikld1
hodnocení

0x

Hodně kupuji z Číny, ale tahle fleška je podvod. To snad ví každý. Zkus otevřít spor, pokud to ještě jde.

hodnocení

Nevím jaký spor mam otevřít.Z nikým se nechci hádat.Jenom sem se chtěl zeptat.Děkuji za každou radu.Moje otázka zněla vid.otázku.Sem laik.Do budouctna se ukáže,co to je zač.

Do budoucna už se nic neukáže. Správné řešení najdeš v poslední větě úplně první rady od sirokka.

kare
No právě, co když by nakonec měla 4TB *smich*
prikld1

Pokud byla fleška koupená přes Aliexpress či podobně, tak je tam volba Dispute. Kdybych ji nepoužíval, tak bych prodělal kalhoty.

sirokko

Já bych ještě poradil tu flešku vůbec nikam nestrkat. Neříkám, že se přístroj nemůže poškodit i tou originální (většina ostatních je taky z Číny, ale mají tam dvojí kvalitu - tu origo pro "značky"), ale tyhle fejky bych fakt nepoužíval.

lupa.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]