Nejste přihlášen/a.
Tak OK, "když nesmysl, tak nesmysl...". Ráda se tedy poučím, proč to musí být kabel v LAN1. Do té doby trvám na svém původním tvrzení, že je to nesmysl.
Proč LAN1. Asi je těžké si přečíst manuál. Zyxely mají v továrním nastavení porty 2 a 3, některé jen 2 nastaveny pro televizi.
A taky záleží na prohlížeči. S některým (možná Explorer) to nešlo
@111, ani já se hádat nehodlám, ale zdá se mi poněkud smutné, kolik různých "odborníků přes všechno" existuje, jiný názor neuznávají a tady na poradně se ještě navzájem bodují i za nesprávné odpovědi, vlastní pravdu a někdy i úplné nesmysly.
@prikld1, někdo vychází ze zkušenosti, někdo z manuálu. Realita versus teorie. "Kabel do LAN1" v manuálu je pravděpodobně nejvíc "blbuvzdorné řešení", které ale neznamená, že vstup do administrace není možný přes WiFi a ostatní LAN porty. Ze ZyXEL modelů to mám odzkoušeno na VMG1312-B30B, kde jsem opakovaně vstupovala do administrace přes WiFi, snad jenom jednou nebo dvakrát přes LAN - nepamatuji který, ale kdybych řešila, že to musí být LAN1, pravděpodobně bych se na to pamatovala, kromě toho vím jistě, že (nejen) přidělení pro TV jde změnit. Stejně tak to funguje i na mnoha dalších, ne-li všech dnešních, zařízeních různých výrobců - vím, že dřív to bývalo ještě trochu složitější, ale na to se tazatel, který pravděpodobně opět zmizel bez reakce, neptal. O prohlížeči nevím, v Exploreru jsem se ZyXELem nikdy nepracovala, je tedy možné, že v IE něco nefunguje / nefungovalo správně, ani tak ale moc nevěřím, že by v IE stránka administrace nefungovala vůbec.
Co k tomu dodat. Rozhodně vím že u Zyxelu některé porty nejsou určeny na internet. Číslo 1 a 4 by neměl být problém. Nemám tablet a svůj router z tabletu přes WiFi nenastavim. Jdu k sousedovi na PC. Pochopitelně tam byl problém právě s Explorerem to je ten IE. Snad použil Operu. Přístupová adresa je jistě že spodu napsaná. Používám tplink ten má 192.168xxx
Zyxely 192.10. 0. XXX. Vzpomínám jednoduché staré routery s jedním LAN nešel nastavit. Taky IP 192.10. 0.xxx Byl na vyhození. Pak se přišlo na to, že se v PC musela nastavit statická IP adresa. Nevím zda to nemůže způsobovat Firewall. Ten jsme vypínali.
prikld1
Taky si dovolím komentář
Rozhodně máš pravdu, ale částečně. Je to věcí konfigurace.
Z wifi nastavit router rozhodně jde, pokud nemáš nastavené nějaká omezení přístupu (konfig jen z určité ip, návštěvnická wifi bez přítupu do lokální sítě...), ale osobně nastavuji běžně přes kabel, alespoň prvotní konfiguraci - nicméně jen proto, že to tak preferuji a wifi většinou nějak rovnou přenastavuji.
IE pochopitelně jde bez problémů. Možná máš nějaký starý (jako starší než ten normálně starý )
Přístupová adresa zespoda router je super, ale po mě tedy už se asi nikam nedostaneš. Opět konfigurační věc.
192.10.xxx Tak to jsem v praxi ještě asi na routeru neviděl, jako default vůbec ne - pochybuji, že by nějaký výrobce dal IP mimo privátní rozsah
Poslední věc - no nedostával jsi evidentně IP adresu z DHCP toho routeru - možná vypnuté dhcp? Něbo některé routery, hlavně si pamatuji starší Zyxel tak ten měl to DHCP hrozné a věžně nejelo - možná tvůj případ.
Rád se nechám poučit. Třeba jsme něco dělali blbě. Svůj router od TP 843N přes WiFi z tabletu nenastavim. Zyxel z manuálu vím že v továrním nastavení jsou dva porty na TV u jiného jen jeden port. Zrovna nedávno jsem router nastavovat u souseda na PC. Museli jsme otevřít druhý prohlížeč. Nešlo to. A kdysi dávno malý router s jedním LAN se musela nakonec v PC nastavit statická IP adresa.
Kdysi problém s aktualizací TV LG na který jsem tady nedostal odpověď taky byl vyřešen. U souseda na jeho PC běžel LG server spojení přes WiFi a moje LG se aktualizovala na jiné Firmware a od té doby chodí DVB T2 což vyvolalo dosti posměchu, že DVB T2 není věci Firmware. Bohužel u některých typů TV LG je.
Ještě zajímavost že Xiaomi MI TV Stick který se připojuje přes WiFi nelze připojit na vyšším kanále než 8. Má češtinu, ale není tam český region. Možná tím.
Asi mělo být nenastavil. Já netvrdím, že to jinému nejde. Já jen tvrdím, že z tabletu se ani přes WiFi nepřipojím k tomu routru 843N pokud nejde internet. Když chci změnit síť tak musím jít na PC. A jakou to mělo souvislost. Tenkrát snad byl požadavek že sousedův počítač připojený k modemu a moje TV LG musí být ve stejné sítí. Spojeni přes AP a klienta. Takže různé úvahy repeater atd. Nebyla to pravda. U souseda v PC běžel LG serwr a ten nainstaloval Firmware do mě LG. Vše dopadlo a spojení že u souseda je AP s vnější anténou a u mne client 843N. Možná to wisp je to že ten client umí vytvořit WiFi síť. Jen hádám a rád se nechám poučit. Prostě takhle to funguje a to je přece požadavek autora dotazu.
Pardon to byl jiný dotaz. Už se mi to pomíchalo
prikld1
JJ mělo To jsou ty automatické opravy v telefonu, pardón
A ta telka, nerozporuj to, v jedné sití jsi to dle popisu měl tak byly rady asi správné Wisp to asi nebyl pokud jsi viděl server v síti souseda. WISP je routovaný - věci za wisp mají navenek jednu ip a to je toho zařízení pro wisp. Měl jsi tam clent, nebo repeater, nebo mě teď nic jiného nenapadá.
Správná odpověď je od @maverick, já ještě přidám, že občas pomůže restart (vypnout a zapnout) modemu. Nevím, proč to tak je, ale někdy se to stane a po zapnutí a vypnutí už přístup funguje normálně.
@111 , nesmysl. Do sítě ano, ale je úplně jedno, jestli přes WiFi nebo LAN.
@peter, možná ano, ale nebude to defaultní nastavení.
Soused ač celoživotní amatér je na tom hůř než já. Jeho modem (typ nevím) , internet po telefonu má IP 192.168.1 z LAN do WAN routru TP 843N v režimu AP a jeho IP je nastavena na 192.168.5 ten je vybaven externí anténou. Zároveň k modemu je připojeno jeho PC. U mne tentýž router v režimu client s externí anténou (je oddělávací) s IP 192.168.100 k LAN zapojen switch a dále několik zařízení zmíňená TV LG, Android box, satelit. Tento router ač client má svoji WiFi na stejném kanále, ale jiné SSID. To WiFi je pro tablet a mobil. Myslím, že tento režim je psán Wisp client router. Takže jeho PC je v síti 192.168.1 a moje TV v síti 192.168.100.Určitě by se to nechalo zapojit rozumněji, ale tenkrát to dopadlo tak jsme to dál neřešili. V originálním návodu je psáno, že TV má být ve stejné sítí jako PC.
Pochopitelně daleko jednodušší by bylo to udělat doma. Jenže já PC ani notebook nemám. Jen tablet.
O co šlo. V TV bylo nahráno alternativní Firmvare ktere mělo vysoké číslo takže další aktualizace nešly. Prostě toto staré Firmvare bylo považováno za nové. Z nějakých ruských stránek návod. Soused musel v PC snad změnit IP adresu na adresu servru LG, byl na PC spuštěný servr LG a moje TV si stáhla Firmvare nikoliv ze servru LG, ale ze sousedovi PC. To správně Firmvare také bylo od nekud staženo. To bylo nutné kvůli H265.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.