Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reprák k pc

Od: slim49 odpovědí: 15 změna:

Ježíšek přinesl dobrý komp, monitor bez repráků.

Našel jsem doma aktivní (jo, starší, dříve funkční) reproduktory k PC, od fy Genius a když je dám do zásuvky, tak mi vrčí, 50 Hz, i ve druhé zásuvce. To je nějak odpadlé stínění kabelu nebo nekde neco jiného umřelo? V Datartu mohu koupit podobný za 250 Kč, ale bojím se, aby to nevrčelo stejně. Má to řešení?

Děkuji!

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vrcia, ked su nezapojene na PC alebo mobil? To nevadi, nikam nepripojeny vstup je cosi ako antena.

host

Peter to trefil: Zkuste vaše repráčky (se zesilovačem, samozřejmě) zapojit jen tak, bez připojení k počítači. Vrčí i nepřipojené? Pak zkuste přívodní kablík zkratovat - živý na zem. Živé jsou dva - levý a pravý kanál. Při připojení vstupu na zem to znamená, že do vstupu nepřichází žádné rušení ze vstupního konektoru.

Také záleží na tom, jak moc to vrčí, jestli vám vadí i lehký síťový brum, nebo jestli to skutečně silně vrčí

Pokud zesilovač do reproduktorů stále vrčí síťovou frekvencí 50 Hz, hledejte závadu v napájecím zdroji zesilovače, Nebo repráčky dejte nějakému klukovi, který si je opraví, nebo do bedýnek vmontuje nový zesilovač s novým napájecím zdrojem.

hodnocení

0x

Zkus vidlici v zásuvce otočit o 180°. Když to nepomůže, pak podle stáří repro mohou být vyschlé filtrační elyty v jejich zdroji.

mnd®
hodnocení

0x

Řešení to má - koupit přes net a když budou taky ,,vrčet,, tak ve čtrnáti denní době vrátit a hledat příčinu jinde.

A za poštovné na vrácení dát skoro to samé, co za nové*smich*

mnd®

To platí asi taxikáři.Já mám prodejnu za barákem a poštovné neplatím.Však nepíše jestli si to může vyzvednout osobně nebo si to musí nechat poslat.O tomhle původní otázka nebyla tak se toho držte a netahejte sem hlouposti o poštovném.

Tak se příště vyjadřujte kompletně a srozumitelně a ne jen částečně. Každý nemá prodejnu/výdejní místo za barákem.

mnd®
Nevím co je na mé odpovědi nekompletního nebo nesrozumitelného.Asi to bývalej policajt nepochopí a je asi zbytečné mu to vysvětlovat.Proč raději neporadíte jak to řešit? Zatím jste k této otázce neporadil nic.

A ani číst neumí*zed*

Moje rada před cca 3/4 hodinou má na rozdíl od vaší hlavu a patu. A že nerozumíte tomu, že ta vaše je nekompletní, to jen svědčí o vaší inteligenci.

Ať jsem bývalej policajt a nyní mj. taxikář, tak stačí si přečíst moje a vaše příspěvky a komentáře a pro ostatní rádce je velmi jednoduché udělat si obrázek o tom, komu z nás dvou to jak myslí*haha*

Nestojíte mi za další debatu, už teď se stydím, že sestupuji na vaši úroveň.

hodnocení

0x

Zeptám se hloupě. Čemu by pomohlo otočení zástrčky v izolované soustavě... Předpokládám že zdroj má dvojitou izolaci...

Zapojení soustavy na jeden obvod má taky význam pouze když má zdroj uzemňovací kolík z důvodu vzniku potenciálu...

Tak že pravděpodobně buď budou ve zdroji opravdu špatné kondenzátory a nebo kolega nazasunul jack do počítače a ten opravdu působí jako anténa... Tak se aktivní repro běžně chovají... Když vytáhnu notebook doma z dokovací stanice, tak mi repro taky bzučí...

Připouštím, že tvoje námitka ohledně otočení vidlice je naprosto správná. Ovšem jak se říká: Šedivá je teorie a zelený je strom života". Kdysi jsem se setkal párkrát s tím, že na rozdíl od teorie tato má rada pomohla. Vysvětlení pro to nemám.

Elektronikou jsem se amatérsky zabýval cca 45 let, až v posledních letech mi díky rychlému pokroku ujel vlak.

razman

Řeším podobný případ aktivních repráčků,které po zapojení k notebooku a následně po jeho vypnutí nebo uspání, vrčí hlasitě a nepříjemně ale když je připojím k PC tak je klid,u PC se závada nijak neprojevuje.

slim49
hodnocení

Diky všem! Vrčelo to I po zapojení do PC.

Vyřešeno online koupí (s osobním odběrem☺;) pasivních repráčků, tam nic nevrčí.

razman

Dáte tip na lepší,pasivní repráčky,které jste si pořídil? Předem děkuji za odpověď

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]