Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak instalovat operační paměť

Od: jakub42* odpovědí: 3 změna:

Chci si koupit nové ramky, ale nevím do jakých slotů se instalují. Četl jsem že se dá vyčít u manůalu od základní desky, ale tam jsem to nikde nenašel. A tak se ptám jestli zde, podle čeho mám zjistit do jakých slotů mám dát ramky abych dosáhl maximálního výkonu.

Základní deska - GIGABYTE H270-HD3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

V manuálech je to hned u CPU parametrů.

U RAM najdeš typ slotu. DDR3, DDR4 a jeho maximální frekvence, které podporuje.

Sloty jsou fyzicky na desce hned vedle procesoru.

doplněno 28.12.20 07:26:

4 x DDR4 DIMM sockets supporting up to 64 GB of system memory
* Due to a Windows 32-bit operating system limitation, when more than 4 GB of physical
memory is installed, the actual memory size displayed will be less than the size of
the physical memory installed.
Š Š Dual channel memory architecture
Š Š Support for DDR4 2400/2133 MHz memory modules
Š Š Support for ECC Un-buffered DIMM 1Rx8/2Rx8 memory modules (operate in
non-ECC mode)
Š Š Support for non-ECC Un-buffered DIMM 1Rx8/2Rx8/1Rx16 memory modules
Š Š Support for Extreme Memory Profile (XMP) memory modules
(Go to GIGA

...

Podpora 4 slotů (RAM modulů) do maximální velikosti 64GB. Dále se píše, že 32bitové systémy dokáží využít pouze 4GB této paměti. Dnes už všichni téměř bez výhrad jedou 64bitové verze Windows 10.

Podporuje dual chanel. To jsou dva identicky stejné moduly a musí být zasunuty do správných dvou slotů, aby to fungovalo v dvojitém kanálu.

Podporuje rychlost paměťových modulů 2400/2133MHz. Vybírej stejné moduly, jinak deska pojede na rychlosti podle nejslabšího modulu, kterým to degraduješ.

bbbbbb
hodnocení

1x

gigabyte.cz/.... V tomto odkazu v zalozce support list by mel byt presny seznam podporovanych pameti a budes mit jistotu ze budou fungovat.

clovicek*
hodnocení

1x

Pokud osazuješ dva moduly většinou to je slot 2 a 4 aby si měl dual chanel. Nemá moc cenu kupovat ramky rychlejší než 2400Mhz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]