Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový notebook a nejde

Od: buri123 odpovědí: 18 změna:
Zdra­vím, po­ří­dil jsem si MSI Bra­vo 17 A4D­DR-034XCZ a seklo se mi to hned při za­pnu­tí viz fo­to.. po­tře­bu­ju ra­du jest­li je to chy­ba ne­bo se to dá ře­šit...
Dí­ky

Nový notebook a nejde

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

3x
Je to divný, ale levné verze tohoto typu za strašný peníze jsou opravdu bez OS. Z netu nejen ebay se dá sehnat na Aukru nebo bazoši licenci i s fakturu. Pokud bude na faktuře licenční číslo uvedeno, jste při její koupi čistý... Za cca 100-150,-

hodnocení

0x
A má ten notebook předinstalovaný operační systém Windows? Tohle totiž vypadá jako nějaká linuxová konzole...
Pokud nemá, tak se nemůžete divit a musíte si do něj nějaký operační systém (nechat) nainstalovat.
Možná je to ale jen nějaká startovací "kontrola", teď jsem si všiml nápisu EFI. Vyfoťte to celé.
buri123
hodnocení

Jestli má to nevím, myslel jsem že je to normální že je tam Windows nainstalován..
Vyfotím.. už to tu běží tak 1h..
Nový notebook a nejde #2
Zkuste to vypnout (podržet vypínací tlačítko) a zapnout znovu. Pokud se to bude opakovat, podívejte se pořádně do specifikace, zda je tam Windows zmíněn. Pokud ne, je to jasné.
Moc jich není, ale pořád se dají notebooky bez operačního systému koupit. Pro běžné uživatele nevýhoda, pro některé pokročilé uživatele to může být výhoda, protože neplatí za systém, který třeba používat nechtějí.
buri123
hodnocení

Ano děkuji opravdu ho nemá.. kolik Windows vlastně ten stojí?
2900-6000Kč dle verze.
Nebo stovku na ebay. Mimochodem, pokud tam win je, najde přeci na nb licenční nálepku.
jm
Ta nálepka se už lepí pod baterku, pokud se dá baterie vyndat. Na spodku Se hned ošoupala, tak je dávají tam

nálepky už nedávají vůbec. Jen elektronická OEM licence na oddílu zkryté partition na disku.

Maximálně takovou tu poštovní známku s logem Windows a to je vše.

Gumidek
Promin kolego jak ti do toho kecám, ale ta elektronická licence není na disku, ale v BIOSu. Možná si to pleteš s recovery oddílem...

Mavericku, já měl na oddílech jak instalačku OEM, tak nějaký malý partition MSR. Měl jsem za to, že je tam "product key". Fujitsu Siemens.

Takže když flashnu bios na vyžší verzi, tak příjdu v něm o licenční stopu (klíč)?

fujitsu.com/...

...

Chápu, že windows 10 při instalaci bez internetu se odemkne, pokud zjistí svůj NB, ale jak to tedy zjistí? Já měl za to, že z toho MSR oddílu.

U připojeného internetu je mi to jasné. Tam si jen ověří identifikátory HW (ser. no. HW).

Jinak nechám se poučit. Samotného mě to zajímá *vtip*

Klasický upgrade na to nemá vliv, to by postrádal smysl. Schválné píšu klasický. Pokud by šlo o nějakou opravu nepovedené tak to už může být jiné.
V BIOSu by melo jit o SLIC pokud te zajima vic.
Nastrel treba tu en.wikipedia.org/...

Mavericku, díky

26.12.20 11:57
Není zač :)

hodnocení

0x
Windows 10 se dají stáhnout přímo od Microsoftu. Asi zde
microsoft.com/...
Pak instalacky buď vypálit nebo hodit na usb flašku. Návod je taky netu, možná tady
support.microsoft.com/...
Můžete to zkusit nainstalovat. I když neuděláte aktivaci, systém by měl jet. Ta se dá udělat i později.

frantizsekk*
hodnocení

0x

Prodava se to bez operacniho systemu, takze treba nainstalovat.

honzaaaa*
hodnocení

0x

Tohle je klasicke okno EFI Shellu...je to firmware spjaty s biosem..tzn...

pokud mate mit notebook s OS, chyba je v nastaveni bios

pomuzou Vam snad tyto dva obrazky ktere se zminuji o nastaveni prave bootovani...

pokud Vam to najelo rovnou do uefi shellu je tam nekde problem s cestou s uefi spousteci...kouknete zdali mate moznost v biosu zvolit windows boot manager

Nový notebook a nejde #3
Nový notebook a nejde #4

Ne, tazatel potvrdil, že opravdu nemá OS (v jednom z komentářů).
Ale dobrý postup a může se někomu hodit ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]