Zdravím, pořídil jsem si MSI Bravo 17 A4DDR-034XCZ a seklo se mi to hned při zapnutí viz foto.. potřebuju radu jestli je to chyba nebo se to dá řešit... Díky
Je to divný, ale levné verze tohoto typu za strašný peníze jsou opravdu bez OS. Z netu nejen ebay se dá sehnat na Aukru nebo bazoši licenci i s fakturu. Pokud bude na faktuře licenční číslo uvedeno, jste při její koupi čistý... Za cca 100-150,-
A má ten notebook předinstalovaný operační systém Windows? Tohle totiž vypadá jako nějaká linuxová konzole... Pokud nemá, tak se nemůžete divit a musíte si do něj nějaký operační systém (nechat) nainstalovat. Možná je to ale jen nějaká startovací "kontrola", teď jsem si všiml nápisu EFI. Vyfoťte to celé.
buri123
Jestli má to nevím, myslel jsem že je to normální že je tam Windows nainstalován.. Vyfotím.. už to tu běží tak 1h..
Zkuste to vypnout (podržet vypínací tlačítko) a zapnout znovu. Pokud se to bude opakovat, podívejte se pořádně do specifikace, zda je tam Windows zmíněn. Pokud ne, je to jasné. Moc jich není, ale pořád se dají notebooky bez operačního systému koupit. Pro běžné uživatele nevýhoda, pro některé pokročilé uživatele to může být výhoda, protože neplatí za systém, který třeba používat nechtějí.
buri123
Ano děkuji opravdu ho nemá.. kolik Windows vlastně ten stojí?
Klasický upgrade na to nemá vliv, to by postrádal smysl. Schválné píšu klasický. Pokud by šlo o nějakou opravu nepovedené tak to už může být jiné. V BIOSu by melo jit o SLIC pokud te zajima vic. Nastrel treba tu en.wikipedia.org/...
Windows 10 se dají stáhnout přímo od Microsoftu. Asi zde microsoft.com/... Pak instalacky buď vypálit nebo hodit na usb flašku. Návod je taky netu, možná tady support.microsoft.com/... Můžete to zkusit nainstalovat. I když neuděláte aktivaci, systém by měl jet. Ta se dá udělat i později.
Tohle je klasicke okno EFI Shellu...je to firmware spjaty s biosem..tzn...
pokud mate mit notebook s OS, chyba je v nastaveni bios
pomuzou Vam snad tyto dva obrazky ktere se zminuji o nastaveni prave bootovani...
pokud Vam to najelo rovnou do uefi shellu je tam nekde problem s cestou s uefi spousteci...kouknete zdali mate moznost v biosu zvolit windows boot manager
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.