Nejste přihlášen/a.
0x
Pokud nemá, tak se nemůžete divit a musíte si do něj nějaký operační systém (nechat) nainstalovat.
Možná je to ale jen nějaká startovací "kontrola", teď jsem si všiml nápisu EFI. Vyfoťte to celé.
Moc jich není, ale pořád se dají notebooky bez operačního systému koupit. Pro běžné uživatele nevýhoda, pro některé pokročilé uživatele to může být výhoda, protože neplatí za systém, který třeba používat nechtějí.
nálepky už nedávají vůbec. Jen elektronická OEM licence na oddílu zkryté partition na disku.
Maximálně takovou tu poštovní známku s logem Windows a to je vše.
Promin kolego jak ti do toho kecám, ale ta elektronická licence není na disku, ale v BIOSu. Možná si to pleteš s recovery oddílem...
Mavericku, já měl na oddílech jak instalačku OEM, tak nějaký malý partition MSR. Měl jsem za to, že je tam "product key". Fujitsu Siemens.
Takže když flashnu bios na vyžší verzi, tak příjdu v něm o licenční stopu (klíč)?
...
Chápu, že windows 10 při instalaci bez internetu se odemkne, pokud zjistí svůj NB, ale jak to tedy zjistí? Já měl za to, že z toho MSR oddílu.
U připojeného internetu je mi to jasné. Tam si jen ověří identifikátory HW (ser. no. HW).
Jinak nechám se poučit. Samotného mě to zajímá ![]()
V BIOSu by melo jit o SLIC pokud te zajima vic.
Nastrel treba tu en.wikipedia.org/...
0x
microsoft.com/...
Pak instalacky buď vypálit nebo hodit na usb flašku. Návod je taky netu, možná tady
support.microsoft.com/...
Můžete to zkusit nainstalovat. I když neuděláte aktivaci, systém by měl jet. Ta se dá udělat i později.
0x
Tohle je klasicke okno EFI Shellu...je to firmware spjaty s biosem..tzn...
pokud mate mit notebook s OS, chyba je v nastaveni bios
pomuzou Vam snad tyto dva obrazky ktere se zminuji o nastaveni prave bootovani...
pokud Vam to najelo rovnou do uefi shellu je tam nekde problem s cestou s uefi spousteci...kouknete zdali mate moznost v biosu zvolit windows boot manager

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.