Nejste přihlášen/a.
Po digitalizaci se na starém videozáznamu objevil na pravé straně černý pruh. Obraz videa je k jedné straně. Dal by se ten černý pruh oříznout tak, aby zůstal jen samotný obraz a případně pomocí jakého programu.
Děkuji.
0x
Pokud převádíš starý VHS do nějakýho moderního širokoúhlého formátu, černým pruhům na stránkách se nevyhneš. Ale na obou stranách stejně široký.
Dobrý den. Jednalo se o kopii ze starého cd která se uložila s černým pruhem jen po pravé straně. Kopii mi dělal známý, protože cd už windows nepřečetl, s nějakým speciálním programem. V avidemux jsem ořízl jen ten pravý pruh, kde nebyl obraz. Pruh byl součástí obrazu a video po zvetšení na celou obrazovku bylo v levé polovině displeje. Nyní je normálně na střed, pruhy jsou tam také, ale ty co doplňuje přehrávač a jsou rovnoměrně.
0x
Pokud nechcete oříznutím (jak radí Verionica), příjít o části obrazu, tak zvolit varinatu (úpravu) s menším černým pruhem a to vpravo i vlevo, kde bude stejně velký, ale užší. Obraz bude ceý zachován. Samozřejmě může být bez pruhu, ale obraz zvětšíte a o části přjdete a zhoršíte kvalitu. Efekt se jmenuje Lupa a posuvník např. v programu Pinnacle Studio. Jinak najít závadu, proč vám to tak zdigitalizovalo s pruhem na jedné straně jak píše jenyk.
Dobrý den, ořízl jsem pravý černý pruh v avidemux, uložil a šlape bezva. Přehrávač nic neořezává. Protože video je čtvercové, přehrávač sám doplní černé pruhy po stranách.
To ano. Ale v dotazu jste chtěl bez pruhu (ů), což vám bylo vysvětleno, že nelze bez ořezu obrazu. . Dal by se ten černý pruh oříznout tak, aby zůstal jen samotný obraz ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.