Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podsvícená klávesnice

Od: milancukrar® odpovědí: 29 změna:

Dobrý den kolegové,

opět mi na klávesnici mizí písmenka, nějak je asi více ošahám, často jsem bílým fixem opravoval písmenka, ale teď jsem se rozhodl, že si koupím novou, ale již podsvícenou klávesnici, abych nemusel svítit na klávesnici.

Ale je problém jakou?

Aby dobře svítila a nezmizely písmena.

Kdopak poradí jakou?

Děkuji

alza.cz/...

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, již poměrně dlouho a k plné spokojenosti používám tuto (viz odkaz) - velká písmena, pouze bílé (jasné) podsvícení (tudíž zřejmě barva, která je nejlépe vidět i během dne), tichá, písmena se používáním neotírají, podsvícení lze i vypnout tlačítkem (já svítím stále) a řekl bych, že se ani písmena nešpiní (např. potem i následně prachem a čitelnost je stále perfektní). Fungovat by měla na každém PC a OS (já jedu pod OS Linux). Zdravím!

czc.cz/...

hodnocení

Velká písmena, to je ono, snad ježíšek koupí dobře.

hodnocení

2x

Já mám GENIUS asi 5 let a naprostá spokojenost !

hodnocení

Nejsem odborník, jen píšu a píšu, nehraji hry.

Myslíte toto:

alza.cz/...

Ano to je ono...

Asi štěstí na dobrý kus. Mně nevydržela ani dva roky. Bohužel jsem tehdy u Alzy nenakupoval pod svým účtem a nevzal si účtenku, takže už je v kontejneru.

fertuo
hodnocení

2x
Doporucuji mechanickou, pokud hodne pisete vyplati se. Staci kolem 1500,- ad klavesky i u te, kterou mate muzete dokoupit samostatne.
hodnocení

Doporucuji mechanickou,, jaké jsou jiné? Jaký je rozdíl?

Jako že ke stávající dokoupím nečitelná tlačítka?

Díky za inspiraci.

sirokko

Mechanická je pro nehráče absolutní nesmysl.

hodnocení

Sirokko, to je přehled, který mi nic neříká. Jen si pamatuji že u ZX Spektrum byla folie a ta se často poškodila. Ještě jednu fólii doma někde mám.

Ale díky moc.

stepm - Proč je mechanická klávesnice pro nehráče absolutní nesmysl? Nikdy jsem nebyl hráč a nikdy jsem neměl jinou, než mechanickou klávesnici. S počítačovými klávesnicemi přicházím do styku už nějakých 30 let (v minulosti částečně i profesionálně) a nikdy mi to nevadilo. Abych pravdu řekl, ani jsem netušil, že existují jiné.

fertuo
Mechanicka klavesnice je naopak pro lidi, kteri vice pisoi. Rozdil je v provedeni, tj obyc jsou bezne membranove a mechanicke naopak maji kazde tlacitko, svuj mikrospinac. Kdo jednou zkusi dobrou mechanickou klavesnici, jiz jinou nechce. Zkuste treba treba v electroworldu, tam si je muzete osahat.
fertuo
Ad. Klavesy, ano lze je bezne vytahnou, a dokoupit. Nebo prendat z jine stare klavesnice. U genius, by to nemel byt problem. Ale jak rikam, a neverte ze jsou pouze na hry, spisovatele, programatori a vsichni kdo hodne pisi si kupuki kvalitni mechanicke klavesnice.
hodnocení

fertuo, díky za nápad,

Zkuste treba treba v electroworldu,

odpoledne se tam kouknu.

berger*
hodnocení

2x

Radu nemám,jen podobný,výrazně menší problém. Mizí mi jen jedno písmenko, "W". Na několika klávesnicích. Asi nějaká magie nebo co. Kdo ví důvod?*smich*

hodnocení

Pane kolego, to mám horší, u mě to je: t,o,j,l,n,m, už i fixem popsané to mizí.

prikld1

Nestačily by samolepky. Není problém sehnat.

gigacomputer.cz/...

priklad1 - Je problém sehnat. Ty přelepky neobsahují běžná písmena, ale jen písmena s diakritikou a speciální znaky pro úpravu anglické klávesnice na českou. Jenže mně po 1/2 roce téměř zmizela písmena E - T - O - A - D - C - N (další je asi brzo budou následovat) a ty na přelepkách nebývají.

krtek6

proč mizí "W"?...nesmíš moc pařit FPS hry*smich*

berger*

Krtek6 - bingo! Pán je znalec...*palec2*

prikld1

Není to ono

aliexpress.com/...

Tyhle ve tmě svítí

aliexpress.com/...

hodnocení

2x

Je to zvláštní, za celá léta jsem nikdy neměl s mizejícími písmenky problém, až teď se necelých 1/2 roku stará klávesnice pomalu stává nepoužitelnou. Myslel jsem, že mám jen špatný kus. Že by "kurvítko" ;)?

Asi se budu muset naučit psát všema 10 bez koukání na ruce *smich*.

hodnocení

Bez koukání to nejde, musí mi svítit světýlko.

hodnocení

2x

Klávesnice se vybírá podle typu užívání. U vás předpokládám převážně psaní, takže hledejte NEmechanickou klávesnici s nižším zdvihem. Někomu vadí malý enter a rozmístění některých kláves, na to taky pozor. Aktuálně je zajímavou volbou tahle. Jinak bych se vyhnul značkám jako Genius, Connect IT nebo A4Tech.

hodnocení

Díky, je to jen na psaní, páč na hry není chuť a čas.

Asi budu muset napsat ježíškovi...

pt®
hodnocení

2x

používám nasvícená písmena... ta podsvícená celá razí do očí... mně vyhovuje tato:

doplněno 14.12.20 20:37:

nelze mi vložit obrázek...

hodnocení

Něco takto?

alza.cz/...

krtek6
hodnocení

2x

chce to si je ošahat..každý má jiné preference a možnosti...takto nejde radit...co se však toho podsvícení týče...zde mám jednu poznámku a zkušenost z nedávné doby...bacha na klávesnice, které mají podsvícené symboly písmen a né klávesu jako takovou...zjistil jsem, že podsvícené symboly se těžko čtou ve dne nebo pokud nad klávesnicí je jiný zdroj světla..pro někoho kdo hledá písmenka a nepíše po slepu..může být problém!:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]