Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odinstalovat, nebo to ignorovat?

Od: ola® odpovědí: 11 změna:
Prosím, po zpuštění mi to hlásí tohle, mám to odinstalovat? Nebo si toho nevšímat? Pokud to dát pryč, tak bude mi vše po novém roce fungovat, nebo budu muset něco zase ztáhnout?
Odinstalovat, nebo to ignorovat?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Odinstalovat, pokud teď ještě něco s Flešem neděláš. Po novém roce to stejně zablokují násilně takže to máš jedno.

ola®
hodnocení

Děkuji a bude mi pak vše fungovat? nebo budu muset něco zase ztáhnout? Myslím tím, po novém roce?

355

arne1: Jak víš, že po novém roce to stejně násilně zablokují? Já si myslím, že to normálně zůstane a pouze zkončí podpora a nebudou vydávané nové aktualizace.

Proč by to měli násilně blokovat? Prostě to nechají bez podpory dožít, stejně jako Microsoft staré verze Windows.

hm*

Pro nedůvěřivé: Jak *arne1* ví, že to zablokují?
get.adobe.com/...

Tam je odkaz na text, který mj. obsahuje:
Since Adobe will no longer be supporting Flash Player after December 31, 2020 and Adobe will block Flash content from running in Flash Player beginning January 12, 2021, Adobe strongly recommends all users immediately uninstall Flash Player to help protect their systems.
...
To help secure users’ systems, Adobe will block Flash content from running in Flash Player beginning January 12, 2021.

(Adobe již nebude podporovat Flash Player po 31. prosinci 2020 a Adobe bude blokovat obsah flash ve Flash playeru počínaje 12. lednem 2021.)
Zřejmě tedy přehrávač flashe sám odmítne zobrazit obsah po 12.1.2021. Použitelné budou možná staré verze přehrávače, ty jsou sice z pohledu bezpečnosti děravé, jak cedník, ale pro nějaké domází omezené použití je snad bude možné využít.

355

Nevím jak to od toho 12.1.2021 chtějí blokovat. Možná to je už v tom Adobe Flash Playeru nějak nastavené aby se to po tom 12.1.2021 znefunkčnilo. Do té doby je ale ještě trochu času a pak uvidíme jak to s tím bude. Pokud to opravdu znefunkční tak předpokládám, že se objeví nějaké jiné programy které umožní i pak přehrávat a zobrazovat to co původně vyžadovalo Adobe Flash Player.

355
hodnocení

1x

Já bych to prozatím nechal a nic neodinstalovával pokud to nijak nepřekáží. Odinstalovat to je možné kdykoliv později když se zjisti, že je to už úplně k ničemu. Na internetu je ještě stále dost i když čím dál tím méně věci které Adobe Flash Player vyžaduji a mohlo by být škoda když něco z toho kvůli odinstalováni by nefungovalo.

hodnocení

0x

Dal jsem už před 14dny odinstalovat a vše funguje dál. Nemusíte se bát.

hodnocení

0x

Před pár dny jsem to odinstaloval a přestaly mi fungovat některé primitivní staré oblíbené hry. Takže rozmyslet, ničemu to v PC nevadí, ale může to chybět.

sirokko

Moje žena je na nervy, že si nezahraje knihovníka, kterého pařila před dvanácti lety. Nevysvětlíš nějaký flašplajer :-D

hodnocení

0x

V polovině ledna 2021 už prý stejně nebude nikde Flash fungovat - takže klidně odinstalovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]