Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr NASu

Od: arny® odpovědí: 3 změna:

Zdravím na poradně.
Mám Wi-Fi IP kameru, u které bych chtěl doplnit nahrávání (zálohy) na NAS.
Nechci za to moc utrácet, takže bych nekupoval nový NAS, ale nějaký starší na inzerát.
Když už bych NAS pořídil, chtěl bych jej i využít, jako síťové úložiště.

V této oblasti nemám moc přehled, takže momentálně vybírám ze tří modelů NAS:

1) Synology DS108j
2) Synology DS-101g+
3) Linksys NAS200

Zeptám se zkušenějších: který z výše uvedených modelů by jste si vybrali?
Děkuji za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Většinou NAS zařízení mají možnost doinstalovat aplikaci pro nahrávání obrazu z kamery.

Jestli bude NAS spolupracovat zrovna s tvojí kamerou, to si musíš vyhledat v seznamu kompatibilních zařízení pro jednotlivé NAS.

Pokud to zařízení koupíš na inzerát, tak to asi bude nějaké starší zařízení a tam už třeba výrobce ukončil podporu a vývoj. Takže pokud budeš kombinovat kameru 1roki starou a NAS (třeba 6 roků starý), tak je možné že se ty dvě zařízení nedomluví. Pak třeba budeš muset použít nějaký základní ovladač pro kameru a ten zase nevyužije všechny vlastnosti kamery.

A když už pořizuješ NAS, tak bys měl myslet i na nějaký způsob zálohování. Pokud koupíš jednodiskový NAS, tak musíš provádět zálohování na nějaký jiný disk, který musíš připojit a musíš na to zálohování myslet. Když bude mít NAS dvě pozice pro disky, tak můžeš zapnout zrcadlení disků nebo můžeš na druhý disk zálohovat. Ale toto záleží na tvých prioritách a na tom, jak důležitá data tam budeš ukládat.

Jako síťové úložiště funguje každý NAS, protože to je úplně základní vlastnost.

hodnocení

0x
Mám synology, starší model než 108j, ale pro dva hdd (rada 2xx) a jede v poho. Běží mi na tom samba, VPN server, git apod. Žádný negativní zkušenosti. Ale nemohu říct že jiné budou horší neb nemám s nima zkušenosti. Je zde další možnost. Pokud vám nezáleží na datech a chcete jen jeden disk, můžete koupit jen externí disk. Některé mají LAN port. Případně by mohl jít disk zapojit jako USB mass storage do routeru. Mě teda poslední možnost z nějakého důvodu nefungovala, ale asi to byl problém mezi židli a klávesnici
hodnocení

O té poslední možnosti jsem (jako o nejjednodušším řešení) také uvažoval, hned na počátku.
Mám totiž router s USB, nastavit se mi to povedlo, bohužel můj router toto sice umí, ale se zoufale nízkou rychlostí přenosu dat, takže je to nepoužitelné. :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]