Dobrý den . Mám důležitou otázku . Byla jsem před několika hodinami na notebooku a měla jsem rozdělaný důležitý , wordový dokument , který jsem dělala velice dlouho a v průběhu jsem si ho neuložila a omylem jsem vypla počítač . Vzápětí jsem si to však uvědomila a hned počítač zapnula. Nevíte někdo prosím, jak mohu tento dokument obnovit? Existují nějaké zdarma bezplatné aplikace, co jsou bez virů, které by mi obnovu usnadnili? (Jsem již starší počítačům moc nerozumím , proto budu velice ráda za jakékoliv rady)
On ten dokument pravděpodobně nikdy uložen nebyl, jak jsem z dotazu pochopil. To bude problém. Pokud by existoval, Word by při příštím spuštění nabídl jeho obnovu.
sirokko
No on tam na disku už z principu asi někde bude. Možná bych zkusil Recuvu.
Pokud dokument nebyl nikdy uložen a byl pouze v pracovní paměti, tak při vypnutí nenávratně zmizí. Takže není co znovu otvírat. Dokument v tom případě prostě neexistuje. Recuva, ani žádný jiný program ho najít na disku nemůže, protože tam nikdy nebyl.
Rad zde zaznělo již dost, nemá cenu se opakovat, ale pro příště to chce otevřít Word, uložit prázný dokumet pod jménem které má mít a teprve potom začít psát. Nepoužívám Word, ale jistě někde bude mít v nastavení automaticky ukládat třeba po 10 minutách. Pak když se ti podaří podobná věc, tak se při spuštění Word zeptá jestli má obnovit dokument, kdyby se nezeptal, tak přijdeš nejvejš o posledních deset minut psaní, nikoliv o vše.
Office po spuštění wordu by měly nabídnout k uložení neuložený dokument - již se mi to několirát stalo, že jsem excel neuložil a počítač vypnul a následující den po spuštění excelu se mi nabídl k uložení neuložený dokument.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.