Zdravim.Byla bych radši kdyby mi někdo poradil s výběrem mini notebooku.Cenově do 7000kč.Taky jsem uvažovala nad tabletem ale ten je nám asi k ničemu.Ale i tak mi sdělte co je lepší.To nebo to.Našla jsem tenhle notebook jen malinko nerozumím popisu.Má Linux,a lesklý led displej,byla bych ráda kdyby displej byl v Matu.Notebook by se využil na hraní her a běžné využití internetu.Možná i stahování ale na to abych tam ukládala fotky to zas ne.Potřebuji aby přehrával všechny soubory,usb,dvd a cd.Tak co mojí milí? Moc díky.Tápám...
Tebou vybraný patří mezi netbooky a nemá tedy optickou mechaniku. Jestli ji potřebuješ, nezbývá ti nic jiného, než koupit notebook. Navrhuj tento a naomstalovat třeba Kubuntu (při této pořizovací ceně nemá smysl utrácet další peníze za Windows.
Na Linuxu určitě půjde přes PlayOnLinux spustit mnoho her určených pro Windows, ale je možné že některé ne. Ale repozitáře třeba u Kubuntu obsahují celkem velké množství přímo linuxových her. Většinou jsou to jen jednoduché hříčky, ale na takovém počítači stejně nic náročného nespustíš.
doplněno 03.03.13 21:15:
Ano = mininotebook = netbook = bez optické mechaniky.
doplněno 03.03.13 21:15:
2,5 kg není tolik, to se dá přenášet.
doplněno 03.03.13 21:31:
Já před 3 roky koupil slabší za 10 133 Kč...
krkovicka*
Takže mininotebook je vlastně netbook?Liší se jen v tom že do něj nelze vložit cd,dvd(teď nevím jak se ten výstup jmenuje)? Určené na hry právě že ten vstup potřebuji.Dekuji za tip obyč notebooku.Opravdu mě tlačí spíš ta cena jinak nějaký speciální nepotřebuji.Ten doma máme.Ale brzo klekne.Chtěla jsem něco i lehce přenosné a práce na něm bude spíš jen sváteční.
mowla*
Mininotebook je netbook...
Krkovičko, u notesu (jakéhokoli) s občasným použitím na hry počítej tak s částkou 30+, a to nebude ´dělo´, herní notes je ještě tak jednou tolik... A jestli ti prodejce bude tvrdit opak, určitě se tady najde nějaký ´pařan´ (já nehraju), který ti poradí hru - a tu si pak na onom notesu nech předvést...
Na druhou stranu, na hraní her CD/DVD nepotřebuješ (fungují ´viruální mechaniky´, stačí USB).
V udané kategorii nevypadá špatně třeba mironet.cz/... , pro mne je třeba netbook nepohodlný (malý display i klávesnice)...
Acer aspire one je výborný pro studenta na vysokou na zapisování poznamek, na skripta a tak. Je lehoučký snadno přenosný. Nevýhody jsou ta absence mechaniky ale hlavně v té základní řadě a bývá harddisk jen nejakych 40 giga. To je dneska fakt hodně málo. Navíc ještě část disku Acer vyhradi záloze instalačky aby nebyl problém s instalací systému při absenci mechaniky. Absence mechaniky DVD RW není zas tak tragický problém protože se dá lehce sehnat externí do USB. Co se týče výkonu na hry to záleží na tom, co si kdo pod tím pojmem představuje. Někdo je spokojený když si zahraje fleš z internetu a někdo musí mít herní dělo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.