Dobrý den, před cca 14 dny jsem si koupil ve středu 25.11. klávesnici za několik set Kč. Nejsem s ní zcela spokojen, takže bych ji chtěl vrátit bez udání důvodu do 14 dnů na prodejnu. Do kdy mám čas? Až do středy nebo jen do zítřka? Můžu říct případně prodavači důvod nebo si ho mám raději nechat pro sebe?
Důležité je, zda jste si klávesnici koupil na internetu či ne. Jinak vrácení do 14 dní neplatí. Čas máte do konce dne 9.12. Jako nákup na internetu se počítá objednání a vyzvednutí na pobočce. Pokud jste přišel do obchodu, klávesnici si vybral a koupil, nárok na odstoupení od kupní smlouvy nemáte.
Objednal na internetu, akorát si ji nechal doručit na prodejnu. Jinak děkuji za odpověď, nevěděl jsem přesně, jak se lhůta 14 dní počítá. Mám ji před předáním čistit od prachu nebo nechat, jak je? Peníze vrací na účet? Mohu si rovnou objednat jinou a převzít ji nebo to budou brát jako provokaci? Jinak nejsem ten typ, co si něco objedná, 14 dní intenzivně používá a pak vrátí...
Doporučuji ji vrátit v nejlepším možném stavu, už jen z lidského hlediska. Ale zas to nepřehánět s čištěním kvůli poškození, poškrábání apod. Jinak nějaké info je třeba na alze: m.alza.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.