Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena počítače

Od: hrbi44 odpovědí: 21 změna:

Zdravím,

kamarád prodává počítač a jelikož je před Vánoci, tak by se mi nějaký počítač hodil, jako dárek pro kluka. Rád bych se vás proto zeptal okolo jaké ceny by se tento používaný počítač mohl pohybovat a zda by rozjel i nějakou hru - nejnovější counter strike, League of Legends apod.

Jelikož jsou pro mě počítače španělskou vesnicí, tak netuším, jestli vám seznam těchto komponentů bude stačit, případně se mohu ještě zeptat.
NVIDIA GeForce GTX 745
Intel(R) Core(TM) i5-6400 CPU
RAM 8,00 GB

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sirokko
hodnocení

3x

Disky to má jaké? Počítač je pět let starý, 8 GB RAM je málo, tak akorát na domácí a kancl práci. Ale neznáme základní desku, přepokládám že RAM se dá navýšit.. Grafika je tak jakože jenom na zobrazování, na hry nee.Tak max 4 tisíce.

hrbi44
hodnocení

Jaké to má disky, bohužel nevím, mohl bych se zeptat, ale jak koukám, tak to bude zbytečné. Myslel jsem si, že to nějaké herní dělo nebude, přesto jsem doufal, že to nějaké staré hry rozjede. Pokud to nemá canu kupovat, tak není dál co řešit. Mockrát děkuji za radu.

re4zon
hodnocení

3x
To jste tu mimo uplne vsichni? Sice to neni zadny zazrak, ale na LOL a CS to staci naprosto s prehledem. Ovsem vic jak 3-4 litry bych za to nedal, a to jeste jen pokud je v tom aspon ssd.
berger*

Re4zon,úplně všichni ne. Téměř totéž jsem psal taky...:-DJde jen o to,co na tom chce hrát za další hry...

bublaaa*

Mám stejný názor. Na jmenované hry to úplně stačí. Cenu vidím okolo 4000 +-500 podle dalších komponent.

hodnocení

0x

Dobrý den,

rozhodně nekupujte. hra jako CS ( counter-strike) rozhodně není nejnovější a víceméně je už mrtvá, ale ten stroj je ještě starší snad :)) Tohle je investice, kterou nic nevyřešíte a budete zachvíli zase něco shánět protože to nebude již stačit. Zeptám se jinak, kolik do toho chcete vrazit peněz? a popř. z jakého jste města/kraje? Ptám se kvůli bazarovým PC.

Pokud se chcete pohybovat kolem třeba 10K, asi je lepší sáhnout po nějaké bazarové sestavě, kterou neskládal nějakej "trouba" a má hlavu a patu, ikdyž to bude low-end, tak s trošku solidní základní deskou se potom dá něco ještě dál dělat. Pokud to PC postavíte na desce za 1500,- a základním čipsetem, tak o nějakém upgradu nebude řeč. To se jedná i již "herních" sestavách, které nabízejí eshopy jako nové apod., bacha na to. Pokud samozřejmě máte jinou cenovku a to vyšší můžeme tady něco vymyslet. Ale podle té sestavy, kterou jste tu poslala, spíše pokukujete po nějakém základním stroji, který by byl třeba do těch 10k

Counter Strike sice není nejnovější, ale rozhodně není mrtvá, tím jste opravdu pobavil... *haha*

Pro zajímavost statistiky za dnešní ráno...

Cena počítače
hrbi44
hodnocení

Určitě jsem nechtěl napsat, že CS je nová hra, pouze nevím název té nejnovější verze, která se momentálně hraje, tak jsem to napsal takhle. Právě naopak - počítač by byl používán na školu a na hraní starších her, Každopádně mockrát děkuji za radu. Jsem z Prahy. Přesnější cenovku ani já nevím, jelikož netuším, kolik je potřeba do bedny vrazit, aby to stačilo na školu a na starší hry (které by se samozřejmě daly nějak hrát, aby se obraz nesekal apod.). Netušíte Vy za kolik by se dala taková sestava, aka málo peněz za hodně muziky, sehnat? Ještě jednou děkuji.

bublaaa*

Prohlásit o CS, že je to mrtvá hra, svědčí o zásadní neznalosti herního světa.

sirokko

Pod patnáct za sestavu se opravdu nedostanete. A to tam nebudete mít plotnové disky.

@bublaaa :D lol soudíš mrtvou hru podle hratelnosti? :)) aha, tak to pak jo. V tom případě, to mrtvá hra není no. :) já soudím dle ostatních parametrů.

Nicméně @hrbi44 ta nová hra se jmenuje Valorant kterou nejspíše myslíte. Jestlï jste z PHA, tak mrkněte na bazar, tam určitě něco solidního do těch 10K ..

Za mě třeba toto co jsem tak koukal je PC do této kategorie

pc.bazos.cz/...

CPU Intel Core i5-7400

MB ASUS B150M PRO GAMING

RAM CRUCIAL 8GB DDR4 2133MHz, UDIMM, CL15, 1,2V

VGA nV EVGA GeForce GTX 1060 GAMING / PCI-E / 6GB GDDR5 / 3x DP / HDMI / DVI 1

HDD Seagate BarraCuda 7200, 3,5"SATA III, 64MB - 1TB

Good Luck při výběru*palec2*

@taadioo - to je pěkná sestava. Stačí jen vyměnit disk (nebo přidat - přehodit systém) za SSD - to je dnes 1200 za 256GB - a je na 5 let vystaráno.

bublaaa*
Co jsou ty ostatni parametry?
jirib
Strč tam jestě jednu 8Gb Ram a dokup nějakou grafiku za desítku a bude to O.K.

berger*
hodnocení

0x

Ten stroj je třikrát lepší,než můj.*smich*. Mám 2GB RAM a tuším ještě DDR2. Běžnou práci na netu zvládám,LoL a CS nehraji,ale končím u her vydaných někdy kolem 2010(CoD Black Ops už nespustím). Pokud u Vás starší hry znamenají něco kolem 2013 a byla by zajímavá cena (kolem trojky,čtverky),tak bych ho bral. Ještě tak vědět ty disky...

sirokko

Máš dobrý nervy. Na "svižnost" systému se 2GB je neměla ani moje osmdesátiletá máma. Tak jsem jí musel sehnat něco novějšího.

berger*

S rychlostí problém nemám. Jenže to je tím,že tam mám XP,takže to stíhá,ale nervy mám s jinýma věcma. Hodně stránek už se mnou nemluví,nejsou aktualizace prohlížečů,nepřehraji některá videa... Poraďte.cz se mi také zobrazuje srandovně.Už tam pět let uvažuji o výměně,ale nějak na to nemám čas. No,počítám,že mě k tomu redmont dokope.

hodnocení

0x

Pro člověka se základní znalostí PC není problém sestavit z bazarových a výprodejových dílů relativně slušný použitelný PC za nízkou cenu.

Aby to fungovalo, potřebujete desku, procesor, chladič, zdroj, grafiku, ramky a bednu. To vše se dá po webu sehnat z výprodejů nebo bazoše. Většina PC nabízených jako "herní" jsou předražené krabice.

WIN10, případně office- druhotné licence - už jsou nabídky vč. faktur za nákup. Osobně jsem neviděl nikoho, kdo by za 20 let byl navštíven policií a bylo mu zabaveno PC kvůli takové licenci - považuji internetové fámy za hoax.

Nedávno jsem skládal PC ze zbytků synovi - je naprosto spokojen. Mrknu na podrobný HW a uvedu ceny.

doplněno 28.11.20 18:09:

tak hry jsou např.:

CS:GO - 90 FPS

RUST 15 FPS

Počítač - HW:

Intel Core i5-650 3.20GHz + MSI Z170-A PRO (2500,- sbazar)

2047MB NVIDIA GeForce GTX 760 (1400,- sbazar)

SSD: 223GB Patriot Burst, 119GB ADATA SX910, 111GB ADATA SP550 (průběžně kupované - nyní v akčních cenách 1500,- za nový 480GB)

RAM G.SKill AEGIS 2x8GB DDR4 (nové - akce 1350,-)

zdroj Silverstone essential gold ET550-G (nové - akce 1419,-Kč)

chladič procesoru Silentium PC Spartan 3LT HE1012 (nové - akce 470,-Kč)

vše v nové bedně od Zalmen T6 za 609,-Kč (tu bych ale raději vyměnil za jinou - klidně starší ...připadá mi moc malá do budoucna pro větší grafickou desku.

Tj. celé zhruba 10.000,- před 4 měsíci.

sirokko

Tazatel píše, že počítač je pro něj vesnica espaniola. Takže pochybuji, že ví, co která komponenta znamená a kam se strká.

clovicek*
hodnocení

0x

Tak přesně takovýhlech PC je na internetu mraky , prodává se to jako LOW Budget herní PC a svoje kupce si to najde. Tady u tý sestavy je problém ta grafická karta , ale na uvedené hry to stačí. 8GB paměti bych se nebál.

Ona ta cena se špatně nastřeluje bo člověk neví ostatní komponenty , ale když do toho přihodíte nějakou grafickou kartu pokud by tahle na to lolko nestačila (což je ale nepravděpodobný) tak to bude pořád slušná mašinka.

fogycz
hodnocení

0x

Jak vidím tak by to něco rozjet mohlo já mám podobné komponenty a rozjede mi to csgo i lolko, ale cenu bych odhadl tak 3-4 tisíce víc bych za to asi nedal

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]