Nejste přihlášen/a.
Osoba bydlící v paneláku si pořídí bezdrátový internet.
Při změně bydliště i o několik stovek metrů si to zařízení nemůže vzít sebou protože by to na nové adrese nefungovalo - údajně je vázáno na konkrétní adresu - informace od poskytovatele.
Poskytovatele záměrně neuvádím.
Skutečně pokud se to zařízení přemístí tak nebude fungovat a nebo je to jenom jjejich obchodní trik aby si stejný zákazník musel pořídit nové zařízení.
Pravděpodobně se jedná o připojení VDSL.
Tak je to LTE vzduchem, a je to asi vázáno na konkrétní BTS lidově béteesku.
Takže přemístění je možné v rámci jedné BTS, ale pokud se to zařízení připojí po přemístění na jinou BTS tak to fungovat nebude.
chybí konkrétní zařízení,pokud budu spekulovat s připojením na internet,pak to bude fungovat všude.Jen použít vstupní připojení s kodem.Pokud jde o televizi,pak je to zase jen o vstupním kodu.
JQABRAKA
Aj keby Jabraka povedal,že 1+1=2,tak poviete,že tára. On to v tejto odpovedi vystihol presne a kto sa nevie zamyslieť nad jeho odpoveďov,tak by ich nemal bezhlavo komentovať. Poviem v zjednodušenej forme,čo povedal. Zariadenie ktoré sa namontuje na príjem, v tomto prípade na internet, sa dá premiestniť na inú domovú adresu v rámci celého sveta a umiestniť ho tam,kde je tá istá technológia použitia a prístroj ako taký nieje blokovaný legislatívou. V zariadení pre príjem sa len zmenia parametre nastavenia. Je to len o komercii,že musíte mať nové zariadenie, ak zmeníte adresu, ale nezmeníte technológiu a ani poskytovateľa služby.
@slavco31, tak vezmu Jabrakovu odpověď větu po větě úplně doslovně, ale to k původnímu dotazu nepatří už vůbec.
"chybí konkrétní zařízení" - zařízení nechybí, ono je totiž úplně jedno, o jaké zařízení jde, spíš záleží na technologii
"pokud budu spekulovat s připojením na internet,pak to bude fungovat všude" - pak budu pravděpodobně spekulant s internetem, ne, že "to" (co přesně?) bude fungovat "všude" (kde přesně všude?)
"Jen použít vstupní připojení s kodem" - použít k čemu, jaké vstupní zařízení, s jakým kodem (kódem?), jak přesně to souvisí s dotazem?
"Pokud jde o televizi,pak je to zase jen o vstupním kodu." - o žádnou televizi nejde, jde o internetové připojení na nové adrese. A zase ten tajemný "vstupní kod".
Uznávám, že původní odpověď dává větší smysl než odpověď vzatá doslova a já jsem možná jenom líná přemýšlet, čím kdo co možná myslel, ale poradna a odpovědi na otázky nemají být rébusy.
Po včerejším doplnění, že jde o VDSL, je odpověď "Je to len o komercii,že musíte mať nové zariadenie, ak zmeníte adresu, ale nezmeníte technológiu a ani poskytovateľa služby." správná, ale o tom v Jabrakově odpovědi nevidím ani slovo.
A tím končím se spamováním původní otázky, správná odpověď tady už je několikrát.
@maverick, díky za upozornění, už jsem zapomněla, že v dotazu šlo o bezdrát a pak mě zmátlo to doplnění. Tak pak je správně buď bezdrát, nebo VDSL.
to je LTE internet a někde se to tu už řešilo, páč paní to měla pro synka a odvezli to na chatu a myslím že jim to chodilo..ale nejsem si jistej, prohledej místní poradnu, teoreticky je to vázané na bydliště, možná přímo na knkrétní BTS..
111:
Tvoje odpověď není blábol?Jak můžeš vědět,jaké zařízení má osoba v paneláku? Já se připojím v paneláku na internet mobilem,jen musím, mít k dispozici dostatečný objem dat.Chytré,že ano!
JB
Mno jo neuvádíš...tak máme hádat když neřekneš ani technologii
Tak je to T-mobile a LTE. A je to vázané na BTS (proto to neposkytují všude). Jsou to ty LTE bez FUP. Už jsem jich pár zařizoval do práce a i mimo práci. Tady u nás v pohodě a to přemístění...no stejně musí řešit smlouvu, takže se domluví na přemístění na jinou adresu pokud tam je kapacita, což věřím, že bude
Jakou máš doma krabičku? Co ti přijímá internet? Třeba TP-LINK Archer MR200? Nebo něco úplně jinýho?
VDSL po drátě? asi ano neb o jiném způsobu DSL nevím
tak jak to je? po drátě jako VDSL, nebo vzduchem jako LTE? protože vzduchem VDSL určitě nejde...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.