Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde pc

Od: adert04® odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, potřeboval bych pomoc ohledně pc. Když jsem byl na pc zničehonic se restartoval a už nešlo naběhnout systém Windows. Ukazatel hdd (ledka) přestala blikat. Ale když jsem najel v nouzovém režimu, tak jsem se tam dostal. Zkoušel jsem výměnu ramek, stále nic. Pak jsem zkoušel vyndat gk a když jsem jí vytáhl nešlo vůbec nic. Neroztočí se větráky. Přitom ledky na desce svítí.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sirokko
hodnocení

0x

Zkus jako první věc vyresetovat BIOS třeba vyndáním knoflíkové baterky na desce. Pokud tam není reset tlačítko. Když nepůjde vyloupnout rukou, tak ne kovem, ale něčím plastovým nebo dřevěným. Bios se vrátí do základního továrního nastavení, je to komunikační rozhraní mezi hardwarem.

hodnocení

To jsem zkoušel taky vyndat baterku

neo®
hodnocení

0x

Zdravím ,pokud napišete moje PC ,musíte prvně napsat co máte za sestavu a případně co jste naposled měnil apod. Vyjmutí baterky se provádi u specif. problému, což asi váš nebude.

Předpokládám ,že máte vše vloženo nazpět jak bylo původně a správně , napište celou sestavu i OS a v okamžiku restartu co jste právě dělal na PC? Jde mi v jaké zátěží mohlo být PC . Lehce mi to připomína problém se zdrojem ...

hodnocení

Specifikace:
MB: ASUS P8Z68-V
RAM: KINGSTON HYPERX 3200 8GB
GK: RADEON VAPORX R9 270X 2GB DDR5
PROCESOR: INTEL CORE I7-2600
ZDROJ: Approx APP500PS, 550W

hodnocení

0x
Jestli máte další pc někde, notebook a usb flašku, tak si na ni hoďte živou distribuci Ubuntu třeba. Návody viz Google. Jestli Ubuntu najede a bude fungovat normálně, tak je chyba ve windows. Jinak to může být cokoliv.

hodnocení

0x
Zkoušel jsi vyndat grafiku...a jako vrátil jsi ji zase viď?
Mě to přijde skoro jako dva problémy.
- grafiku zkus znovu vyndat/zandat
- ten prvotní problém může být víc věcí. Třeba nakopnoutý disk. V nouzové režimu můžeš zkusit checkdisk, případně pro začátek mrknout na smart disku třeba přes crystalDiskInfo
hodnocení

Bohužel už mi ani nenaběhne vůbec. Ale checkdisk jsem zkoušel a bez vadných sektoruů

hodnocení

0x

No mě ten popis přijde nějaký divný. Ukazatel HDD přestal blikat, ale v nouzovém režimu jsem se tam dostal - a to jako pořád neblikala led? Z čeho se tedy načetl systém? Není to spíše stav po aktualizaci ( nepovedené) win? Nějaký špatný ovladač, něco nabořeného. Zkusil bych se v nouzovém režimu vrátit do nějakého bodu obnovy, kdy prokazatelně PC fungovalo, pak bych teprve řešil reset BIOSu , grafiku a podobné věci.

satan
Mohl mít OS na sd

hodnocení

0x

Už toho zdroje bych se děsil...Vícemeně pokud je PC totálně mrtvej, tak to jsou dvě možnosti

1. Zdroj, kterej bych klidně vyměnit i kdyby to tím nebylo a koupil pořádnej zdroj od Seasonicu nebo Corsair.

2. MB odešla, ačkoliv to není nějaká základní, tak se může stát, že právě ten "kvalitní"zdroj jí pomohl ke smrti.

Jednoduše zkuste jiný zdroj a připojte aspoň MB abyste zjistil, jestli reaguje, protože pokud Vám po zapnutí PC vůbec nesvítí ani nic neudělá MB tak nejspíše nemá šťávu. Pokud zdroj nepomůže počítejte, že Vám odešla právě MB. GK to klidně může být a nemusí ale to je vám fuk, protože 2600 má integrovanou grafiku, takže by vám pc najel i tak, RAMky obě jentak, že by odešly to pochybuju. Disk atd vylučte, protože to by Vám jel bezproblému bios, a chybu v OS také, protože to by se dalo řešit obnovou či reinstalem.

hodnocení

0x

Když jsem byl na pc zničehonic se restartoval a už nešlo naběhnout systém Windows .

Stalo se mi před pár dny něco podobného; byl to sice starý notebook MSI CR630, ale po aktualizaci win 10 konec...najel bios, první okno win a ...konec... NIC...zkoušel jsem kde co, výsledek velká NULA. Nakonec jsem systém přeinstaloval (neměl jsem zálohy, systém byl pár dnů na "novém"SSD disku), zakázal aktualizace win a...notebook už týden jede bez závad. Takže z popisu závady tazatele to vidím na stejný problém...buď obnova ze starší zálohy, nebo reinstalace...ještě doplním, že to byly druhá instalace, po té první nebyly vypnuty aktualizace...takže tak.

Jiné stížnosti v souvislosti s instalací nové aktualizace poukazují na selhání PC a pád do modré obrazovky smrti. Dalším uživatelům zase systém přestal reagovat, pokud chtěli použít Průzkumník souborů a jiní si stěžují i na problémy s tiskárnou či zvukovou kartou. odsud

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]