Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tv nenačte externí hdd

Od: zak* odpovědí: 11 změna:

Před časem jsem zakoupil externí hdd značky Maxtor, 1TB.Na něj nahrávám videa,foto,mluvené slovo,pouštím v tv Philips.Nyní jsem zakoupil WD Elements,neb Maxtor je již plný,ale tv ho nenačte-"procházení USB"-"Prázdný".Disk pracuje,svítí,ale tv ho prostě nenačte.Systém souborů je NTFS,zkusil sem i přeformátovat na exFAT,žádná změna.To samé se děje i s disky jiných značek-Verbatim,Samsung,v tv funguje jen Maxtor.Poraďte pls,co s tím.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Počítám, že to bude mít něco společného z napájením HDD přes USB televize.

Ten Maxtor nepotřebuje k roztočení disku takové napětí jak WD elements

Kupte přidavné napájení HDD, USB v TV nestíhá

Něco podobného:

usb-huby.heureka.cz/...

Nebo pokud má vaše TV dva USB vstupy snad tak bude stačit toto:

suntech.cz/...

krtek6

Ano, tohle je taky možnost.

Napájením by to mohlo být. Zkuste poslechovy či hmatovy (jemné vibrace) test. Problém je že když disk se nebude točit, může i nemusí to být napájením.
zak*
hodnocení

Děkuji za odpovědi,také jsem pak zjistil že televize nepodporuje externí zařízení s větším odběrem než 500 mA a myslel,že to je tím.Ale nebylo,stačil převod disku z GPT na MBR.Díky všem.

krtek6
hodnocení

0x

některé TV si musí disk, který do nich chce člověk instalovat sami zformátovat..pokud se disk zformátuje v pc, tak nejde v tv

zak*
hodnocení

Aha,nojo,ale jak na to?Ten Maxtor co jako jediný jde, určitě není od tv zformátovaný,ale děkuji za odpověď.

hodnocení

0x
A s tím starým Maxtor diskem, připojoval ste ho sám, nebo někdo za vás? Co je na něm za souborový systém? Ntfs / exFat? Můžete zkusit jestli ta TV nemá k dispozici aktualizaci firmwaru. Ještě mě napada, ze zoufalství, naformatovat disk na menší kapacitu (pokud teda nový disk je větší než starý)
zak*
hodnocení

Děkuji moc za odpověď,oceňuji snahu,nicméně v mém komentu k věci, již píši s radostí-vyřešeno.

zak*
hodnocení

Už jsem si odpověděl,přišel na to sám.Disk musí být převeden na typ MBR a já ho měl na GPT.Lze to provést ve Správě disků.Tam se musí nejdříve odstranit svazek,aby mohl být disk převeden ať už na MBR,nebo GPT.To jen kdyby sem někdo zabrousil,třeba se stejným problémem,tak aby věděl.

zazinek

Zdravím.

Mám dva exter disky,první 2TB druhý 3TB. Oba jsou NTFS,první mi TV načte,druhý nenačte.V pc se ukáží oba,každý má své externí napájení,oba disky jsou book,vzhled knihy. nemáte radu? Díky.

Zazínku, co takhle si založit vlastní vlákno (vlastní dotaz) a nenabourávat se do cizího?

A odpověď bys vyčetl i v nabouraném vlákně, jen nebýt líný a umět číst.Máš to napsané hned nad tvým dotazem. A dokud si budeš plést NTFS a MBR/GPT, tak se ničeho nedobereš. Ta odpověď o MBR/GPT je nejspíšpřesně to, co hledáš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]