Nejste přihlášen/a.
Jakmile klesne teplota,není spojení s AP poskytovatele. Postupně jsem vyměnil všechny komponenty, anténní feed, zdroj POE,kabel LAN.
Poskytovatel tvrdí, že jsem jediný, kdo se pravidelně od AP odpojuje. Ostatní jedou bez problémů. Zajímavé na tom je, že se to dělo i minulý rok na podzim, ale pak to přestalo a jednotka fungovala do teď. Vůbec nechápu, v čem je problém.
0x
A ten Powerbeam jste zkoušel vyměnit? Může blbnout třeba po zásahu bleskem, on se jinak může chovat docela normálně, ale v nějakém detailu už ne.
Třeba si pujčte někde jeden na koušku a zapojte je oba, ať můžete porovávat.
0x
Vzdušná teplota nemůže mít na šíření rádiového signálu v tomto případě absolutně žádný vliv. To bude problém někde jinde. Třeba máte anténu na nevhodné konzoli, která vlivem změny teploty dilatuje a mění směr... Také můžou dilatovat jiné HW součásti například.
0x
koukal jsem co to máš za stroj a vidšl bych to na změnu ohnicka v závislosti na teplotě , musí tam být nutně parabola? nebo nejsi dobře nasměrován . Poskytovatel vysílá čím? Panelovou anténou nebo také parabola?
0x
no jetli ta parabola nemá zpevňující límec tak bych se nedivil, a stačí hodně málo.. Nestačil by ti tam Nanostation?
0x
tak chvíli jsem do antén a různých WiFi boxů dělal a nevřili byste co dokáže 1mm na parabole..z čeho je parabola , železo nebo hliník? má ta parabola lem?
0x
ale pořád nevíme čím vysílá provider...jak je to háklivé na nasměrování, parabola hodně a jestli chytáš jen nějaký lalok od providera nejde vyloučit..přímá viditelnost nestačí , musí být volná ještě Fresnerova zóna...
0x
nepomohlo, protože jestli kmitá tak to vyzařuje anténa, no tohle mne nenapadlo samozřejmě, ale s tím že se TV zesilovač rozkmital jen při určité teplotě jsem se také potkal, pokud to nejde bez něj, tak kup nový..ono to dokáže totiž udělat problémy s TV i sousedům, tak ti budou vděčni za nový zes..
doplněno 24.11.20 12:53:
zkusil bych ještě snížit napájení zesilovače, mohlo by teoreticky pomoci paradoxně i zkrácení koaxu k anténě o cca 15cm, protože může být kritická délka kabelu s vlnovou délkou a rozkmitá se to ochotně..
0x
to není o měnění délky koaxu v závislosti na teplotě ale o změně parametrů, to je o tom, že celkové se parametry zesilovače, jeho pracovní bod teplem posune do nepříznivého stavu vhodného pro rozkmitání. Koax má své tarametry jako kapacita a indukčnost a mimo to se poocí délky koaxu, pokud je to třeba, dá změni i doraz vlny v něm se šířící, takže pokud má tu kritickou délku vhodnou pro odraz, může k tomu dojít a celý systém se rozkmitá. Zkrácení koaxu o pár cm je to nejlevnější co můžeš zkusit...osobně jsem se s tím setkal v té podobě, že něšel naladit jeden program, protože koax měl délku odlaďovače daného kmitočtu...došel jsem na to asi za 2 dny, kdy už jsem nevěděl co bych udělal...napadlo mne to jako poslední nejnepravděpodobnější možnost a bingo...zkrátil a ejhle program naskočil..jenže tohle ti poradí jedině praktik co se s tím potkal i když se to zdá divný, může to být důvod---
0x
tak chvíli mne to živilo oprava TV a instalace antén..a to zkrácení vedení od antény není kec ale fakt...ona totiž různá délka kabelu rovnající se x tému násobku vlnové délky kmitočtu se chová ve výsledku různě. Běžně se to ovšem neřeší, pokud nejsou problémy, ale když problém vznikne i odborník si na tohle vzpomene jako na poslední možnost právě proto, že se s tím nestkává denné nebo alespoň 1x měsíčně. Há se s tím setkal 1x za život...možní jsi ten druhý komu to pomůže. Zesilovač se dá dokoupi kdkoliv a představ si že tam dáš nový a bude to stejné, nakonec to ucvikneš zkrátíš a zjistíš že je po problému...každopádně u zesilovače nefunguje dobře teplotní stabilizace , ale to neznamená že nejde použít...
- TV Anténní zesilovač - ano/ne?
- Anténní zesilovač
- Odešel adapter napájecí antenní zesilovač
- Výroba - anténní zesilovač
- Přestaly hrát některé stanice
- Antenní zesilovač
- Anténní zesilovač
- Kam dát zesilovač antény?
- Autoantenní zesilovač
- Rozvody TV
- Jak chytit pozemní digitální televizní signál
- Antenní zesilovač
- Anténní zesilovač pro poslech radiopřijímače
- Připojení anténního zesilovače k STA
- Anténní zesilovač
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.