Nejste přihlášen/a.
A ten Powerbeam jste zkoušel vyměnit? Může blbnout třeba po zásahu bleskem, on se jinak může chovat docela normálně, ale v nějakém detailu už ne.
Třeba si pujčte někde jeden na koušku a zapojte je oba, ať můžete porovávat.
Vzdušná teplota nemůže mít na šíření rádiového signálu v tomto případě absolutně žádný vliv. To bude problém někde jinde. Třeba máte anténu na nevhodné konzoli, která vlivem změny teploty dilatuje a mění směr... Také můžou dilatovat jiné HW součásti například.
koukal jsem co to máš za stroj a vidšl bych to na změnu ohnicka v závislosti na teplotě , musí tam být nutně parabola? nebo nejsi dobře nasměrován . Poskytovatel vysílá čím? Panelovou anténou nebo také parabola?
no jetli ta parabola nemá zpevňující límec tak bych se nedivil, a stačí hodně málo.. Nestačil by ti tam Nanostation?
tak chvíli jsem do antén a různých WiFi boxů dělal a nevřili byste co dokáže 1mm na parabole..z čeho je parabola , železo nebo hliník? má ta parabola lem?
ale pořád nevíme čím vysílá provider...jak je to háklivé na nasměrování, parabola hodně a jestli chytáš jen nějaký lalok od providera nejde vyloučit..přímá viditelnost nestačí , musí být volná ještě Fresnerova zóna...
nepomohlo, protože jestli kmitá tak to vyzařuje anténa, no tohle mne nenapadlo samozřejmě, ale s tím že se TV zesilovač rozkmital jen při určité teplotě jsem se také potkal, pokud to nejde bez něj, tak kup nový..ono to dokáže totiž udělat problémy s TV i sousedům, tak ti budou vděčni za nový zes..
zkusil bych ještě snížit napájení zesilovače, mohlo by teoreticky pomoci paradoxně i zkrácení koaxu k anténě o cca 15cm, protože může být kritická délka kabelu s vlnovou délkou a rozkmitá se to ochotně..
to není o měnění délky koaxu v závislosti na teplotě ale o změně parametrů, to je o tom, že celkové se parametry zesilovače, jeho pracovní bod teplem posune do nepříznivého stavu vhodného pro rozkmitání. Koax má své tarametry jako kapacita a indukčnost a mimo to se poocí délky koaxu, pokud je to třeba, dá změni i doraz vlny v něm se šířící, takže pokud má tu kritickou délku vhodnou pro odraz, může k tomu dojít a celý systém se rozkmitá. Zkrácení koaxu o pár cm je to nejlevnější co můžeš zkusit...osobně jsem se s tím setkal v té podobě, že něšel naladit jeden program, protože koax měl délku odlaďovače daného kmitočtu...došel jsem na to asi za 2 dny, kdy už jsem nevěděl co bych udělal...napadlo mne to jako poslední nejnepravděpodobnější možnost a bingo...zkrátil a ejhle program naskočil..jenže tohle ti poradí jedině praktik co se s tím potkal i když se to zdá divný, může to být důvod---
tak chvíli mne to živilo oprava TV a instalace antén..a to zkrácení vedení od antény není kec ale fakt...ona totiž různá délka kabelu rovnající se x tému násobku vlnové délky kmitočtu se chová ve výsledku různě. Běžně se to ovšem neřeší, pokud nejsou problémy, ale když problém vznikne i odborník si na tohle vzpomene jako na poslední možnost právě proto, že se s tím nestkává denné nebo alespoň 1x měsíčně. Há se s tím setkal 1x za život...možní jsi ten druhý komu to pomůže. Zesilovač se dá dokoupi kdkoliv a představ si že tam dáš nový a bude to stejné, nakonec to ucvikneš zkrátíš a zjistíš že je po problému...každopádně u zesilovače nefunguje dobře teplotní stabilizace , ale to neznamená že nejde použít...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.