Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závislost wifi připojení na teplotě

Od: rad007 odpovědí: 32 změna:
Mám internetové připojení přes WiFi. Na střeše mám Powerbeam M5 300. Z něj vede kabel do wifi routru, kde rozvadim propojeni po domě.
Jakmile klesne teplota,není spojení s AP poskytovatele. Postupně jsem vyměnil všechny komponenty, anténní feed, zdroj POE,kabel LAN.
Poskytovatel tvrdí, že jsem jediný, kdo se pravidelně od AP odpojuje. Ostatní jedou bez problémů. Zajímavé na tom je, že se to dělo i minulý rok na podzim, ale pak to přestalo a jednotka fungovala do teď. Vůbec nechápu, v čem je problém.

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

a zdroj jsi měnil?

rad007
hodnocení

Zdroj POE 3x
Já myslím AP u tebe. Tedy to klientské. To jsi ty předpokládám nedělal.
Sakra, to patří pod jinou odpověď

matteo
hodnocení

0x
Tohle vypadá na překážku mezi vámi a AP.
Buď strom nebo třeba jiné silnější AP jiného poskytovatele.
rad007
hodnocení

Přímá viditelnost. Bez překážek. Vzdálenost do 500m.
rad007
hodnocení

A co s tím má teplota? Dnes to jelo od 9:30 do 16:30. Včera byla větší zima, tak to bylo míň.

hodnocení

0x
Ap jako takové poskytovatel měnil? Jaký má signál když jede?
rad007
hodnocení

Zda měnil AP nevím.
Já myslím AP u tebe. Tedy to klientské. To jsi ty předpokládám nedělal.
Teď čtu odpověď níže. No a co ten signál když to jede?

bublaaa*
hodnocení

0x

A ten Powerbeam jste zkoušel vyměnit? Může blbnout třeba po zásahu bleskem, on se jinak může chovat docela normálně, ale v nějakém detailu už ne.

Třeba si pujčte někde jeden na koušku a zapojte je oba, ať můžete porovávat.

rad007
hodnocení

Dnes mi přišel nový kus(Powerbeam) a chová se to stejně. Když je nízká teplota, tak AP poskytovatele ani nenajdu.
bublaaa*

Tak zkuste změnit umístění. Třeba dát na konzoli s tyčí.

karel10
hodnocení

0x
mne se stavalo ze jsem ztracel spojeni na AP poskytovatele vzdy kdyz namrzla strecha. Pomohlo prendat prjimac do mista vice pred strechu.

sirokko
hodnocení

0x

Vzdušná teplota nemůže mít na šíření rádiového signálu v tomto případě absolutně žádný vliv. To bude problém někde jinde. Třeba máte anténu na nevhodné konzoli, která vlivem změny teploty dilatuje a mění směr... Také můžou dilatovat jiné HW součásti například.

rad007
hodnocení

Závislost na teplotě je zřejmá. Stožár je 5cm masivní kovová trubka a AP mám do 500m.
sirokko

Já jsem psal, že teplota nemá vliv na šíření signálu. Nerozporuji to, že vlivem teploty se může zhoršovat příjem například kvůli tomu, že se někde něco kroutí. Ta 5cm trubka je jako co? to je její déka nebo proměr?

111®
hodnocení

0x

koukal jsem co to máš za stroj a vidšl bych to na změnu ohnicka v závislosti na teplotě , musí tam být nutně parabola? nebo nejsi dobře nasměrován . Poskytovatel vysílá čím? Panelovou anténou nebo také parabola?

rad007
hodnocení

Že by se měnilo ohnisko paraboly teplotou? Už to někdo někdy viděl? Parabola je to poslední, co jsem neměnil. Vždy jsem vyměnil ozarovac.
sirokko

To bych neřekl, že je to parabolou. Měla by být konstruována na změny teplot logicky...

111®
hodnocení

0x

no jetli ta parabola nemá zpevňující límec tak bych se nedivil, a stačí hodně málo.. Nestačil by ti tam Nanostation?

111®
hodnocení

0x

tak chvíli jsem do antén a různých WiFi boxů dělal a nevřili byste co dokáže 1mm na parabole..z čeho je parabola , železo nebo hliník? má ta parabola lem?

rad007
hodnocení

Je to nejpoužívanější anténa v ČR, lem má lisovaný, podle váhy to nebude železo.

111®
hodnocení

0x

ale pořád nevíme čím vysílá provider...jak je to háklivé na nasměrování, parabola hodně a jestli chytáš jen nějaký lalok od providera nejde vyloučit..přímá viditelnost nestačí , musí být volná ještě Fresnerova zóna...

rad007
hodnocení

0x

Tak to vypadá, že zdrojem poruchy je anténní zesilovač od TV. Když jsem ho vypnul, mám plný signál od AP poskytovatele a vše jede jak má. Problémy s Tv signálem jsem neměl, ani když je nízká teplota.

Pomohlo by obalit krabičku zesilovače alobalem?

111®
hodnocení

0x

nepomohlo, protože jestli kmitá tak to vyzařuje anténa, no tohle mne nenapadlo samozřejmě, ale s tím že se TV zesilovač rozkmital jen při určité teplotě jsem se také potkal, pokud to nejde bez něj, tak kup nový..ono to dokáže totiž udělat problémy s TV i sousedům, tak ti budou vděčni za nový zes..

doplněno 24.11.20 12:53:

zkusil bych ještě snížit napájení zesilovače, mohlo by teoreticky pomoci paradoxně i zkrácení koaxu k anténě o cca 15cm, protože může být kritická délka kabelu s vlnovou délkou a rozkmitá se to ochotně..

rad007

Jestli to dělá za nízkých teplot, tak je tam něco špatně. Délka koaxu se podle teploty nemění. Musím vyměnit ten zesilovač.

111®
hodnocení

0x

to není o měnění délky koaxu v závislosti na teplotě ale o změně parametrů, to je o tom, že celkové se parametry zesilovače, jeho pracovní bod teplem posune do nepříznivého stavu vhodného pro rozkmitání. Koax má své tarametry jako kapacita a indukčnost a mimo to se poocí délky koaxu, pokud je to třeba, dá změni i doraz vlny v něm se šířící, takže pokud má tu kritickou délku vhodnou pro odraz, může k tomu dojít a celý systém se rozkmitá. Zkrácení koaxu o pár cm je to nejlevnější co můžeš zkusit...osobně jsem se s tím setkal v té podobě, že něšel naladit jeden program, protože koax měl délku odlaďovače daného kmitočtu...došel jsem na to asi za 2 dny, kdy už jsem nevěděl co bych udělal...napadlo mne to jako poslední nejnepravděpodobnější možnost a bingo...zkrátil a ejhle program naskočil..jenže tohle ti poradí jedině praktik co se s tím potkal i když se to zdá divný, může to být důvod---

rad007

Chápu, čím vyšší kmitočet, tím větší duchařina.

111®
hodnocení

0x

tak chvíli mne to živilo oprava TV a instalace antén..a to zkrácení vedení od antény není kec ale fakt...ona totiž různá délka kabelu rovnající se x tému násobku vlnové délky kmitočtu se chová ve výsledku různě. Běžně se to ovšem neřeší, pokud nejsou problémy, ale když problém vznikne i odborník si na tohle vzpomene jako na poslední možnost právě proto, že se s tím nestkává denné nebo alespoň 1x měsíčně. Há se s tím setkal 1x za život...možní jsi ten druhý komu to pomůže. Zesilovač se dá dokoupi kdkoliv a představ si že tam dáš nový a bude to stejné, nakonec to ucvikneš zkrátíš a zjistíš že je po problému...každopádně u zesilovače nefunguje dobře teplotní stabilizace , ale to neznamená že nejde použít...

111®
hodnocení

0x

jakpak to dopadlo?

rad007

A o kolik zkrátit ten koax? 10cm?

rad007

Omluva, už vidím 15cm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma anténní zesilovač

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]