Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím nebo jak přehrávat video nahrané z TV LG?

Od: rk22 odpovědí: 36 změna:

Zkouším nahrávání videa z TV LG. Nahrávám to na HDD zapojené do USB na TV. Vše se bez problémů nahraje a uloží na HDD a na TV to jde bez problémů přehrávat. Problém je ale v tom, že když to HDD připojím k počítači tak v počítači mi ty nahrávky už přehrávat nejdou. Na tom HDD se mi vytvořila složka s názvem "LG Smart TV" do které se to ukládá nějak divně ještě do dalších složek ve kterých jsou nějaké další soubory, takže ve výsledku 1 nahrávka není jeden videosoubor, ale více nějakých divných nespustitelných souborů. To se mám smířit s tím, že nahrávky pořízené z TV LG nepřehraju nikde jinde než pouze v této LG TV?

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
To už je poměrně známá věc, že některé značky používají vlastní kódování nahrávky aby se daly přehrát pouze v jejich zařízení. Já to zatím řešit nemusel takže jsem ani nepátral po tom, jestli takový problém má nějaké řešení, nebo se s tím člověk musí smířit.
rk22
hodnocení

A jaký to má smysl aby se to dalo přehrát pouze v jejich zařízení? Já v tom žáden smysl nevidím. Takto to je spíše nesmyslné, protože tím do značné míry omezují důvody proč něco z TV nahrávat.

Prostě to tak výrobci mají. Není to nic nového.

bg

Předpokládám, že to bude mít něco do činění s autorskými právy. Prostě Vám to umožní nahrát jen pro Vaše účely doma, ale už ne to někde sdílet, poskytovat apod. Je to samozřejmě jen moje domněnka, důvod může být jiný.

hodnocení

4x

TV LG má nejspíš vlastní kodek pro nahrávání, který PC neumí. Takže prvotní je znalost kodeku a případně jeho převodu na nějaký běžný kodek, ktzerý PC umí zpracovat.

hodnocení

4x
No jo. Přehraješ to jen a pouze na ty televizi, kde jsi nahrával.
Mám zkušenost, že dvě úplně stejný televize a nahrávka z jedný nejde přehrát na druhý.
Proto, když chci něco z televize nahrát, nahrávám na satelitu. Taktéž by šlo nahrávat na set top box, to pak taky půjde přehrát kdekoliv.
prikld1

Ne všechny satelity umí nahrát nekódovaně. Záleží na procesoru. Ty kódované lze přehrát opět jen přes satelit. Nemám to ověřené, ale slyšel jsem, že jen po dobu platnosti kódů na satelitní kartě. A to je maximálně 14 dnů.

To je klidně možný. Člověk se v dnešní době nemůže divit vůbec ničemu. Ale satelity co mi prošly rukama nahrávají nekódovaně.

prikld1

To se jedná o satelity které nejsou Skylink Ready. Myslím že i Arivy s jiným procesorem nahrávají kódovaně. Ovšem mnohé satelity neumožní příjem s UNI čtečkou a kartou Irdeto. Od nového roku Skylink opouští Caid OD96. Kdo si koupil necertifikovaný satelit bez šachty pro modul tak ho může zahodit. Dokoupit modul to je 900 Kč. Radši již nový přijímač třeba s funkcí FastScan, YouTube a především volbou kódování Irdeto CAID 0624. Nejsem si jist, ale asi s kartou M7 stejně k ničemu.

Kupuju linuxový satelity s uni čtečkou a taky se šachtou. Třeba Seznam TV přes uni čtečku nejde, na to musí být karta v modulu a ten v šachtě. Ale zase moc nahrávání neprožívám, ono moc není co nahrávat.

prikld1

Seznam, Šlágr 2, Prima Krimi a další placené nejde přes UNI čtečku protože Skylink tam má vypnuté CAID 0D96. Od nového roku píše, že to vypne všude. Některé přístroje novější Arivy, Cryptoboxy mají v menu položku kódování a lze zapnout Irdeto Caid 0624, takže choděj i bez modulu. Linuxové přístroje snad stačí upravit Oscam.

hodnocení

4x

Všechny značkové televize nahrávky TV pořadu šifrují, aby nešly přehrát jinde, než v televizi, ve které byly pořízeny. To si vynutily organizace na ochranu autorských práv.

Přímo z návodu TV:

"Z důvodu použité technologie ochrany obsahu, není možné nahrané video přehrát na počítačích nebo na jiných modelech televizorů. Video také není možné přehrát, pokud je vyměněn videoobvod televizoru."

rk22
hodnocení

Asi to tak bude, ale nepřehánějí to náhodou s těma autorkými právy? Takto to nahrávání asi nemá příliš velký smysl aby v té televizi bylo. Nevím, ale předpokládám, že autorské práva snad nezakazuji nahrávání z TV pro vlastní potřebu. Něco jiného by bylo kdyby ty nahrávky někdo pak prodával nebo někde veřejně přehrával. Ono by se takto možná mohlo jednat i o omezování práv majitelů televizi. Bohužel tak to je a asi nic s tím nenaděláme.

Rk22
Nu prostě to tak je. Nahrát si to můžeš- v tom tě přeci neomezují ;) a přehrát taky ;) nejde to jinde mimo tv? No smůla,na tv to jde a tím výrobci splnili omezení, že to bude jen pro osobní potřebu.
Přesně tak. Je to o tom, že pokud si třeba platíš HBO a chceš si to nahrát pro sebe tak v tom tě omezovat nemůžou protože v ceně za přístup na to HBO jim platíš za ta autorská práva a pořídit si kopii tím pádem smíš ale tím že to zakodují jen pro tebe oni barání tomu abys to šířil dál. Mezi námi - je to čirý alibismus. Kdo chce nahrávku šířit dál, ten si stejně poradí.
rk22
hodnocení

maverick: Omezuji a to docela dost v tom, že to neumožňují přehrávat jinam než pouze v té jejích TV. Každý si snad může ty nahrávky z TV pro osobní potřebu přehrávat kde chce např. v počítači, na jiné TV atp. a tomu snad autorské právo nebo nějaké zákony nebrání za předpokládu, že si to někdo přehrává jinam pro vlastní potřebu. Ono je na tom hloupé i to, že to takto "idioticky" nahrává i video z videopřehrávače. Chtěl jsem si takto přes TV nahrát na HDD některé soukromé videonahrávky z VHS kazet na které žádné autorské práva nejsou a nic by tomu nemělo bránit, ale takto s omezením přehrávání na pouze jednu konkrétní TV to bohužel nemá smysl.

totak: Ano, přesně tak. Kdo chce nahrávku šířit dál nebo nějak porušovat autorské práva tak si vždy poradí a najde si způsob jak na to. V tom takové nějaké "idiotické" kodování přehratelné pouze na stejné TV kde byla nahrávka pořízená nikomu nezabrání.

Prostě, když chceš nahrávat tak, aby to šlo přehrát kdekoliv a nezakódované, musíš si koupit set top box.

Rk22:

Chjo, ale mě je to fakt jedno co nahráváš :) Mě si nestěžuj ;) Buď bloumej po fórech, které se specializují na video/sat/tv, kde mají dost v merku programy a co jak jde udělat, tohle je natolik specializované, že tady naprosto konkrétní radu asi nedostaneš. Tím tě nechci vyhánět, ale v tomto případě je to spíš rada kde hledat nápovědu.
Nebo si pořit na nahrávání něco jiného, prostě u tv od nějaké doby je to celkem běžný jev.
Nebo se s tím smiř...

Mimochodem, koukal jsi už konečně jestli máš TS soubory nebo co tam vlastně je? Vidím adresář TS a pak další...

TS lze konvertovat a přehrávat, ale to je běžný stav, co u tebe nevím.
mediaplayerlite.net/...

rk22

maverick: V tom adresáři TS (složce) je něco takového jak je vidět na přiloženém obrázku. Pochybuji ale, že by v souboru o velikosti pouze 1,08 kB bylo uložené nějaké video. Mám dojem, že to nahrané video je uložené do více různých samostatných souborů které jsou i v těch dalších složkách.

Čím nebo jak přehrávat video nahrané z TV LG?

111®
hodnocení

3x

asi to tak už bude...podobně to mám na Philipsu,,má svůj formát..

karel556*

Smysl v nahrávání vidím ten, že přejedu přiblblé reklamy a nemusím u tv sedět o třičtvrtě hodiny déle.

karel556*
hodnocení

3x

Tím samým čím to bylo nahrané.

hodnocení

2x
Ano, je to tak schválně kvůli právům. Je možné, že najdeš program který to přehraje, respektive spíš dekodéduje a pak to přehraješ, ale nedávám ti velkou šanci. Co je to za soubory? Jsou to nějaké ts? Asi ne co. To dělají spis multimediální centra.
rk22
hodnocení

Kvůli jakým právům? Je to něco takového.

Čím nebo jak přehrávat video nahrané z TV LG? #2
Asi autorským ne? ;)
No ptal jsem se hlavně na soubory :) pokud v tom to jsou soubory to tak ten formát některý editory umí, ale to nemusí nic pozitivního znamenat...

hodnocení

0x

Pokud chceš nahrávat pro vlastní potřebu, tak můžeš třeba pomocí televizního tuneru, nebo integrované televizní karty do počítače.

hodnocení

0x

Tak ať to uvedu na pravou míru.

Bohužel tu nahrávku nikde nepřehrajete, jen v TV kde jste to nahrál a v žádné jiné.

Kdysi to šlo, Přes Linux stáhnout nahrávku do PC a jednim prográmkem dekodovat a spustit.

Bohužel dnes je to tak, že TV si ukládá hlavní spouštěcí soubor té nahrávky do své flash paměti.

A tím pádem vám schází v nahrávce na flas disku. a proto to nikde jinde nepřehrajete.

Je to jak při instalaci nějakého programu nebo hry "není EXE" nespustíte.

Pozor, jedná se o TV značky LG, u ostatních nevím jak to mají ošetřené.

jenda2*
hodnocení

0x

Nahrané video nepřehrajete nikde jinde než na TV, která provedla nahrávku. to samé udělá GOGEN a řada dalších.Ani na jiné naprosto stejné TV nahrávku nepřehrajete. To je dohoda výrobců TV a vlastníky autorských práv . Řeší se to jednoduše set top boxem, který nahrává ve formátu TS a přehrajete video na PC. popř. překnvertujete do MPGE4 pro přehrávání na jakékoliv TV s USB vstupem.

rk22

Nejsem právník a v autorkým právu se nevyznám, ale předpokládám, že autorské právo snad nezakazuje přehrávání nahrávky z TV na jiném zařízení než je ta konkrétrní TV za předpokladu, že je to pro soukromé osobní potřeby. Pokud se to dá jednoduše řešit (obcházet) set top boxem nebo asi i nějak jinak tak to omezování nahrávek na pouze jednu konkrétní TV mi přijdé jako docela hodně nesmyslné. Pamatuji si, že kdysi před léty se hudební CD dělaly nějak tak aby se nedaly jednoduše kopírovat (nevím jestli to ještě stále i nyní tak je) a stejně bylo na to dost software kterým to šlo obcházet a takové CD snadno zkopírovat. Nic proti autorským právům, ale nemělo by se to s tím zbytečně přehánět. Bohužel situace je taková jaká je a nic s tím nenaděláme.

prikld1

TV jeTV. Nejlepší by bylo, kdyby výrobci žádné nahrávání neumožnili byl by klid a byl by jsi spokojenej.

milos834

JEN UPŘESŇUJI A ZÁROVEŃ SE PŘÍPADNĚ I DOTAZUJI ! U původních set top boxů to nahrávat , konventorovat a přehrávat kdekoliv skutečně šlo. ŠLO O DÍRU V AUTORSKÝCH PRÁVECH .

U SET TOP BOXŮ DVB-T2 už ani náhodou.Je to obdobné jako u všech TV. Nahrajete v SET TOP BOXu a přehrajete POUZE v tomto SET TOP BOXU.

Pokud někdo znáte výrobce SET TOP BOXu DVB-T2 , u kterého to jde , uved´te jej i s názvem boxu. DííííííK !

Já používal tohle Evolveo Omega T2 DT-3060

rk22

Kdysi když jsem používal set top box SENCOR SDB 4001M4 tak u toho šlo bez problému nahrávat na do USB připojený flash disk nebo HDD a nahrávky pak bylo možné přehrávat kdekoliv bez jakýchkoliv omezení. Byl to ale set top box pouze pro DVB-T.

Nemyslím, že by ta nemožnost přehrávání nahrávek v jiném zařízení než ze kterého to bylo nahrané by souvisela s autorskými právy. Každý si snad má právo cokoliv nahrát z televize pro vlastní potřebu pokud to nebude šířit dál nebo veřejně přehrávat. Na YouTube je spousta nahrávek pořízených z televize a to by pak muselo znamenát, že je to nelegální a porušuje to autorské práva. Navíc předpokládám, že asi ne na všechno co vysílají televize se vztahují autorské práva. Mne šlo o to, že jsem si chtěl přes televizi nahrát některé soukromé videa z VHS kazet s použitím videopřehrávače připojeného k televizi, ale nahrávky které se dají přehrávat pouze na konkrétní televizi mi jsou bohužel k ničemu. Výrobci televizi je dělají i s možností nahrávání, ale to, že je to téměř k ničemu to jich už asi nezajímá.

Od doby kdy jsem doma zcela odboural set top boxy a někdy nastala potřeba si něco nahrát, tak jsem si do kompu pořídil AVer Media TV TD310. K tomu na vystřižení nepotřebných částí používám Avidemux, vystřižení reklamy a začátku i konce s překódováním je záležitost do pěti minut. Vše používám na Linuxu k mé maximální spokojenosti.

hodnocení

0x

rk22 - Nevím, co tady stále řešíte. Smiřte se s tím, že to zkrátka tak je a že to prostě nejde. Důvod není podstatný. Že se Vám to nelíbí je jen Vaše věc. Jakékoliv lamentace k ničemu nevedou. Stěžovat si můžete třeba na lampárně hlavního nádraží.

111®
hodnocení

0x

jak jsem psal v první odpovědi, je to tak a formát Flešky přes TV je takový, ře ho PC nevidí..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]