Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook do 15 000

Od: adam* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, chtěli bychom koupit mamce notebook do cca 15 tisíc. Problém je v tom, že se v nich moc nevyznáme. Podle recenzí nějaký notebook do 15 tisíc najdeme, ale ten zrovna nesplňuje naše požadavky, které potřebujeme.
Notebook bude využíván na kancelářskou práci. Musí to být 15,6palcový notebook, musí mít alespoň 1TB místa a úplnou klávesnici (tedy numerickou, tj. včetně číslic úplně vpravo)

Nemáte někdo nějaký tip na dobrý notebook, který by toto splňoval? Nedaří se mi žádné recenze a doporučení najít.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

clovicek*
hodnocení

3x

zaráží mne požadavek na 1TB disk , v tomhle segmentu snad jedině plotnový a ted už tam výrobci nedávaj a ani ho nechcete.

Na kancelařinu stačí v podstatě cokoliv , občasné hraní her ten výběr ale taky snižuje pokud tím nemyslíte třeba piškvorky.

Moc toho na výběr není , zajímavé kousky sou okolo 20k nebo bych šel do nějakého starší repasu kolem 10k.

adam*
hodnocení

Já osobně bych si vzal notebook s 256 SSD, ale jelikož ten notebook není pro mě... Netuším, proč potřebuje tak obrovskou paměť nebo co zamýšlí *smich*

hodnocení

1x

Co takhle "repas"od Gigacomputeru? Já u nich kupoval 1 NB "do terénu"v provedení s "vojenskou"certifikací před rokem ( DELL), pro dceru vetrinářku (vozí a používá i v autě při pohybu po farmách). Byl to sice 14", ale velmi odolný. Cena byla něco málo přes 7 000,- Kč. A po velmi dobré zkušenosti jsem u nich, před cca 1 měsícem koupil další dva NB, jiné, ale oba shodné (HP, 15,6", I5, SSD 250), pro dvě vnučky, za účelem online školní výuky. Cena po cca 9 000,- Kč. Všechny byly vzhledově jako nové (přestože byly v uvedené kategorii "B"), vybavení velmi dobré, funkce rovněž. Záruka jako u nových, 2 roky. Co třeba vybrat z uvedeného odkazu. Velmi dobrý procesor IC I7, "bohatá"operační paměť. Mají sice už SSD (rychlejší než HDD), a pokud jde o větší úložiště, je to pak lepší řešit třeba externím HDD. No a tyhle mají sice W7, ale není opět problém upgradovat, v současné době levně (třeba přes Aukro) na W10. Jinak mají dokonce ještě i DVD-RW, což již dnes u žádného nového není a podle mne, to ještě stále není "na škodu". Na základě osobní zkušenosti doporučuji.*palec2*

gigacomputer.cz/...

jm
hodnocení

0x
Uveďte přesněji účel NTB. Programy - pokud jsou užívány speciální např. Náročné na grafiku. Bude se NTB brát na cesty pravidelně?
doplněno 22.11.20 20:22: Dobré zkušenosti mám s verzí ProBook, a to i zánovní. Aktuální NTB mám notebooky.heureka.cz/... ramku za pár set navýšit na 16gb, SSD je dostatečně velký. Pro data vždy používejte zálohy, na rozšíření stačí flashdisk.
doplněno 22.11.20 20:32: notebooky.heureka.cz/...
adam*
hodnocení

Notebook bude pendlovat mezi domovem a hospodou, kde bude třeba vyřizovat věci spojené s podnikáním, takže se bude brát na cesty relativně pravidelně.
Co se týká programů, tak snad nic náročného. Klasika jako internet, word, excel, sem tam možná nějaká hra a úprava fotek, víc nevím.

hodnocení

0x
Jj 1TB ssd je až v dražších ntb. A plotnovemu HDD bych se vyhnul. Nějaký tip posilam. Ale nerucim že není někde lepší a třeba i levnější. Berte to jako nápad co se dá za ty peníze sehnat (je ale za 16k).
alza.cz/...

hodnocení

0x

vzal bych tento alza.cz/... a nebo tento hpmarket.cz/...

adam*
hodnocení

Všem moc děkuji za tipy.

hodnocení

0x

Řeknu to dvěma písmeny hp

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]