Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, předem se omlouvám, ale tomuto tématu moc nerozumím...
V mém bydlišti mám na výběr dvě řešení internetu. První že přes telefonní linku, ten u nás má maximální rychlost 20Mb/s. Skutečná rychlost je samozřejmě pod touto hranicí. Toto řešení v současné chvíli využívám. Stahuji a hraji hry, tato rychlost mi příjde pomalá a chtěl bych rychlejší připojení. Nabízí se druhé řešení, to je formou mikrovlnného připojení o rychlosti 100Mb/s. Někde jsem ale četl, že to nemusí nutně znamenat, že bude internet rychlejší (např. vyšší odezva). Otázkou zůstává, zda přejít na mikrovlnné připojení nebo zůstat u telefonní linky.
Na počítači hraji hodně multiplayerové hry, proto ta odezva..
Za každou radu nebo názor budu velice rád a předem děkuji,
Ondřej
zaleží na hodně faktorech
chtělo by to napsat v jakém mestě žijté mikrovlna když je dobře uděla tak vydrží opravdu a dá se dosahnout hodně velké rychlosti
u telefoní linky zaleží jak daleko od ustředny taky se dá dosahnout velké rychlostí ,ale to by jste musel byt fakt blízlo od ustřední a pozor na slovíčko až při rychlostech připojení je chytak na lidi
Ne, vyšší rychlost stahování / nahrávání neznamená automaticky nižší odezvu. Na tohle bude pravděpodobně mít lepší parametry kabel, vzduchem to bývá horší, i když to nemusí být pravidlem - i ta telefonní linka někam vede, jestli pokračuje nějakou neudržovanou hrůzou, nebude to platit. Ale i připojení počítače, pro dobrou odezvu je třeba mít připojený kabel, ne WiFi. Prakticky záleží na tolika faktorech, že se nedá s jistotou odpovědět.
20 Mbps není zase tak pomalá linka, ale chápu, že není ani zvlášť rychlá. Jaká je skutečnost download / upload / ping (např. podle fast.com )? Na hry by to snad mělo stačit, přece se každý den nestahují desítky GB.
A u těch 100 Mbps vzduchem bych taky nečekala 100, je rozdíl 100 a až 100.
a ještě vstupuje do hry agregace, tedy kolik účastníků se o ten tok řekněme až 20Mb/s bude dělit...a to platí zvláště pro vzduch...ale i pro kabel..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.