Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze se spojit s NAS při zadání IP adresy

Od: radyn odpovědí: 15 změna:

Mám NAS nsa310s na PC Ubuntu. Zadám-li IP NASu do prohlížeče (jakéhokoliv), hláška je "web odmítl připojení".

Pokud se pokusím dostat k jednotlivým složkám na NASu přistoupit z průzkumníka, při přístupu objeví se "selhalo připojení sdílení windows.Softwarwe způsobil ukončení spojení".

Z android multimediálního centra s nainstalovaným KODI normálně pouštím filmy.

Přitom to dříve všechno šlapalo. Přeinstaloval jsem OS a konec.

Děkuji za pomoc

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Máte v adrese i port? např 192.168.1.6:5000/...

hodnocení

0x
Nezměnila se ip adresa nasu? Zkuste otevrit terminál a napsat ping s IP adresou, kterou si myslíte že nas má přidělenou. Když to nepojede, asi se změnila ip. Co mě napadá na routeru byste mohl mít výpis všech ip adres kterým router přidělil ip adresu. Pokud tam ta ip není kterou zkousite zkuste postupně všechny jestli na nějaké nebude fungovat web přístup.

radyn
hodnocení

V routru ip je a je zajímavé, že přes KODI v adroid mmcentru to normálně funguje. I ping odpoví... Nedostanu se do administrace NASu.

doplněno 19.11.20 12:08:

A s routrem komunikuje podle statistiky a sedí i MAC.

Zkusil ste otevřít admin ui z jiného zařízení? Třeba z toho androidu? Přes sambu se ke sdílený složkám dostanete, třeba přes Android? VLC to umí celkem dobře, případně total commander s pluginem. Jestli ste si povolil ssh na nasu může tě se podívat skrz něj co se tam děje. Není to problém jen s neduveryhodnym, self signed certifikátem? Zkuste poslat co vám vrátí wget.
radyn
hodnocení

radek@radek-ThinkCentre-M58p:~$ sudo wget 192.168.1.4
--2020-11-19 12:51:37-- http://192.168.1.4/
Navazuje se spojení s 192.168.1.4:80... nezdařilo se: Spojení odmítnuto.

Tak toto mi vyleze i když nepoužiju terminál

radyn
hodnocení

Zadal jsem porty z Port scanneru jeden po druhém a nic. Dříve, když vše šlo, porty jsem zadávat nemusel, prohlížeč si je doplnil

Prohlížeč si je mohl pamatovat. Pak stačí do adresy zadat jen část adresy a prohlížeč sám doplní zbytek dle historie. To by vysvětlilo, proč vám to nefunguje s novym os. Jestli máte synology, tak tam se používá default Porty 5000 a 5001 (jak zmíněno výše). Off topic, když adresa v prohlížeči je bez portu, tak se bere default http port 80, resp 443 pro https.
radyn
hodnocení

Zyxel NSA 310s už je to stařík, ale funguje...val. Nicméně otevřel jsem přes porty ze scanneru torrent.. tteda Transmission, a Twonky, takže malinký úspěch... musel se změnit administrační port, jenže jakej tam napsat...?

Je mi divný, že by se sám od sebe změnil port toho webového serveru. Žádný otevřený port nevrací nějakou webovou stránku či http error? Zkoušel ste nás restartovat? Třeba ten web server na nasu spadnul. Zkusil ste použít jiný zařízení na otevření toho webu? Třeba telefon? Jinak většinou je možnost nas uvezt do továrního nastavení, či resetovat heslo. Nemělo by to mít vliv na data uložená v nasu ;)
Nebo zkusit otrocky všechny porty, jestli nebudete mít štěstí. 0 až 65535. Ideálně pomocí skriptu či podobně.
No tak logicky to nebude port, který se nenaskenuje ;)

hm*
hodnocení

0x

A které porty ten portscanner našel?

radyn
hodnocení

Omlouvám se všem za odmlčení, honilo mne zaměstnání. Nicméně vyřešeno.Kde byl problém, nevím, ale vytáhnul jsem disk, abych nepřišel o data, znovu celý NAS inicioval a olalá. Funguje. Nevím proč si s tím takovou dobu hraju... Všem díky.

radyn
hodnocení

No takže předčasná radost... Po vložení disku jsem myslel, že načítá soubory, ovšem nikoliv. Nechtěl se připojit. A nepřipojil. Bez disku v pohodě s diskem ne. Kdyby byl disk v pánu, přece bych nehleděl na filmy z android mmcentra. tak kde je chyba. Když dám iniciovat NAS i sdiskem v posledním kroku mě upozorňuje, že budou smazána všechna data z disku. Tak jak na to?

wkp

Zdravím,

mohu se zeptat jak to dopadlo, řeším identický problém u NSA326.

díky

Jarda

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]