Nejste přihlášen/a.
Zdravím!
Asi před deseti lety jsem v PC nahradil funkční HDD 3,5" novým s větší kapacitou a starý disk odložil/uložil.
Nyní jsem se ke starému disku vrátil, ale v PC mi ihned po zapnutí PC vypne zdroj. Zjistil jsem, že napájecí větev 5 V je OK, ale dvanáctivoltovou napájecí větev disk zkratuje. Co s tím? Lze disk opravit?
Děkuji.
Doplňuji:
měření 12 V cesty starého disku ohmetrem:
polarita ohmetru: (+) ... (-) 8 Ohm,
(-) ... (+) 20 Ohm.
Kontrola funkčního disku: 1200 Ohm / 200 Ohm.
Ke ztrátě dat na starém disku: disk z mého prvního PC (koupený v r. 1995) měl disk 22,5 giga - což bylo teddy "dělo", je stále funkční a bez ztráty dat! (PC měl RAM 98 k a v počítači jsem měl AUTOCAD LT (!),který mne jako OSVČ živil.
Zatím všem díky. P.
Doplňuji:
měření 12 V cesty starého disku ohmetrem:
polarita ohmetru: (+) ... (-) 8 Ohm,
(-) ... (+) 20 Ohm.
Kontrola funkčního disku: 1200 Ohm / 200 Ohm.
Ke ztrátě dat na starém disku: disk z mého prvního PC (koupený v r. 1995) měl disk 22,5 giga - což bylo teddy "dělo", je stále funkční a bez ztráty dat! (PC měl RAM 98 k a v počítači jsem měl AUTOCAD LT (!),který mne jako OSVČ živil.
Zatím všem díky. P.
Po 10 letech uz na tom disku asi nic nenajdes, hod to do popelnice a neriskuj. Taky jsem zkousel stary disky a nic na nich neni, sem tam se nejakej nanejvys roztoci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.