Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlouhé spouštění PC

Od: lucik* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, potřebují poradit s PC -Edge .Internet ADSL . Počítač se dlouho spouští, když kliknutí na nějakou ikonu trvá to věčnost než se to načte, otevře. Už jsem udělala defragmentaci ,,c" ale neřekla bych že to pomohlo je to stále snad horší... Včera jsem tiskla nikdy žádný problém,měla jsem nastaveno oboustranně a pak jsem zjistila, že mi to vynechávalo stránku tiskl třeba str 1 a3... Je to další problém nebo to souvisí? Jak odstranit podrobně prosím, kde to najdu atd. Děkuji všem za snahu !

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

5x
Podle popisů tazatelky... Úkol číslo jedna je sehnat si alespoň amatéra PC kutila. Bez toho můžete jedině koupit nový PC.
Tento kutil doporučí koupit ssd disk, reinstalaci OS, pročištění stávajícího disku čistě pro data.
bublaaa*

Souhlasím, bude potřeba někoho znalejšího k tomu PC posadit a požádat ho o pročištění a optimalizaci systému.

hodnocení

0x

Příčin může být spousta.

Třeba takový úplně zaplněný systémový disk (vysypat koš, smazat dočasné soubory v adresářích TEMP).

Nebo problém na systémovém disku (udělal bych jeho úplnou kontrolu).

Špatně nadefinované Internetové připojení také může strašně zdržovat.

Nakonec i nějaký ten malware - co říká antivirus?

lucik*

Antivir.program jsem nějaký měla ze slunečnice, instalovala jsem při zakoupení nového pc cca3 roky. Je možné že přestal už platit a něco jsem stáhla :( . Internet ten bych vyloučila, to celkem zvládám cca půl rok-rok komplet dělám ručně nastavení. Jednorázově bych to řešila spustit nouzovym režimem. Děkuji moc a hezký večer.

Antivir ze Slunečnice? Pod tímto si opravdu nikdo nic nepředstaví

lucik*

Co můžu vymazat?

hodnocení

0x
Dlouhé spouštění či pomalá reakce počítače nemá vliv na tisk. Aspoň to si myslím Jinak k pomalému spouštění, co máte za počítač? Znáte konfiguraci, kolik RAM, HDD? (předpokládám že máte plotnovy hdd a ne ssd kvůli provedené defragmentaci) , jaké CPU? Většinou při podobných problémech je řešením výměna hdd za ssd.
lucik*
Teď přednostně potřebuji vyřešit Pc, tiskárna počká. Ráda bych Vám řekla co potřebujete,ale to je velká neznámá, pokud přesně neřeknete kde to najdu, abych to mohla zjistit. Jsem přeci jen netechnická ženská což snad je malou omluvou :) cca 4 roky starý.PC - HP Pro 280 G1 MicroTowerLed monitor21,5BenQ GW2270Konfigurace, RAM,HDD, CPU,ssd to prostě neznám *plac*
Jak to tu někdo psal, PC je sice slabé, ale na word a excel by to mělo stačit (jestli jsem našel správně vaše pc) . Jestli máte někoho kdo se vám na to může podívat, tak ho o to požádejte. Já bych doporučil nějaký levný upgrade pocitace, zvětšit operační paměť, tj dokoupit 4GB ram a disk ssd. Ale někdo by vám to tam musel dát a prehodit operační systém. Upgrade tak za 2000kc možná i min. To by mohlo stačit. Pokud ne je něco se systémem à to se pak blbě rádi. Může to být cokoliv.
sirokko

@pepavomacka Podobnou konfiguraci mám na jednom stroji taky, ale s SSD, 8 GB RAM Win10. Počítač je na běžnou práci rychlý. Jak píšete, kdyby tazatelka udělala tento upgrade s přepastováním procesoru a přeinstalací systému, PC poběží jako nový.

sirokko
hodnocení

0x

Pokud to chcete podrobně, tak je potřeba podrobně popsat konfiguraci počítače (procesor a základní desku, velikost RAM). Jinak tipuji, že máte za stroj nějaký fosilní unikát.

lucik*

Ráda Vám to napíši,když budu vědět kde to hledat. Jinak podle faktury 4 roky, ale to už je asi fosilní unikát...

sirokko

Čtyři roky ještě není tak starý. Tak nám tedy řekněte... Kdy nebo po čem to začalo?

Těch příčin může být více, od poškozeného hardware po nějaké softvarové věci.

sirokko

Ale jestli je to tohle ,tak je to hodně slabé, ještě navíc, pokud systém nabobtnal. 4 GB RAM paměti je na dnešní aplikace docela málo, to mají mobily. Navíc slabý procesor se může přehřívat vlivem stáří a tím pádem zpomalovat. Na disk taky může mít vliv doba používání, atd... Co tam máte za operační systém, pořád ty osmičky?

lucik*
Ne, je to tenhle - HP Pro 280 G1 MicroTower Počítač - Intel Core i3 4160 Haswell, RAM 4GB DDR3, Intel HD Graphics 4400, HDD 500GB 7200 otáček, DVD, DVI, USB 3.0, TPM, klávesnice, Windows 10 Pro 64bit - předinstalované Windows 7 Professional 64bit (N0D96EA). Já jsem si ho nevybírala, zase jsem si nechala poradit od zkušeného ..tak to dopadá se vším u mě bohužel. Při mé smůle... Ono je jedno jestli mi to udělá někdo známej nebo cizí za prachy...vždycky je tohorší než předtím. Já si proto radši všechno dělám sama, víc to po... nemůžu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]