Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mé dotazy budou znít hloupě, vše odvozuji z předchozí zkušenosti s jiným notebookem + nemáme v práci nikoho, kdo by notebookům rozuměl.
Vyfasovala jsem nový notebook Dell Vostro 15 3000.
1. Ač plně nabitý, nelze ho bez připojení k el.síti jen tak spustit. (?)
2. V původním i na pevném PC jsem mívala jako části PC "úložiště" např. C, D, E ... Potřebuji k práci word, ale také běžně ukládám a mám po ruce cca 2000 fotek. Teď mám při rozkliknutí Tento počítač jen C: (a to 143 GB volných z 221 GB). Mám tedy vše ukládat do složky Dokumenty? Dosud jsem to právě dávala na D, příp. E.
3. Notebook mi stále nabízí něco ke koupi, ignorovala jsem, nyní ale píše, že je nutno stáhnout aktualizace (nevím odkud).
Moc se omlouvám, nejsem technický typ, děkuji za rady a připomínky.
Jana
Děkuju za odpovědi.
1. Je to úplně nový notebook, když ho připojím do el.sítě, je plně nabitý a klidně ho můžu hned odpojit a pracovat "bez šňůry". Nesledovala jsem teda, jak dlouho vydrží - ale měla jsem ho jen jednou bez kabelu, možná cca 20 minut, jinak stále jen připojený. Takže by se musel vybít po vypnutí, což také není pravda - ikona hlásá, že je vždy plně nabitý. Při samotném spuštění musím začít se šňůrou v elektřině - bylo mi divné, že je tohle nepohodlí brané jako moderní. Ale už mi totéž potvrdila kolegyně, má stejný.
2. Děkuju.
3. Dell firma - nabízela přikoupení něčeho, vždy šlo odložit o den. Ukazuje se to často narychlo a nepostřehnu přesně. Dnes to chtělo i jiné aktualizace včetně aktivace Word 2010 -- což ted budu muset oslovit už našeho "správce".
Děkuji za rady a informace, přeji pěkný večer, j.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.