Nejste přihlášen/a.
Zkalibrujete si monitor na vaše podmínky doma a nikoliv Fotolabu. Musíte si provést kalibraci pro tisk z příslušné digitální tiskárny (Fotolabu). Jinak výsledek opět nemusí být dle vašeho zkalibr. monitoru. Monitor EIZO mám zkalibrovaný z fabriky a další parmetry nastavil doma jak potřebuji. Výsledný tisk upravil podle první vytištěné fotky (na zkoušku) a hned vidím co to chce. Další jsou již v pořádku podlé mých představ. Jsou to ale fotky, které jdou do soutěže či výstavu. Momentky vesměs neřeším.
Musí to být tiskárna (provozovna) kde se v tom pořád nehrabou a mají zaškolený a profesionální personál. V opačném případě muže být každá zakázka jiná, což se mi již stalo.
Zkušenosti s kalibrací od tiskaren různých poskytovatelů tisku nemám a ani to nechci. Dávám foto různě tisknout a vždy si to individuelně přizpůsobím, jak si foto představuji. Není spolehnutí, že každá zakázka i tak bude stejná. Nejlépe je osobní návštěva v nějakém profi studiu tisku pokud opravdu chcete vychytat veškéré detaily na foto. Zas tak často netisknu a po půl roce či roce mohou mít vše jinak, nebo tam již vůbec netisknou.
Jistěže musíte mít ICC profil tiskaře fotografie. Jinak můžete kalibrovat, jak chcete, ale bude to k ničemu. Dobře tušíte, o čem je řeč, to je OK.
Já amatérské fotky upravuji. Nemám monitor EIZO, nemám kalibrační sondu. Prostě udělám kalibraci přibližně okem, podle vstupu/výstupu metodou pokus-omyl. Používám různé kalibrační tabulky s barvama. Nemám profi ambice. Mnou vytištěné fotky na inkoustové tiskárně za dva tisíce jsou koukatelné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.