Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel - poslední buňka ve sloupci

Od: magdon® odpovědí: 13 změna:

Potřebuji (makro)příkaz, který by nalezl první prázdnou buňku v daném sloupci (případně poslední obsazenou). Ta buňka je pokaždé na jiné pozici. Možná už se to tu řešilo, ale nemůžu nic najít. *nevi*

doplněno 12.11.20 14:20:

Tak poslední obsazenou buňku už bych věděl. Teď ještě jak makropříkazem přejít na tu první volnou.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lobo*
hodnocení

5x

Čekal sem větší "oříšek".

Makro "VlozSumu" v "Module1"

Ostatní prázdné moduly sem odstranil.

tabulka pro poradnu.xls68.1 kB
hodnocení

*zdravi*Paráda, to je přesně ono. Já jsem si myslel, že to nebude nic moc složitého, ale jsem v Excelu prakticky samouk (cca před 25 lety jsem absolvoval firemní školení). Makropříkazy dělám v podstatě systémem "pokus-omyl" a na tohle jsem proto logicky sám přijít nemohl *nevi*.

hodnocení

Ještě byste mi mohl poradit, jak se zbavím těch prázdných modulů... ;)

lobo*
hodnocení

2x

Zobraz si stromovou strukturu

Wiew -> Project Explorer nebo CTRL+R

tak jak to vidíš na obrázku, pak Ti to půjde.

Excel - poslední buňka ve sloupci

lobo*
hodnocení

0x
Poslední obsazená +1
hodnocení

To jo, jenže nevím, jak to celé zadám makropříkazem. Když to provedu Ctrl + šipka dolů, už k tomu to +1 nepřidám. A když následně makropříkazem přejdu o buňku dolů, přiřadí se buňce konkrétní pozice, což je nežádoucí.

V podstatě by mi stačil příkaz "jdi na vedlejší buňku", ovšem bez zadání konkrétní buňky.

hodnocení

0x
hodnocení

To mi bohužel nepomůže. Sice to najde první volný řádek a oznámí mi jeho číslo (které mi k ničemu není), ale já potřebuju, aby se hledaná buňka v daném sloupci automaticky zvýraznila a dal se do ní makropříkazem vložit vzorec.

lobo*
hodnocení

0x
A nechceš rovnou přiložit vzorový soubor s popisem co všechno má ono makro dělat a za jakých podmínek? Protože z dosavadních informací co si napsal mi to není jasný. V úvodním dotazů není nic o doplňování vzorce a předpokládám, že to není jediný požadavek.
Dej sem konkrétní info a dostaneš konkrétní makro ;),;)
hodnocení

V příloze je zkrácená tabulka. Potřebuji, aby mi buňka K20 vrátila součet hodnot ve sloupci K nad touto buňkou (vzorec v příloze je záměrně nefunkční). Problém je v tom, že počet řádek je pokaždé jiný, takže zmíněná buňka bude pokaždé v jiném řádku. Nelze proto zadat přesný vzorec pro součet "na tvrdo" do konkrétní buňky, ale potřeboval bych, aby se automaticky makrem doplnil do první prázdné buňky sloupce K. Celá tahle akce je součástí poměrně rozsáhlého makropříkazu a jakýkoliv ruční zásah je vyloučený.

tabulka pro poradnu.xls88.58 kB

lobo*
hodnocení

0x

Vybrat (označit) nechtěný modul, pravé tlačítko myši -> zvolit Remove Module # (#= číslo modulu) a na zobrazenou otázku zvolit NE.

hodnocení

No jo, jenže já tam "Remove Module" nemám. *nevi*

Excel - poslední buňka ve sloupci #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]