Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tablet a wifi připojení

Od: aksudil odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

můžete mi, prosím, poradit? Když chci tablet připojit na naší wifinu z našeho routeru v domě, tak mi tablet stále píše "problém s ověřením". Vůbec nevím, co s tím mohu dělat, na notebooku jde připojení k naší wifi v pohodě, stačilo jen zadat klíč, ale tablet po mě nic takového nechce. Naší wifi v něm vidím, ale připojit se nejde.

Děkuji za odpověď, Lída L.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Někdy stačí restart routeru. Taky bych mrknu do seznamu sítí v tabletu, jestli tam opravdu není uložená a může tam být špatné heslo. Taky mají některá zařízení problém s kanálem číslo 13...

hodnocení

2x

Nekompatibilita verze wifi tabletu a routeru. Už jsem se s tím setkal několikrát, vždy se jednalo o nový/zánovní router a pomerně starý přístroj (tablet). Dle mých zkušeností náprava prakticky nemožná.

doplněno 09.11.20 23:12:

@maverick: Nejspíš máš pravdu, já jsem se s tím ještě nesetkal.

Ale prosím, zajímá mě ten kanál č. 13. Můžeš o tom napsat něco více? Popř. i do SZ?

Viz cs.wikipedia.org/...

odstavec Kanály a mezinárodní kompatibilita.

olinl
hodnocení

2x

V Androidu v NASTAVENÍ ve WLAN klikni povolit připojení k síti Wi-Fi a pokud máš v pravém horním rohu " trojtečku", tak při kliknutí na ni se objeví cca čtyři nabídky - aktualizovat, uložené sítě a rozšířená nastavení. Až se objeví tvá síť, zadáš heslo tvého směrovače/Wi-Fi routeru a měl by si být "online"..

doplněno 09.11.20 23:24:

..doplňuji ještě v nabídce trojtečky -přidat síť..

111®
hodnocení

0x

No mě to dělal tablet také a nakonec jsem zjistil, že to chce změnu v nastavení zabezpečení z VPA2 na VEP na routeru..

WPA2 na WEP...tak to bych nedělal... to je defakto stejné jako tam nemít nic.
Nechce se mi věřit, že by se našel nekompatibilní tablet.
111®

no třeba u mne u NB Fujitsu se to jinak nepřipojilo...

To by muselo být hodně historické zařízení a taktéž ovladače. A když už tak bych řešil přepnutí z WPA2 na WPA, ale to už jsem léta taky nemusel řešit a přitom se nedostávám jen k novým strojům. Promiň, mě to přijde jako blbost v současné době. Doufám, že jsi alespoň měl pro ten stroj zvlášť SSID a neměl puštěný do vnitřní sítě, pokud ne tak je to v podstatě otevřená síť a pokud to bylo ve větším městě tak věř, že ses postaral o zábavu puberťákům *smich*

111®

máš pravdu z WPA2 na WPA,,

otto*
hodnocení

0x
V konfigurácii routra je potrebné mať zapnuté len jedno šifrovanie a to WPA2/AES. Hodne routrov to má v defaulte nastavené tzv.kompatibilne na WPA/TKIP + WPA2/AES. Niektoré počítače, resp. drivery si s tým nevedia poradiť.

otto*
hodnocení

0x
Problém s kanálom 13 býva vtedy, ak nie je nastavený správny region, alebo bolo dovezené zariadenie, ktoré je určené pre použitie len v US. Takéto veci sú v US o nejaké nezanedbateľné percentá lacnejšie, takže sa to zdá ako výhoný kauf. Aj pri kúpe na ebay je možné ľahko sa spáliť kúpou wifi karty, ktoré je blokovaná pre US region.
Ano, ale to není všechno. Mají s tím problém i zařízení pro český trh. Není to tak dlouho co jsem přehazoval kanál na jedné WiFi kvůli jednomu uživateli s notebookem na kterém měl nějaký Linux. Byl to pár let starý stroj a region ok... stačí blbý ovladač...
otto*
No veď ja hovorím o našom Slovensko/Českom trhu. Niektoré veci sú oficiálne dovezené tzv.výhodne s tým, že niektorý špecifický hardware (radio) má blokáciu pre US. Tieto veci sa potom riešia v tom lepšom prípade špeciálnou úpravou drivera, ktorá je dodávaná spolu so zariadením. Bohužiaľ to funguje len pre ten OS (a verziu) s ktorým je to dodávané. Zmena drivera spôsobí, že niektoré kanaly prestanú fungovať. Viem o tom, lebo som si tú úpravu v driveri doprogramoval.

Otto, já vim o čem mluvíš, ale já popisoval jiný případ...ale ono je to ve výsledku to samé :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]