Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

U nového PC nefunguje zvuk

Od: josef11 odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer. Koupil jsem si nové PC. K němu jsem připojil dosavadní monitor a reproduktory. Ale zvuk mně nefunguje a nemůžu přijít na to proč. Je to někde v nastavení? Může mně někdo poradit? Dík

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zkontrolovat co je nastaveno jako zvukový výstup. Stáhnout a aktualizovat ovladače.

josef11
hodnocení

Jako zvukový výstup je nastaveno "Speakers (2 - Realtek(R) Audio). A co myslíte tím "stáhnout a aktualizovat ovladače"?

A je to skutečně ten správný zvukový výstup? Nemáte v rolovací nabídce jiné možnosti, které byste mohl vyzkoušet?

Aktualizace ovladačů - pravým tlačítkem kliknout na ikonu windows (start), zvolit položku "správce zařízení", rozkliknout položku "řadiče zvuku, videa a her" A u každé položky máte možnost (přes pravé tlačítko) "aktualizovat ovladač".

Další možností je navštívit webovou stránku výrobce základní desky nebo zvukové karty, nebo grafiky (podle toho který zdroj zvuku používáte) a na ní najít odpovídající ovladač.

Vzhledem k tomu, jak se ptáte, bych to možná svěřil někomu zkušenějšímu.

josef11
hodnocení

Na PC dělám už 29 let, ale nejsem ajťák. Postupoval jsem podle Vaší rady. Potom proběhly nějaké aktualizace, PC jsem restartoval a zvuk už funguje. Takže moc děkuju za radu.

OK, jsem rád, že to pomohlo. Rádo se stalo.

hodnocení

0x

Koukám, asi toho bude víc, viď?

Máš konektor reproduktorů v zelené zdířce? Ovladače zvukovky jsou aktuální? Ale asi budou, desítky si s tím poradí.

josef11
hodnocení

Konektor v zelené zdířce mám.

inspa*
hodnocení

0x

Připojit repro do správné zdířky, zkontrolovat, jestli není ovládání hlasitosti na PC na 0 nebo vypnutý zvuk.

josef11
hodnocení

Hlasitost je naplno, zvuk vypnutý není.

arny1
hodnocení

0x

Než budete složitě pátrat dál.Používám live distribuci linuxu(Mint nebo Manjaro,Ubuntu,,) a to když něco nejde tak nechám naběhnout bez instalace.Pokud tam zvuk půjde je to v ovladačích ve windows,pokud ne tak je zvuková karta nefukční(předpoklad,že máte vše správně zapojené)

josef11
hodnocení

Díky. Ale dnes ráno v 01:52 jsem psal, že zvuk už funguje (viz výše). Mějte se fajn.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]