Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje připojení k internetu

Od: josef11 odpovědí: 18 změna:

Dobrý večer. Koupil jsem si nový stolní počítač a potřebuji se připojit k pevnému internetu od O2 (na starém PC to fungovalo bez problémů). Když zadám klíč zabezpečení sítě (= heslo na spodní straně modemu), objeví se hláška "Klíč zabezpečení sítě není správný". Přitom správný je. V čem je problém a co s tím? Teď jsem připojený k jiné síti, ale internet je zoufale pomalý. Dík

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Jednoduše pokud to nebere heslo:
- píšeš ho špatně, respektive píšeš něco co není heslo k WiFi
- zkouším jinou WiFi
- nechat po nákupu routeru vše default je nejlepší způsob jak naštvat sousedy, třeba ti taky to heslo někdo změnil ;) ale to by ti neslo ani jiné zařízení, což říkáš, že jde
- restartuje router pokud jsi to ještě neudělal
- resetuj router zase do default pokud jsi tam nic neměnil;)
- nelamentuj a prihlaš se do administrace routeru a tam se mrkneš na heslo, případně ho konečně změníš.

hodnocení

0x

Nebylo heslo změněno? Ono to je více než vhodné, po nákupu routeru změnit jak jméno sítě tak i heslo. Navíc je dobré proskenovat sítě v okolí a nastavit napevno volný kanál.

josef11
hodnocení

Ne - heslo je původní.

Tak potom jedině špatně napsaný heslo. Nemáš třeba přepnutý na anglickou klávesnici?

josef11
hodnocení

Heslo píšu správně - dá se zobrazit.

A snažíš se připojit ke své síti?

inspa*
hodnocení

0x

A to ten stolní počítač připojujete přes WiFi, že zadáváte heslo? Předpokládal bych, že je připojen k routeru kabelem?

josef11
hodnocení

PC není k routeru připojen kabelem. Router je v přízemí rodinného domku a PC je v 1. poschodí. U starého PC to fungovalo.
inspa*

Takže máš nějaký USB Wifi adaptér? V tom případě v první řadě - máš tam správné ovladače pro ten adaptér?

josef11
hodnocení

PC vyhledal síť O2 sám, takže jsem se domníval, že síťová karta je zabudovaná v PC. Ale když zasunu dosavadní síťovou kartu do USB vstupu, tak se nic nezmění.

hm*
hodnocení

0x

No, já teda nevím, ale nemyslí se tím heslem na spodní straně modemu skutečně heslo? Heslo pro přístup do administrace toho modemu?

josef11
hodnocení

Internet k toho modemu máme připojený i do dvou televizorů a heslo fungovalo.

piklad11*

Některým tazatelům je hanba radit. Ono je jim zatěžko uvést zda ty TV jsou k routeru připojený kabelem, nebo přes wifi

josef11
hodnocení

Zatěžko mně to není - TV jsou připojené také bezdrátově.

piklad11*

Pochopitelně heslo ve spodu routeru je administrátorské heslo, ale i to mohlo být změněno. Pokud je heslo funkční u TV mělo by být funkční i u PC pokud se připojuje ke stejné sítí SSID. Co když je v routeru nastaveno maximální možnost WiFi připojení. I to je možnost. Pokud je vše OK asi bych hledal chybu u WiFi Doongle které je nejspíš připojeno u PC, pokud se nejedná o notebook.

bublaaa*
hodnocení

0x

Zkuste se přihlásit do administrace routeru a změnit přístupové heslo k bezdrátové síti a zkusit připojit PC. Pak ho klidně můžete změnit zpět na původní, jde jen o kontrolu.
Pokud nevíte jak to udělat, zavolejte do O2, oni tohle můžou myslím udělat i po síti, bez nutnosti přítomnosti technika.
.
Poradím trik při pochybnostech o správném zadání hesla. Přepište si ho do Poznámkového bloku v počítači, dokument uložte a zavřete. Vzápětí ho znovu otevřete, zkopírujte heslo do schránky, umístěte kliknutím levého tlačítka myši kurzor do políčka pro zadání hesla a text ve schránce do něho vložte klávesovou zkratkou CTRL+V.
Podstata je v tom, že při takto zadaném hesle se minimalizuje riziko mezer, dvojitých znaků, neviditelných značek a překlepů.

111®
hodnocení

0x

tak jinak, co je napsáno na spodku routeru? Buď správně opsat nebo ofotit a dát sem..

josef11

Připojení k pevnémi internetu mně už funguje. Děkuji všem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]