Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Koupil jsem si nový stolní počítač a potřebuji se připojit k pevnému internetu od O2 (na starém PC to fungovalo bez problémů). Když zadám klíč zabezpečení sítě (= heslo na spodní straně modemu), objeví se hláška "Klíč zabezpečení sítě není správný". Přitom správný je. V čem je problém a co s tím? Teď jsem připojený k jiné síti, ale internet je zoufale pomalý. Dík
A to ten stolní počítač připojujete přes WiFi, že zadáváte heslo? Předpokládal bych, že je připojen k routeru kabelem?
Takže máš nějaký USB Wifi adaptér? V tom případě v první řadě - máš tam správné ovladače pro ten adaptér?
No, já teda nevím, ale nemyslí se tím heslem na spodní straně modemu skutečně heslo? Heslo pro přístup do administrace toho modemu?
Některým tazatelům je hanba radit. Ono je jim zatěžko uvést zda ty TV jsou k routeru připojený kabelem, nebo přes wifi
Pochopitelně heslo ve spodu routeru je administrátorské heslo, ale i to mohlo být změněno. Pokud je heslo funkční u TV mělo by být funkční i u PC pokud se připojuje ke stejné sítí SSID. Co když je v routeru nastaveno maximální možnost WiFi připojení. I to je možnost. Pokud je vše OK asi bych hledal chybu u WiFi Doongle které je nejspíš připojeno u PC, pokud se nejedná o notebook.
Zkuste se přihlásit do administrace routeru a změnit přístupové heslo k bezdrátové síti a zkusit připojit PC. Pak ho klidně můžete změnit zpět na původní, jde jen o kontrolu.
Pokud nevíte jak to udělat, zavolejte do O2, oni tohle můžou myslím udělat i po síti, bez nutnosti přítomnosti technika.
.
Poradím trik při pochybnostech o správném zadání hesla. Přepište si ho do Poznámkového bloku v počítači, dokument uložte a zavřete. Vzápětí ho znovu otevřete, zkopírujte heslo do schránky, umístěte kliknutím levého tlačítka myši kurzor do políčka pro zadání hesla a text ve schránce do něho vložte klávesovou zkratkou CTRL+V.
Podstata je v tom, že při takto zadaném hesle se minimalizuje riziko mezer, dvojitých znaků, neviditelných značek a překlepů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.