Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sapphire R7 240 2GB DDR3 - koupit?

Od: dejv111® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

v současných parametrech PC se moc nevyznám, ale mám možnost sehnat GK Sapphire R7 240 2GB DDR3 za 900 Kč. Má smysl do toho jít? Prý je v top stavu, ale do čipu nikdo nevidí, ani jak intenzivně byla karta používána. Příp. jakou reálnou cenu má taková karta, aby se dalo když tak smlouvat. Díky za každou radu.

Jsem nenáročný uživatel, sem tam nějaký film, spíš youtube a běžné brouzdání po netu + kancelářské aplikace.

Jde o tuto kartu .

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

clovicek*
hodnocení

2x

Za tuhle cenu už se dají sehnat výkonější karty s 4gb paměti. Výhoda týhle karty je malá spotřeba tak se hodí i do PC se slabším zdrojem. Težko se radí pokud nevíme ostatní komponenty. Ta karta je stará 7let +-

Jinak pro Vaše účely asi dostačující cenu zkuste posmlouvat kolem 700,-

doplněno 04.11.20 14:22:

Tak 4gb karty začínaj přeci jen o něco drážš , ale ta 240 je fakt slabá. Pokud Vás nelimituje zdroj podíval bych se po něčem jiném.

dejv111neprihl
hodnocení

Díky za odpověď. Mám konstruktérskou stanici, která byla vyřazena z práce - HP Z420 , 16GB RAM, procesor teď z hlavy nevím. Před nedávnem mi odešla starší grafika nvidia Quadro 4000 2GB RAM, která byla součástí sestavy. Vím, že ta sestava i na dnešní dobu není úplný propadák, ale potřebuji něčím levnějším nahradit tu Quadro i když vím, že v tak nízké cenové relaci nemá asi moc karet konkurenci. Rád si ale něchám poradit a příp. doporučit nějakou levnější bazarovou, ale aby uměla bez problémů HD filmy a příp. starší CAD.

clovicek*

Jestli ste měl K4000 což by velikostně VRAM odpovídalo tak tohle by byl velkej krok zpátky. Tam je otázka jestli máte přidávné napájení od zdroje a jestli utáhne nějakou výkonější grafiku. Na úrovni toho quadra ne ale pro Cad bude gtx 650TI tam sou ceny okolo 500.

dejv111neprihl
hodnocení

Super díky... grafika nejspíš má napájení od zdroje (černá 6 pinová zásuvka). Zkusím ještě případně tu Quadro oživit. Trochu ji ogriluju v troubě a zkusím vyměnit polymer kondíky, třeba se chytne. A jinak budu shánět tu, co jste psal... Ještě jednou díky.

clovicek*

Nemusíte hledat vyloženě tu 650TI , tady podle videocardbenchmark.net/... se mužete mrknout a porovnávat stačí zadat vybranou kartu. Je to sice orientační , ale nějaký přehled Vám to dá. Pokud máte vyveden 6tipin ze zdroje tak koukejte na max TDP 125w stejně je pak ale lepší ověřit na konkretním modelu. Jsou v prodeji i výkoné starší karty které ale mají pouze 1GB Vram to bych Vám už v dnešní době nedoporučoval.

bublaaa*

Pokud vám nevadí cena lehce přes tisíc, tak tam bych doporučil GTX 760, nebo GTX 770. Dají se koupit cca 1100-1200,- Okolo tisíce jsou to momentálně nejvýhodnější grafiky. Tedy pokud máte dost výkonný procesor, aby stihal spolupráci s takovou grafikou. A zdroj samozřejmě. Přídavné napájení se dá zredukovat z molexu.
pc.bazos.cz/...

Jinak pod tisíc bude asi nejlepší ta GTX 650Ti jak píše kolega.Nebo GTX 750Ti.

hodnocení

0x

souhlas s @človíčkem - ta karta je zralá tak zdarma do ekodvoru

Kupoval jsem dětem GTX 750ti před více než rokem za 1000,-. ta je o 180% výkonější podle benchmarku.

Pokud chcete PC na film, doposud vám stačila grafika vlastní případně jen na procesoru, vydržte, dokud PC nevybouchne. Při sekání stačí vyčistit, reinstalovat...

Stejně nejvíc uděláte pro starý PC výměnou disku za SSD.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]