Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatí se kupovat základní desky z ebay?

Od: petrzlen* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, moje základní deska na notebooku Lenovo Y50 70 s I5 4210H je asi KO a jediná možnost jak ho opět využívat do školy je opravit ho. Našel jsem jednu základní desku na ebay za 3 000 kč. Moje otázka tedy, zní vyplatí se kupovat vůbec něco z těchto obchodů jako je ebay nebo aliexpress co se týče elektroniky a podobně? Nevydrží mi náhodou jen pár dní nebo měsíců a pak zase bude třeba kupovat novou? : D Pokud máte lepší cenové nabídky z jiných obchodů sem s nimi!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

To už je lepší desku opravit. Pomůže reball nebo celá výměna northbridge a cpu, popř triviální oprvay napájecí části a nebo samotného konektoru.

bublaaa*
hodnocení

0x

S nákupem na eBay mám vesměs dobré zkušenosti. Cenově se to rozhodně vyplatí, je potřeba porovnávat a vědět co kupujete a vybrat si tu správnou nabídku. České servisy a přeprodejci náhradních dílů využívají situace okolo nedostatku dílů a prodávají je za přemrštěné ceny. Moje úspěšnost na eBay je cca 9 dobrých obchodů na jeden špatný. Což je při nákupech přes inzerci myslím dobrý výsledek.

Např. NBServis prodává určitou základní desku za 4500, na eBay ji seženu za 2600 včetně dopravy, atd. Konkrétně NBServis vykupuje za úplně směšné ceny a obratem prodává jako kdyby prodával nové. Kde v tom obchodu ty díly nabývají několikanásobnou hodnotu je pro mě záhadou. U nich nakupuji jen opravdu ve vyjímečných případech.

hodnocení

0x

To záleží přece na štěstí... Tvoje třeba taky nevydržela... Jinak zkušenost ze servisního centra základních desek... Pokud máš poruchu na nové desce v záruce, tak hned pryč s domu. Dle statiskiky se desky velmi časo vrací... A ani nezáleží na výrobci desek. Prostě to tak je!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]