Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapinani desky pres dratky - porucha

Od: grem odpovědí: 3 změna:

Nejdriv mi na desce blbnulo zapinani (vadne tlacitko?) tak jsem vyvedl ven dratky a zapinal pres ne.Ted kdyz je spojim tak se zapne pc tak do 20 minut.Cim to muze byt.Znamy mi cistil desku isopropylalkoholem ale asi to nepomohlo.Byly tam zelene fleky a zoxidovane cesty a kondiky.Pry mu to neslo zapnout.Pak to prinesu domu a normalne to jede.Cim to je?Akorat dratky musi byt spojeny tak 10 minut a pak nabehne.Lze jeste nejak opravit?Zrojem to neni.Menil jsem.Lze jeste nejak opravit?Zkusit vymenit zapinaci dratky?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ideální způsob opravy je koupě jiné, funkční desky. S tou původní asi budeš mít nekonečné problémy, tedy bude lepší ji zlikvidovat.

hodnocení

0x

Byly tam zelene fleky a zoxidovane cesty a kondiky.

Vyčistěte desku elektroniky IPA a zkontrolujte vyžrání měděných cest nebo plošek SMD kondíků.

Z 50% je deska na vyhození.

Pro laika z 100% na vyhození a desku elektroniky vyměnit.

doplněno 03.11.20 07:30:

Dej sem fotku.

bublaaa*
hodnocení

0x

Jestli je deska v takovém stavu, jak píšete, tak bych se s ní nebabral a prostě ji vyměnil. Vypadá to na problém v napájecí kaskádě a to bych se fakt bál, aby to nezahořelo. PC bazary dávají staré desky skoro zadarmo.

A nemáte spojené špatné kontakty? Mělo by stačit jen zlehka ťuknout drátky o sebe a to je pokyn pro desku aby se zapla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]