Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde mikrofon při videomeetingu

Od: jana87 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

při online konferenci mi přestal fungovat vestavěnýmikrofon na notebooku Acer Swift - nevíte, čím by to mohlo být?

Zkoušela jsem všechna možná nastavení zvuku, ale bez výsledku. Mikrofon je zapnutý, ale nepřenáší zvuk. Při testu mikrofonu mi to píše max hodnotu 6 %, i když hlasitost je na 100.. Předem díky za veškeré rady. Už nevím, co s tím :(

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Otestujte jiné aplikace. Messenger, Skype...
doplněno 01.11.20 11:26:

Pro vyloučení-potvrzení problému na konkrétním mikrofonu zkuste sehnat sluchátka a mikrofonem - skoro každý telefon má jako příslušenství, případně děti, sousedi,...

Vyzkoušíte, jestli jiný mikrofon zapojený do NTB funguje. Pokud ano - je problém v konrétním mikrofonu a můžete reklamovat, servisovat, případně si koupit jiný mikrofon za pár korun nebo používat handsfree sadu.

Pro pohodlnější komunikaci používám doma tento mikrofon. Když se mluví přes skype nebo podobné, je to dostačující. Když mám telefonovat s nahráváním, nastavím si vývod zvuku na sluchátka - tím se zamezí vazbě (ozvěně).

Ve W10 je několik možností nastavení a úprav mikrofonu. Pokud by nefungoval mikrofon nikde, může být vypnutý (třeba jen omylem nebo nějakou aktualizací systému).

Vlevo dole na ikonce windows kliknete myší a napíšete "mik"- už vyskočí 3 a více možností pro nastavení mikrofonu. A to jak v konkrétních aplikacích, tak i třeba hlasitost (ne zvuk z reprodukturů, ale hlasitost příjmu přes mikrofon - většinou je nastaven na minimum...).

Pokud je uvedeno "Přístup k mikrofonu pro toto zařízení je zapnutý", aplikace mají přístup k mikrofonu, přesto nefunguje, já bych byl na konci svých zkušeností a znalostí a předal do servisu.

doplněno 01.11.20 11:28:

Ještě doplním, že já mám rozděleno na mikrofon a sluchátka přes toto. Zvuk pak můžu pouštět třeba přes NTB nebo repro v monitoru a při telefonním hovoru si přepnu na sluchátka kvůli zmíněné ozvěně.

jana87
hodnocení

Teď jsem to zkoušela na messengeru, ale také to nejde. Už nevím, co s tím. Je možné, že by odešla třeba zvuková karta? Interní repráky ale nornálně jdou. Problém je jen u mikrofonu..

arny1
hodnocení

0x

Jenom se radši podívejte zda li ho máte zapnutý.Mě se samovolně vypnul po aktualizaci windows 10.Zapínal jsem jej přes hlasový záznam(tři tečky v pravo dole).

Jen ještě takový test jestli je zvuková karta K.O. a to je stažení a naběhnutí Linux live(třeba Ubuntu,nebo Mint).Pokud v linuxu půjde tak je chyba ve windows.

usbusbusbusb
hodnocení

0x

Mohl odejít i mikrofon vlivem vlhkosti, velkého hlasitého bengu.

Přesvěč se se že jde o správný zvukový zdroj?

ovl.panely Zvuk - nahrávání

host
hodnocení

0x

I taková maličkost jako je nastavení funkce mikrofonu dovede potrápit i zkušené dospělé. Jak to pak mají zvládat děti ze základních a středních škol při distanční výuce? Ale vždy se to asi nějak vyřeší. Takže jsem neodpověděl, jen si uvědomuji, jak je dnešní doba složitá. Už nestačí zvednout telefon nebo komunikovat poštou písemně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]