Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

RAM 4 GB a nestíhá jeden Firefox?

Od: mari05 odpovědí: 12 změna:

Tak mám otevřeno pár stránek na notebooku, browser Firefox a zasekává se mi to. Proč? Viz priloha... Spravce uloh jpíše, že Procesor, Pamet i Disk jsou naplno obsazené :(

RAM 4 GB a nestíhá jeden Firefox?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

A jak ta tabulka pokračuje? Dá se ta tabulka přerovnat i podle vytížení procesoru nebo obsazení paměti? Takhle to vypadá, že FF bere "jen" 50% výkonu, mělo by tam být ještě něco.

mari05
hodnocení

taky jsem si říkala, samej FF. níže už jsou zase jen nuly. asi vadný Správce souboru?

přeskladana tabulka:

RAM 4 GB a nestíhá jeden Firefox? #2

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ve Správci spuštěných programů / procesů ukončete všechny procesy Firefox (viz ta tabulka). Potom Firefox znovu zapněte a v jeho Nastavení vymažte mezipaměť a cookies. Doporučil bych spouštět jen jeden Firefox a stránky zobrazovat v panelech a nikoliv v oknech (nastavit si to takto v jeho Nastavení). Zdravím!

doplněno 30.10.20 12:56:

mari05 - pokud nezavřete všechny panely, tak zřejmě nevypnete Firefox. Jinak řečeno - buď chcete problém řešit nebo se o něm pouze bavit, ale nic nezkusit.

doplněno 30.10.20 14:04:

mari05 - psala jste, že máte ve Firefoxu otevřeno několik stránek - a ono jich je 50! Takže, máte tu paměť ve Firefoxu pořádně zaplněnou a musíte ji vymazat. Až to budete v Nastavení dělat, tak tam tu "cifru" (v MB) uvidíte. A jestli Firefox nečistíte pravidelně (nenaučíte se to), tak bude zlobit i nadále.

mari05
hodnocení

Mám ale jen jeden FF, jedno okno, ale více panelů. I když to ve Správci vypadá, že mám více oken. Díky!

Výmazem cache a cookies si nezavřu aktuálně otevřené panely a po znovuzapnutí to tam vše budu mít?

gazda*
Tak těch panelů nebude několik málo kusů ale spíše několik desítek. To pak zabírá hodně paměti. Jestli si je chcete z nějakého důvodu zapamatovat tak si uložte jenom adresy těch stránek. Nebo uložit do oblíbených, atd..
mari05
hodnocení

hodnocení

0x
Dejte seřadit podle využití procesoru, protože očividně vám druhou půlku CPU zatěžuje něco jiného.
mari05
hodnocení

Pořád jen Firefox

bublaaa*
hodnocení

0x

Záložka "Procesy" ve Správci úloh má malou informační hodnotu. Přejděte na záložku "Podrobnosti", seřaďte řádky podle využití paměti a udělejte obrázek, aby bylo vidět min. prvních dvacet řádků.

mari05
hodnocení

V těch Poddrobnostech je pořád jen ten Firefox

bublaaa*

Restartujte počítač a udělejte obrázek podle instrukcí.

hodnocení

0x
Prohlížeč je aplikace, co dělá to co se jí řekne, třeba i těžit i bitcoin. Nezáleží jen počtu záložek či oken ale co je otevřeného.
Obecně by 4GB měly stačit ne nějaké základní věci bez běhu více aplikaci současne, obzvláště pokud máte ssd disk. Jinak při dnešních cenách paměti doporučuji upgrade na 8GB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]