Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z vista na xp - notebook

Od: james* odpovědí: 15 změna:

Zdravim. Na notebooku ASUS X51L chci prejit z Visty Home Basic na XP. Procetl jsem mnoho rad v ruznych diskuzich, ale jelikoz jsem ve svete pocitacu dost v zacatcich, nerozumim vsemu co se tam pise. Muzete mi prosim poradit cestu jakou ten problem zvladnout? Mam zatim v planu jit na to pres radu na blog.godoy.cz/... Je potreba stahnout VSECHNY nabizene ovladace urcene k tomuto modelu ntb, a nejsem si jist JAK pri stahovani postupovat. Z tech diskuzi o downgradu mam pocit ze je to dost slozite...

Diky za jakoukoli radu!

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejdřív si ze stránek support.asus.com/... stáhny ovladače na zařízení v notebooku, pak nainstaluj Windows, aktualizuj a případně nainstaluj chybějící ovladače na zařízení. První budeš muset nainstalovat asi síť, aby jsi mohl jít na net.

stevo5*

Presne ako píše spider - a po každej inštalácii ďalšieho HW si vždy skontroluj v Ovládací panely / Systém / Hardvér / Správce zařízení - či pri niektorom HW nie je žltý trojuholník alebo výkričník. To by znamenalo že s týmto HW sú problémy, nie je dobre nainštalované, prípadne nemá správne ovládače.

doplněno 15.02.09 19:02:

Väčšinou - ak som majiteľom licencie na WinXP, zakúpim si Vistu, to neznamená že už nemám platnú WinXP. Ak je to takto mal by mať možnosť nainštalovať si svoj legálny systém XP. Nie je treba downgrade na XP.

Samozřejmě, že napřed stáhnout všechny ovladače který budu potřebovat, uložit si je na jinej disk než kterej budu přeinstalovávat (znám případ, že stáhnul vše, uložil na disk který následně při instalaci zformátoval a pak se děsně divil že to nikde v compu nemůže najít). Ale já nějak mám dojem, že ten hoch nemá instalační CD s XP. A podle mě má jedinou legální možnost si je zakoupit.

james*
hodnocení

Instalacni CD mam, tak jesli to cely preziju, dam vedet. dik J

james*
hodnocení

Dotazy:

1) Jak se jmenuje ovladač na instalaci sítě? Je to LAN?

2) "Utilities" mám nainstalovat všechny. Přijdou mi potřebné.. V případě ostatních ovladačů instaluji vždy pouze ten nejnovější.

3) u ovladače "Wireless" píšou: Please first install the Wireless Console Utility before this driver installation. Co s tím...? Kromě toho nevím co je to Wireless*bzum* J

james*
hodnocení

Hmm, tak Wireless Console Utility jsem nemoh najit - uz to mam. LAN bude asi opravdu na tu sit, ze.. Jeste ale nevim k cemu je ATK - je tam tech ovl. 7 - instalovat vsechny? J

Jen ten, určený pro tvůj operační systém. LAN = síť a Wireless = bezdrátový (též síť)

flashfox
hodnocení

0x

Z Vist Basic není možné legální downgrade.

hodnocení

0x

Downgrade je možné pouze u verzí Vista Business a Vista Ultimate. Kupoval jsem notebook Fujitsu-Siemens kde je předinstalována Vista Business a přiloženo CD s XP Professional. Downgrade bylo otázkou asi 15 minut. Ale nemám zkušenost jak to udělat z Visty Home Basic. Legálně asi jedině zakoupit XP, dokonale zformátovat disk a nainstalovat. Ale můžu se mejlit.

james*
hodnocení

Tak sem si to vsechno pekne podle predchozich rad nachystal, ale zjistuji ze vubec nejde spustit instalace. Na polozku "nainstalovat system XP" nejde vubec kliknout. A pri restartu s instal.CD se nic nedeje.. Asi dost zacatecnicke dotazy, ale nevim co dal. J

Nastavil jsi v BIOSu jako první bootování z CD/DVD mechaniky?

james*
hodnocení

Skvely, vse dopadlo OK. Krasne beha!
Jenom to chtelo nastavit v BIOSu: Advanced - ide configuration - sata operation Mode - COMPATIBLE

To jenom pro dalsi neznalky jako ja

Zdar

Mohli jsi tam nechat i AHCI a při instalaci vložit disketu :) s driverem.

jimyk

řeším stejný problém, ale bohužel nemám v biosu danou položku a v notesu není flopka a cd s driverem to nebere :(

tesyk*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]