Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje něco jako skype?

Od: martinna* odpovědí: 22 změna:

Prosím existuje něco jako Skype? Prostě abych mohla komunikovat s někým na dálku,zvuk i obraz. Se Skypem mám stále problém. Chvili běží a zase stávkuje. Třeba nějaký komun.web...Prosím polopaticky pro neznalé starší dámy-děkuji

doplněno 24.10.20 10:12:

Doplnění: Telefon mám starý...hledám něco na PC-notbuk

doplněno 24.10.20 10:14:

Jsem už starší dáma tyto výrazy z angl. slovníku mi nic neříkají. Mám děti daleko a chci je také vidět nejen slyšet přes tel. Hledám něco k použití jednoduchého na Notbuk-díky

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ten má pokud vím velkou nevýhodu v tom, že je pouze na mobily.

Tak to určitě jen na mobily není, požívám ho denně jak na mobilu, tak na několika PC . Je ke stažení v Microsoft Store - WhatsApp Desktop

Mám ho také na mobilu i na PC. Jsou propojeny. Funguje bezvadně. :)

faq.whatsapp.com/...

praivo*

WhatsApp VYŽADUJE telefon, protože mj. používá tel. číslo jako identifikátor. I na webu je napsáno, že pokud chceš používat desktopovou/webovou aplikaci, tak napřed musíš mít WhatsApp v telefonu.

hodnocení

1x
Takových komunikátorů jsou desítky. Pro mobil najdete v google play. Jsou i varianty bez nutnosti instalace, kdy se používá jen internetový prohlížeč např google meet, jitsi meet apod. Volat se ale dá jednoduše i přes facebook a další rozšířené služby.Skype je poměrně nestabilní a zbytečně robustní, jeho nejlepší dny jsou už hezkých pár let pryč. Přechod na jinou platformu určitě udělejte.

hodnocení

1x
Zjistěte jaký program ke komunikaci užívají děti. Asi budete muset užívat stejný. Pokud používají Skype, jiný nemůžete použít. Problém se zadrháváním zapřičiňuje kvality Internetová linky. Navýšit (dokoupit) s vyšší kapacitou - garantovaný FULL DUPLEX. Máte vyšší výkon na stahování a asi nízký na odesílání (běžné u levných připojení). Nevhodné pro Vámi požadovanou komunikaci.K doplněno 24.10.20 10:14:doplněno 25.10.20 07:45: Spojte se s firmou, poskytovatelem připojení, které platíte za Internet. Myslím, že Vám i odborně poradí. Někdy zdarma po nějakou dobu umožní vyzkoušení připojení s navýšenou přenosovou rychlostí oboustrannou (odesílání videa i příjem videa).Většinou nám stačí mnohem nižší rychlost odesílání údajů (psaní na klávesnici do tázacích políček, odeslání napsaného mailu ...) a vyšší pouze příjmová rychlost (dívání se na internet - zvuk, videa, fotky).

rankinggraph
hodnocení

1x
Je jich opravdu dost. A tady si dovoluji přiložit video o jejich celosvětové používanosti v čase :

rankinggraph
Jen tak pro zajímavost.

23.10.20 22:23
hodnocení

0x

Messenger

hodnocení

0x

Jen upozornění a důležité. Různé komunikátory zpravidla nejsou mezi sebou schopné komunikovat. Výběr se v podstatě velmi zúží na druh, který provozují lidé, se kterými chcete komunikovat. Například pokud máte v rodině používaný Viber, asi se vybere přednostně. Zpravidla se instaluje více programů. Je dobré zkontrolovat, zda všechny nejsou spouštěny při zapnutí počítače. Zatěžují zbytečně systém.

K čemu mi bude komunikátor, když nebude zapnutý na pozadí. To mi má jako dotyčný zavolat, že chce se mnou komunikovat a já si program teprve zapnu? Pěkná hloupost.

Vždyť píši: zkontrolovat, zda všechny nejsou spouštěnyProtože například potřebuji komunikovat při reklamaci výrobku s prodejcem, jež má komunikátor, které je jinak nepoužívaný. Proč by měl sídlit v RAM, nebo být zdrojem možného napadení (každý SW má bezpečnostní díru, jen o ní nevíme). Přitom v rodině užívám Google Talk/Hangouts i s největším počtem kontaků na přátele a pro zaměstnání Skype. Rozumný člověk ví, co je tím myšleno.

@regine - děkuji za odborné zhodnocení mých rozumových schopností. Příště tam dejte ještě víc barviček, nějaký Caps lock by se také hodil... No nic, i tak Vám přeji hezký den

Regine.. Doporučovat googletalk/hangouts je super. Až si na něj tazatelka zvykne a naučí se ho používat, tak bude do měsíce zpátky a shánět a učit se něco nového. Uniklo ti že Google s hangouts končí. Momentálně tlačí lidem meet aby mohl hangout zrušit.

hodnocení

0x

Cez Facebook je možnosť komunikovať pomocou kamery.

S facebookem je spojený Messenger a to mají dneska skoro všichni. Pokud má tazatelka facebook je nejpohodlnější instalovat prohlížeč Opera. Ten má Messenger (i watsapp) přímo v boční listě takže stačí jen zadat přihlašovací údaje a může přeskakovat z jednoho na druhý a při tom ještě brouzdat po internetu.
Navic není problém do opery přidat i to Skype jako doplněk.

martinna*
hodnocení

Děkuji všem-vyřešeno

Škoda, že vám nikdo nepomohl. No co, mohla jste nás taky někam poslat, že...

fogycz
hodnocení

0x

Dobrý den, určitě bych vám doporučil Discord. Je to hodně podopné skypu.

""Prosím existuje něco jako Skype? Prostě abych mohla komunikovat s někým na dálku,zvuk i obraz.""

Vážně používáš přes Discord obraz jo? :) ukaž, rád se přiučím.

Přístě prosím číst pozorněji dotazy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]