Nejste přihlášen/a.
Tiskárna EPSON přestala skenovat. Po zapnutí a zabzučení blikají dve červené kontrolky, papír a barva. Je tam i papír i plné barvy. Normálně tiskne. Když připojím počítač a chci skenovat, píše, že skener je zaneprázdněn. Přikládám obrazek, diky.
Tiskne...dejte typ...EPSON Lxxx? A jak dlouho je v provozu? Zkuste odpojit od napětí 230V alespoň na 15minut a zkuste znovu...vytáhněte síťovou šňůru...
Přečtěte si všech/..., to je ten váš problém...nádržka odpadního inkoustu. Tiskárna "si spočítala"počet vytištěných listů + počet čištění ( před tiskem po delší době stání) a došla k závěru, že je třeba vyměnit nádržku odpadního inkoustu...
Máte tampony do odpadní nadržky?
MBZ11. 7. 2019 11:04nahlásit
Odpovědět
TOM
tomb111. 7. 2019 16:48nahlásit
@MBZ: Dobrý den,
nemohu mluvit za prodejce ani výrobce, ale dle mého zjišťování informací na toto téma jde oficiálně toto "opravit"pouze ve specializovaném servisu.. nicméně pokud na internetu (případě na stránkách nejmenovaného čínské obchodu) začněte hledat " Epson Waste ink pad", jistě najdete..
Druhá věc, kterou musíte vyřešit, je reset počítadla "Waste ink/pad counter" , abyste tiskárně pověděli, že součástka nemá překročenou životnost. Dá se to pořešit speciální utilitou (která je buď placená, případně nějakou "neoficiální kopií".Případně je možné provést pouze reset a nádržku nechat v původním stavu (zde však riskujete, že je skutečně plná a inkoust Vám z ní přeteče.)...viz můj odkaz výše
Typ je to L382. Máme ji od Vánoc, netiskneme moc, ale pravidelne, alespon jednou za dva týdny pár papíru. Odpojila jsem ze sítě ale nic nepomáhá.
Bude tam s největší pravděpodobností toto...zespodu tiskárny je JEDEN šroubek, vyšroubujete, nádržku posunete směrem, kterým to půjde a vyndáte; a buď tam bude savá náplň poměrně suchá, tak stačí reset, jinak se dá "ručně vyprat ", vysušit a dát zpět...nebo nová náplň... podívejte tady, najdete i svou tiskárnu
Dekuji všem za odpovedi. Podívám se tedy na tu nádržku odpadního inkoustu. Je mi ale divné, že s tiskem problém není. Problém je, jak píšu, se skenováním.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.