Nejste přihlášen/a.
zdravím, co prosím znamená chybová hláška No Bootable Device na notebooku?
Chtěl jsem si vytisknout jeden dokument, ale počítač se sekl, pak to odesílalo nějakou chybovou hlášku a teď to hlásí toto.
Neví někdo, co s tím? Notebook nejde vypnout, jen hučí. Děkuji moc.
Vzniklo to tak, že jsem si chtěl vytisknout dokument na tiskárně, převod dat z pc se nějak zasekl, PC přestal reagovat, pak se zobrazilo, že někam posílají nějakou chybovou hlášku a že budou restartovat a teď je tu tohle a nic se neděje. Notebook je půl roku starý, je v záruce. Můžu to nějak nahodit sám, nebo je nutno to dát do servisu? Uznají to v rámci záruky? Nyní budu muset asi počkat, až se vybije baterka a samo to nějak zhasne, protože to nejde vůbec vypnout.
Podržte dlouze zapínací (vypínací) tlačítko, než notebook vypne. A pokud je v záruce, tak reklamovat.
Moc děkuji, skutečně se to po delším stisku toho tlačítka vyplo. A co víc, po opětovném stisku, to zatím naběhlo v pořádku. Takže to funguje. Myslíte přesto, že by bylo lepší to dát do servisu, když je jen půl roku starý a v záruce je, aby jej prohlédli? Nebo už to nechat být, když (zatím) zase funguje?
Jestli po restartu naběhl systém v pořádku, tak bych to nehrotil. Sledujte činnost systému, jestli se třeba notebook nezasekává tam, kde dřív jel v pořádku. A pro jistotu přeinstalujte, případně aktualizujte ovladač k tiskárně a příslušný software.
No, to je zlé, poškozen může být zavaděč systému nebo nedejbože celý disk. Osobně bych si někde jinde vytvořil bootovatelný linux na USB flash a zkusil pátrat dál. Ale pokud tomu nehovíte, návštěva servisu vás nemine. Jen je požádejte, ať vám před zásahem zazálohují disk (pokud pojede).
Ale jinak se nejprve ujistěte, že máte vytažené všechny případné USB disky - už jsem se několikrát v minulosti potkal s tím, že BIOS počítače měl prioritu na bootování z USB a i blbá flash s fotkama způsobila, že chtěl bootovat z ní a na další alternativu - harddisk - si ani nešáhl. Dokud se to nevytáhlo z USB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.