Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, nejsem technicky zdatná. Jsem samoživitelka (málo peněz), syn je středoškolák, těžce postižený, ale zvládá SŠ. Muže doma nemáme, ani není s kým se poradit. Syn je připojen online do školy, jsme na chatě, jediné připojení tu máme notebook a modem (takovou tu krabičku), tzv. pevný internt do zásuvky od TMobilu. Syn je ale připojen řadu hodin denně, škola učí podle plného rozvrhu, i 9 hodin denně, plus vypracovává úkoly, myslím, že modem takový zápřah nevydrží. Hledám tedy "do rezervy" jiné řešení, až modem selže (netuším, zda budou pak prodejny TMobilu vůbec otevřené k reklamaci a výměně, zda tedy vůbec bude možnost dojet do města atd., podle vývoje lockdownu). Prosím, poraďte druhé, rezervní, levné připojení.
Internet zčásti potřebuji i já.
Nechci, aby zameškal ve škole, i jediný den je znát, viz jeho zdr. stav, kdy pracuje pomaleji. Škola ho moc baví. Zkusila jsem i připojení přes hot spot v mobilu, ale nezdařilo se mi, navíc by bylo jen krátkodobé, provizorní. Prosím o laické vysvětlení, děkuji.
moc otázek a žádné odpovědi kde je chata, jaké možnosti připojení tam máte? v zastavěné oblasti může být klidně i kabel, přinejhorším wifi od nějakýho lokálního providera. máte-li tmobile, předpokládám, že žádné lokální wifi není, nebo jste nehledala. nynější modem je váš, koupený, nebo v pronájmu od Tmobile? když váš tak poruchu budete řešit sama, v pronájmu by přijel technik a vyměnil kus za kus. stejně mi nejde do hlavy ten tmobile, vždyť lokální wifi musí být levnější a stabilnější, pokud nemáte optiku
To bys musela zálohovat všechno, a spíš chcípne počítač než modem...
Jako středoškolák by zruba měl vědět co se učit i bez připojení k netu. Mmch. žádnou povinnost mít internet není, takže by si informace museli předávat jinak.
Takže zůstaňte v klidu a nestahujte kalhoty když brod je ještě daleko
Pokud se vám už jednou modem rozbil, tak máte velkou pravděpodobnost, že se situace opakovat nebude Doba připojení či množství stahovaných dat nemá na modem téměř žádný vliv co se opotřebování týče (myšleno v tomto kontextu zvýšeného používání).
Jinak prodejny telefonů a elektroniky budou otevřené a i cesta za takovýmto účelem pořízení přistroje pro výuku je odůvodněná. To že by synovi nastaly problémy s výukou kvůli jednomu dni bez modemu, si nemyslím. Takže se ničeno nebojte.
ne,pokud pevný internet na stálo je registrován v Praze, kde je trvalé bydliště, na druhou adresu na chatě není žádný technik jet povinnen to řešit, s modemem má zákazník jet k výměně na prodejnu-na chatě žádná není a otázka je,jak budou během lockdownu otevřené.lokálního providera jsme neřešili,vždy jsme tu byli připojeni málo (chata,tedy rekreace).
Škola vyžaduje denní připojení v plném rozsahu podle běžného rozvrhu, student je povinnen ho zajistit, sám není schopen to někde řešit, je na vozíku. Děkuji.
ne,pokud pevný internet na stálo je registrován v Praze, kde je trvalé bydliště, na druhou adresu na chatě není žádný technik jet povinnen to řešit, s modemem má zákazník jet k výměně na prodejnu-na chatě žádná není a otázka je,jak budou během lockdownu otevřené.lokálního providera jsme neřešili,vždy jsme tu byli připojeni málo (chata,tedy rekreace).
Tak jak jste na chat+ě připojeni? Nějak to nedává smysl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.