Dneska bohužel odešel NB a potřebuji co nejdříve i kvůli skypove výuce nový. Ty, co se mi cenově líbí, tak jsou kolem 20. Vybrala jsem značky Lenovo, HP, Dell a msi. S acerem a asusem mám špatné zkušenosti. Lenovo Legion y7000, Legion y540, IdeaPad gaming 3, IdeaPad l340 Dell Inspiron, Vostro 15 5000 HP ProBook 440 G7, 450 G7 Msi 10scxr-410cz Ráda bych 16 GB RAM, tak u těch, co mají pouze 8 GB, aby bylo možnost rozšířit. Pokud je to hodně špatný výběr, tak jaký jiný? Moc děkuji
Nechtěla byste trochu popsat co od toho laptopu očekáváte? Jaké na něj máte nároky a jaký účel by by měl plnit? Na jedné straně máte ve výběru "herní" notebooky a na druhé tam máte i kancelářskou variantu.
katkakkkkk
Musí být univerzální, takže zvládnout věci ze školy, ale potom i nějaké hry, když jedeme k rodičům, na dovolenou,... Na on-line hry máme doma desktop. Musí mít kameru. USB na myš, klávesnici a HDMI na externí monitor. Ten tam mám kvůli Skypu, aby dcera nemusela luštit malé písmenka na NB. Měl by vydržet aspoň 4 roky. Acer a Asus odešel týden po záruce, mezitím opravy. HP 4 roky,potom už nestíhal, Lenovo po 4 letech odešla deska.v práci máme Dell a předtím HP a ty vydrželi 4 roky bez problémů, ale ty jsou za 40 tisíc, doma mi stačí za 20. Máme k tomu herní desktop.
bral jsem teď přítelkyni ideapad gaming 3, jen krz novější řadu cpu i5. jináč bych jí vzal legion y540, páč dopadl v testech nejlíp, co se týče teplot při provozu a hluku chlazení, probook mám g6 firemní, a řeknu ti, svoje peníze bych za to nedal, furt nějakej problém. ještě mě zaujal acer nitro 5, druhej nejlepší v testech, kterej ve tvým výpisu chybí (netuším jaký máš špatný zkušenosti). mimochodem bylo by dobrý říct k jakým účelům bude ntb použit, aby se podle toho dala vybrat konfigurace. na skype stačí noťas za osmičku
katkakkkkk
Acer jsme během dvou let několikrát opravovali a po dvou letech odešel. S asusem stejné nezkušenosti. Acer jsme měli i jako desktop a stejná zkušenost. Proto už tyto značky zkoušet nebudu.
joudis*
Já mám Toshiba s procesorem I3 již přes 7 let a stále funguje ...i jsem koukal po novějších ale Toshiba jiz moc do NB nedala Musí být nový ..někde mají i repasované se zárukou tet z hlavy nevím firmu ale i tady to někdo doporučoval
katkakkkkk
Repasované mají záruku dva roky? Já mám strach, že odejdou velice rychle.
au1
repas nebrat, je to použitý zboží, vykoupený někde z banky nepo pojišťovny třeba, kde nahradili stávající techniku novou. je to jako koupit ntb na bazos.cz, akorát s půlroční zárukou
Dellu bych se vyhnul, snad VŠECHNY modely mají aktivní adaptéry, které při poruše komunikace odmítnou nabíjet baterii a počítač se tak po vybití baterie stává závislým na nabíječce, protože se ta "ochrana" nedá nijak obejít. V práci teď takto odešly 2 (repasované Latitude E7470) během ani ne týdne a já už jen čekám, kdy stejně dopadne ten, na kterém píšu tuto odpověď. Záruka je sice hezká, ale ještě lepší je nebýt měsíc bez počítače, který čeká na vyřízení reklamace...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.