Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna pc za notebook

Od: danielkuran odpovědí: 6 změna:

Dobrý den chtěl bych vyměnit svůj set up za notebook.

můj set up se skládá z gtx 1060 6gb ryzen 5 2600 16 gb ram 1tb hdd 256gb SSD 650w zdroj monitor aoc 31 palců 144hz 1ms odezva QHD rozlišení.

Je pro mě výhodné vyměnit za notebook intel I7 9750h gtx 1660ti 16gb ram 512gb ssd 60hz

Jde mi čistě o výkon kde bude větší můj pc vs notebook. Moc děkuji za odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

arny1
hodnocení

4x

Pokud máte PC a chcete větší výkon tak je asi na místě upgrade.Notebook je dobrý že je přenosný,nezabere tolik místa,ale já bych jistě zůstal u PC.

hodnocení

2x
Ten noťas by měl být papírově o něco výkonnější, ale nečekejte žádné extrémní rozdíly (jednotky, max desítky procent).
Druhá věc je, že výrobce notebooku mohl uzamknout TDP kvůli spotřebě a teplu na nižší hodnotě a to se samozřejmě projeví na výkonu taky, stejně jako případné nedostatečné chlazení.

hodnocení

2x

Tak se nejdříve zamysli co chceš. Proč chceš měnit PC za NTB? Potřebuješ pařit na LANkách a nebo to taháš z kolejí dom a paříš? Pak samozřejmě vyměnit . :) Ale pokud sedíš doma v pokoji a paříš, tak rozhodně nechápu důvod výměny.

Taky musíš zvážit jestli to je jen kvůli výkonu na hry nebo taky na tom něco děláš apod. :)

Jestli chceš řešit jen výkon ok: Co se CPU týká, určitě ti Ryzen udělá stejnou službu jako o rok novější i7. Druhá věc Ryzen má socket AMD AM4 takže kdyby jsi chtěl kup si ryzen 7mičku se stejným soketem a můžeš tamten procesor zahrabat od intelu. GPU má momentálně cca o 25 lepší výkon, ale opět, máš nástup RTXek, takže ceny GTX půjdou dolů, takže klidně můžeš kdykoliv koupit nějakou 2060tku nebo tak a máš to. A zbytek parametrů je už na tobě, ale rozhodně tím moc lepší pc výměnou nezískáš. Naopak počítej stím, že NTB umí pěkně topit po pár letech ( PC vyfoukáš), půjde ti do nebe baterka, a nic na něm nevyměníš moc.

PS: Pro tvou informaci nevím co máš za model AOCčka monitoru, ale rozhodně nemá 1ms odezvu, to je akorát marketing, a udává rychlost v ms, kterou stihne jeden pixel změnit ze šedé barvy na B/W. Ale klasická rychlost monitoru, kdy dojde signál bude kolem 4-5ms. :) tak pozor na to.

Můj názor. Pokud u toho sedíš jen doma nebo občas jedeš na LANku, mrkni na bazar a kup si lepší GPU, tím určitě zvedneš výkon hnedka a nebo investuj do lepšího CPU. :) záleží na to co máš. Pokud stím chceš jezdit, tak to vyměň no, ale příjdeš o možnost něco vylepšit a počítej s problémy jako teplota/baterie apod.

fugass*
hodnocení

0x
Zkuste v obou pustit stejný benchmark. A pogle výsledků uvidíte. Šel bych do pc. Možnost uogradu... Notebook je v tomto omezen.

bublaaa*
hodnocení

0x

Tato výměna je reálná, budete na tom zhruba stejně, porovnání výkonu v benchmarcích je zhruba srovnatelné. Zmíněný Intel CPU i grafika jsou novější technologie, v tom je plus této výměny. Ale je třeba mít na paměti, že komponenty v noteboocích nejsou tak výkonné, jako v PC a dříve se opotřebovávají.
Největší nevýhodu bych viděl v hlučnosti a monitoru. Herní notebooky umí v zátěži docela fičet, zatímco PC se dá vyladit na téměř bezhlučný chod i při max. zatížení. A monitoru bych se nezbavoval, ten klidně připojíte i k notebooku. Sestup z 4k 31" 144Hz na úrověň 15-17" 60Hz je přiliš drastický.

111®
hodnocení

0x

každý stroj má své výhody, já mám jak stolní PC tak dva notebooky a ještě tablet...takže se spokojit jen s NB si edovedu představit...třeba v ACADu se lépe pracuje na stolním...zvláště když NB nemá num.klávesnici..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]