Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlost mobilního internetu

Od: skajp odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, je reálné vést ze SIM karty s touto rychlostí hovor na platformě typu Skype?

Stahování dat až 10,8 Mbit/s

Odesílání dat až 5,76 Mbit/s

Mobil se SIM by byl používán jako hotspot pro počítač.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Ano, teď jde jen o to slůvko "až" i s 5Mb to půjde v pořádku. S 1Mb ne.

hodnocení

3x
S rychlostí by neměl být problém. Co by mohlo zhoršit kvalitu telefonátu je ztráta dat, kolísání rychlosti připojení, nahle výkyvy v odezvě apod.
Ale i při 1Mbps by to mělo jet vpoho i s videem.
Jinak požadavky Skype ohledně připojení jsem našel na téhle stránce
support.skype.com/...

fugass*
hodnocení

0x
Tak kdysi mi šel Skype i na ISDN a to bylo 256kb/s. Tak s 1 a více Mbit v cajku.

hodnocení

0x

Váš dotaz bych přirovnal bych to k tomu, že se ptáte, jestli po D1 dojedete z Prahy do Brna po D1 za 100 minut, pokud je na ní povolena maximální ryhlost až 130 km. Dotaz nedává smysl, protože reálná rychlost té maximální zpravidla nedosahuje. V noci na prázdné dálnici asi ano, v pátek odpoledne ani náhodou, to na D1 uvíznete i na několik hodin.

A s mobilním připojením je to podobné, uvedené přenosové rychlosti jsou maximální, pro vás ale bude limitující garantovaná a reálná rychlost minimální v daném místě a čase. Ta může bohužel být mnohonásobně nižší podle toho, kolik lidí v daném místě využívá data a také bude limitována při nedostatečné síle signálu. Navíc moje zkušenost je taková, že v místě, kde se připojuje hodně lidí, často ani minimální garantovanou rychlost operátor není schopen dodržet.

hodnocení

0x
Hovor s videem nebo bez obrazu? Pokud je možno použít třeba messenger, tak mám ověřeno v praxi že mi běžel i na těch zpomalených mobilních datech které člověku nechal operátor po vyčerpání dat. To bylo tuším nějakých 36kbs

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]