Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CD R Verbatim 800 mB

Od: radim3* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,prosím o radu.Vypálené cd Verbatim 700 mB mi doma Technics veme bez sebemenších problémů,ale vypálím-li stejný obsah na CD R Verbatim 800 mB(při koupi jsem si navýšené kapacity nevšiml) ,tak přijdou potíže.Jednou načte,jednou ne.Proč?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

horak*
hodnocení

2x

Podporuje vypalovačka a použitý SW "overburning"?

radim3*
hodnocení

Podporuje, ale album nepřesahuje 640 mB. Mrsknu ho na Verbatim cd r 700,tak nějsou absolutně žádné problémy, v sekunde disk načte, rychloposun, preskakovani skladeb, rychlovolba atd. - prostě vše jde suoer. Ale jakmile to samé album vypálím na Verbatim cd r 800 mB, tak je problém . Jednou nacte hned, jednou za minutu, většinou ho nenacte vůbec s hláškou No disc. Asi staré dobré přehrávače nepočítali s délkou disku přes 70 minut.
horak*

Zkuste jej vypnout

radim3*
hodnocení

Vypnuto, cd r 800 vypaleny, problém přetrvává. U cd r 700 vše v pořádku. Myslim si(možná je to blbost), že Technics r. V. 1999 prostě neumí pracovat s audio záznamem, ktery je na cd s větší kapacitou. Možná se pletu, ale jak jsem teď lital po netu, tak mají s cd r 800 problémy i přehrávače Onkyo a Yamaha r. v. 2018 a 2019. Takže zřejmě cd r 800 není primo určené k záznamu hudby v cda, mp3 a flac jsem nezkoušel, tyto formáty nepoužívám. Jde mi o kopírování origo cd. Důvod proč cd r 800 zlobí bych rád poznal.

hodnocení

2x

Nedokážu to posoudit, ale ve své době kdy se pálilo ostošest jsem zaregistroval, že něktará média prostě nějak nespolupracují s vypalovačkou, respektive se čtečkou média. Pominu, že některé série byly asi i zmetky, nezáleží ani na značce, taky má vliv stáří média. Některá pálená mi fungují 20 let a některá už po 7 letech nefungují... Tak jestli toto nebude A u toho zda to i u Tebe není souhra náhod... Stejnou zkušenost mám i s DVD médii... Bez vlivu na značku..

radim3*
hodnocení

Udělal jsem pokus - vypálil jsem jiné cd r 800, jiná značka, jiná série a problém je stejný. Takže opravdu asi se přehrávače nekamaradi s cd r 800. Je pravda, že jsem taky vytáhl cd staré x let a už bylo po něm. Musel jswm ho nechat znovu čerstvě vypálit a jde. Ale to je jiná debata. Zatim vim jedno - cd r 700 je 100%,800 je loterie. Bohuzel. PS:cd r 800, které zlobilo v Technicsu jsem vrazil do 6 měsíců starého Hi-end Panasonicu, cd vzalo, ale nacital ho Panasonic snad 5 minut.

hodnocení

2x

CD-R 800 MB není běžná velikost, tak s tím zřejmě mají přístroje problém. Standard je 700 MB.

radim3*
hodnocení

Já si to taky myslím

horak*
hodnocení

2x

Struktura dat CD-R disku je počínaje od středu :
1.PCA (oblast kalibrace laseru) - končí středu 22,35 mm od středu
2.PMA (oblast zápisu počtu stop a jejich počátků-konců) - končí 23 mm od středu
3.u disc-at-once - záznamové pole s Lead-in (+ TOC) - končí 25 mm od středu
4.data a Lead-out.
Disky 800 M využívají pro zvýšenou kapacitu mj. volný prostor v Lead-in. kde je i TOC (Table of Contes). Tzn. fw umožní zápis dat již blíže středu disku než odpovídá normě.
Na disk 800 M by tedy při vypnutém overburningu mělo jít nahrávat stejně jako na klasické CD-R. Pokud si ale vypalovací SW převezme info o geometrii z média, tak dojde ke konfliktu zápisu TOC a vlastními daty.
Uvádíte právě problém s dlouhým načítáním obsahu, takže to tipuji na to, že byl zápis TOC proveden do zmenšeného Lead-in (pro 800 M disky).
Ale vše zde napsaném je jen můj názor. Nevypaluji již tak cca 10 let, tak to nesleduji. Obecně tyto problémy v době vypalovací se vyskytovaly poměrně často.
Zkuste třeba ještě jiný vypalovací SW.

radim3*
hodnocení

Moc děkuji za podrobné a výstižné vysvětlení,které je velice poučné,prostě člověk se učí celý život.Zůstanu u původního HW i SW,budu používat nadále cd-r 700,u kterých je vše v pořádku.Nejvíc mně to mrzelo u starého Technicsu,který má pro mé uši daleko lepší zvuk než Yamaha nebo půlroční Onkyo za 17.000.Ale to je můj osobní pohled na zvuk.Jěště jednou děkuji za vysvětleni celé problematiky,přeji hezký večer.Radim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]